S firmou Essential je to nahnuté. Nástupce modelu PH-1 zřejmě nebude

1
S firmou Essential je to nahnuté. Nástupce modelu PH-1 zřejmě nebude
Fotografie: mobilenet.cz
  • Společnost zvažuje i odprodej jinému zájemci
  • V tuto chvíli byl zřejmě ukončen vývoj nástupce Essential Phonu PH-1

V loňském roce jsme se dočkali poměrně zajímavého smartphonu Essential Phone PH-1, který měl na svědomí samotný zakladatel systému Android – Andy Rubin. Ačkoliv šlo o špičkově vybavený přístroj, vysoká cena, omezená dostupnost a nepříliš přesvědčivý fotoaparát mohou za to, že nejde o příliš oblíbený prodejní artikl. Prodeje se podařilo alespoň částečně rozpohybovat výraznou slevou. Přesto se za celý rok prodalo celosvětově jen 150 tisíc kusů Essential Phonu. To opravdu není mnoho. Není proto divu, že se nyní objevily informace o problémech celé společnosti.

V letošním roce jsme se měli dočkat nástupce na poli smartphonů s označením PH-2. V tuto chvíli se však zdá, že jeho vývoj byl zastaven a projekt nástupce zrušen. Vývojáři společnosti by se údajně měli nyní zaměřovat na chytrý produkt do domácnosti. Zahraniční zdroje také uvádí, že společnost zvažuje odprodej případnému zájemci. Ten by získal nejen společnost, ale také veškeré portfólio včetně patentů. Samotný Rubin spolupracuje s bankéři na získání nových finančních prostředků, přičemž případný prodej společnosti je jednou z možností. Závěrem dodal, že by však Essential rozhodně neměl skončit.

Essential Phone

Rozměry141,5 × 71,1 × 7,8 mm, 185 g
DisplejTFT IPS, 5,71" (2 560 × 1 312 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 8×2,45 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor3 040 mAh, doba nabíjení: 2:03 hodin
Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
To je dobře. Všechny tyhle hnusný sračky kopírující iPhone by se měli jít zastřelit na hnojiště a to kurva rovnou hned teď vy čuráci zasraní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze