Rychlost nadevše? Vyzkoušeli jsme nabíjení SuperCharge u Huawei P50 Pro

Rychlost nadevše? Vyzkoušeli jsme nabíjení SuperCharge u Huawei P50 Pro
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Podívejte se, jak rychle se nabíjí Huawei P50 Pro
  • Prohlédnout si můžete několik nabíjecích křivek
  • Výkonný 66W adaptér najdete již v balení

Rychlost nabíjení a výdrž jsou jedněmi z důležitých aspektů, které je vhodné zvážit při nákupu nového smartphonu, ať už si chcete pořídit cenově dostupnější střední třídu, nebo regulérní vlajkovou loď. V případě na našem trhu nedávno představeného modelu Huawei P50 Pro se mohou zákazníci těšit na technologii Huawei SuperCharge, která slibuje extrémně rychlé nabití drátově i bezdrátově. Jak vypadá nabíjecí křivka? A jak je na tom novinka s výdrží? To se dočtete níže.

Adaptér stále v balení

V prvé řadě je dobré zmínit, že v případě Huawei P50 Pro (včetně Huawei P50 Pocket) najdete napájecí adaptér přibalený přímo v balení, není tak potřeba jej samostatně dokupovat, jako je tomu u iPhonů či nejvyšší řady Galaxy od Samsungu. Jedná se přitom o 66W adaptér, který zajistí maximální možnou nabíjecí rychlost. Společnost mu samozřejmě dělá nabíjecí/datový kabel typu USB-A/USB-C i ochranné pouzdro. Nenápadným (ale praktickým) detailem je oranžové zabarvení konektorů, díky čemuž se vám nestane, že byste do adaptéru připojili jiný podobně vypadající bílý kabel, který by však nemusel podporovat 66W Huawei SuperCharge.

Do 50 % za méně než 20 minut

Technologie Huawei SuperCharge je schopná změnit „nabíjecí“ návyky uživatelů, kteří byli doposud zvyklí na klasické (pomalé) nabíjení přes noc. Za méně než 20 minut lze totiž z naprosto vybitého stavu nabít baterii na polovinu kapacity. Na 80 % se pak lze dostat zhruba za půl hodiny, viz přiložené grafy. K dispozici je rovněž možnost až 50W bezdrátového nabíjení, pouze však v kombinaci s originální 50W bezdrátovou nabíjecí podložkou Huawei.



Výdrž nezklame

Huawei P50 Pro má sice na první pohled menší baterii o kapacitě 4 360 mAh, výdrž je však více než solidní a zařízení zcela bez problému zvládne přečkat i náročný pracovní den plný vyřizování hovorů, sledování videí, focení a natáčení či používání navigace. V naší podrobné recenzi se můžete dočíst, že problém není ani 1,5 dne na jedno nabití, což není vzhledem k fyzickým rozměrům P50 Pro vůbec špatné. Pro lepší představu jsme zaznamenali úbytek baterie během natáčení 4K videa v 60 FPS s rozsvíceným displejem na vysoký jas. Záznam o délce zhruba 35 minut snížil úroveň nabití akumulátoru o 13 %. Natáčení videa ve vysokém rozlišení s neustále zapnutým displejem je přitom jednou z nejnáročnějších disciplín, co se výdrže týče.

Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro

Rozměry158,8 × 72,8 × 8,5 mm, 195 g
DisplejOLED, 6,6" (2 700 × 1 228 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 360 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze