Přístrojů s OS Tizen se možná nakonec nikdy nedočkáme

Operační systém Tizen od Samsungu má za sebou již léta vývoje. V letošním roce se měl již konečně definitivně dostat do komerčního prodeje, jako součást tabletů a chytrých telefonů. Vypadá to ovšem, že první majitelé se těchto zařízení dočkají později, nebo dokonce vůbec.

Samsung ještě v březnu ústy svých představitelů sliboval, že se prvních přístrojů s OS Tizen „na palubě“ dočkáme buď ještě v průběhu letních prázdnin, v srpnu a nebo na začátku září. Později se také objevily zprávy o tom, že Samsung nebude jediným výrobcem těchto přístrojů.

Podle jihokorejského internetového deníku inews24.com v Samsung uvažují, že svůj plán na uvedení prvních zařízení s OS Tizen posunou o dva měsíce, tedy zhruba na přelom října a listopadu do podzimního, předvánočního období. Důvodem k těmto úvahám má být údajně fakt, že prozatím není velký zájem ze strany vývojářů psát pro Tizen aplikace. To ale není nic neobvyklého.

Tizen OS logo

Na tyto zprávy reagoval známý ruský blogger Eldar Murtazin, který však nenarozenému Tizenu zasadil konečnou ránu. Dle jeho slov Samsung nový operační systém neodložil, nýbrž pravděpodobně zcela zrušil. V jeho příspěvku na Twitteru se dále píše, že zároveň velmi pochybuje, kdybychom se v roce 2014 dočkali alespoň jednoho telefonu s OS Tizen. Eldar Murtazin již dříve předpověděl konec Bady a tak je velmi pravděpodobné, že se nemýlí i tentokrát. Zdá se tedy, že si Samsung vše rozmyslel a nechce riskovat případný neúspěch nového operačního systému. Jihokorejský výrobce se naopak hodlá soustředit na spolupráci s Intelem, jehož procesor se objeví například v tabletu Galaxy Tab 3 (10.1).

Zdroje: pocketnow.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Protože hodný Google zahrozil prstíčkem a řekl: "Nenene :)"
Radim
Nejsem zvĕdavej na Samsung mobily :-D natož tak nĕjakej trapnej OS :-D:-D
Marek
Zaplať pánbůh že žádný "Tizen" nebude! Byla by to scela určitě stejná sračka jako Bada. Tak nádhernej telefon jako byl třeba Wave 1 tím úplně zabili. Ruce pryč od softwarových paskvilů od Samsungu.
reque
Firefox OS, UBUNTU, Jolla. Tizen nebude nikomu chýbať.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze