Rozšíření pro Microsoft Edge budou nejdříve dostupná pro PC

4

Microsoft Edge, bývalý Project Sparta, neboli nový prohlížeč v operačním systému Windows 10 nabídne možnost instalace rozšíření, vývojáři budou moci použit i existující doplňky pro Chrome a Firefox, které poměrně snadno přepracují. To není novinka, novinkou je ovšem informace, že doplňky se prozatím dostanou pouze na desktopovou verzi prohlížeče.

Microsoft Edge

Prohlížeč Microsoft Edge se stane součástí operačního systému Windows 10 a pozvolna tak nahradí dosavadní prohlížeč Internet Explorer, který bude s Edge (alespoň po nějakou dobu) koexistovat. Velkou výhodou nového prohlížeče bude zcela jistě instalace různých doplňků. Ty budou moci být pouze přepracovanou verzí doplňků pro Google Chrome nebo Mozilla Firefox, což je jistě dobrá zpráva nejenom pro vývojáře aplikací a doplňků jako takových. Do dnes se však nevědělo, jestli se možnost instalace doplňků dostane i na mobilní verzi prohlížeče Edge.

Nyní už víme, že hned po vypuštění se budou moci doplňky instalovat pouze do verze pro PC, respektive do desktopové verze. Smartphony se dočkají až později. Důvodů proč může být mnoho, mezi ten nejpravděpodobnější může patřit problém s vytížeností procesoru při instalaci mnoha různých doplňků – taková situace koneckonců může nastat i na stolních PC s malou pamětí RAM. Pro Microsoft je to v současné době dlouhodobý cíl, spekulovat můžeme o roku 2016. Po informaci o dostupnosti Microsoft Edge pouze pro PC tak jde o další zajímavou informaci.

Zdroje: windowscentral.com, twitter.com