Rozhodli jste o vítězích ankety Smart Banka 2022

13
Rozhodli jste o vítězích ankety Smart Banka 2022
Fotografie: mobilenet.cz
  • Celý měsíc jste mohli hlasovat v anketě Smart Banka 2022
  • Jeden z hlasujících měl navíc možnost získat Honor 70
  • Dnes se podíváme na to, kdo výhru získal a jaké banky se umístily

Vydavatelství 24net s. r. o. v uplynulých týdnech pořádalo v České republice první ročník ankety Smart Banka 2022. V té jste mohli hlasovat o bance s nejlepším mobilním bankovnictvím, konkrétně jste mohli hlasovat celý měsíc od 21. 11. 2022 do 21. 12. 2022. Máme velkou radost, že se zúčastnilo několik desítek tisíc z vás, za takto velkou účast všem našim čtenářům moc děkujeme.

Jeden z hlasujících mohl získat hlavní cenu našeho partnera, společnosti Honor. Konkrétně šlo o špičkově vybavený model 70, který zaujme skvělým fotoaparátem, povedeným designem i rychlým nabíjením. Dnes se podíváme na to, jaké banky získaly ocenění a kdo hlavní výhru ankety Smart Banka 2022 získal.

Hodnocení ankety

Výsledek veřejného hlasování a ocenění Smart Banka roku prezentujeme prostřednictvím komplexního bodového systému Smart Banka INDEX, který je sestaven ze dvou složek:

  • Body za spokojenost klientů: z celkového počtu hlasujících jsme za každou banku zjistili procento klientů, kteří danou banku označili za svoji primární a následně její aplikaci zvolili také v otázce „Která banka má podle Vás nejlepší mobilní aplikaci?“. Zjištěné procento bylo následně ve stejném poměru převedeno na body. Tato složka odráží celkovou spokojenost klientů s aplikací banky a doplňuje body získané v níže uvedené objektivní složce

  • Body za funkce: z odevzdaných hlasů na otázku „Které funkce jsou podle Vás v bankovních aplikacích nejužitečnější?“ jsme zjistili, které funkce v mobilním bankovnictví lidé nejvíce oceňují. Dle získaného počtu hlasů byla jednotlivým funkcím přiřazena váha. To znamená, že čím je funkce pro lidi užitečnější, tím větší má váhu a více bodů získá bankovní aplikace, která danou funkcí disponuje.

Součet bodů za spokojenost klientů a za funkce tvoří výsledný Smart Banka INDEX za daný rok.

Vítězné banky Smart Banka 2022

V hlavní kategorii Smart Banka roku vyhlašujeme první tři nejlepší banky a dále udělujeme Cenu sympatie, kterou získává banka s největším počtem hlasů v otázce „Která​ banka m​á​​ podle Vás nejlepší mobilní aplikaci?“.

Nejlepšími bankovními aplikacemi za rok 2022 disponují:


  • 1. místo: Česká spořitelna (aplikace George)
  • 2. místo: MONETA Money Bank (aplikace Smart Banka)
  • 3. místo: Air Banka (aplikace My Air)

A Cenu sympatie v tomto prvním ročníku získává, stejně jako vítězství v hlavní kategorii, Česká spořitelna s aplikací George. Téměř 22 % hlasujících označilo George jako nejlepší mobilní aplikaci.

Smart Banka 2022

Bankám, které se umístily na stupních vítězů, gratulujeme. Děkujeme ale i ostatním bankám za účast a poskytnutí informací o svých bankovních aplikacích. Souboj to byl vyrovnaný.

Výherce Honoru 70

Svým hlasem jste se automaticky zařadili do slosování o Honor 70, bylo přitom jedno, pro jakou banku jste hlasovali. Duplicitní hlasy byly smazány. Vylosovaným hlasujícím se stává: Ilona Svobodová, které touto cestou gratulujeme a všem ostatním děkujeme za účast v anketě.

Honor 70 byl hlavní cenou v anketě Smart Banka 2022

Ať vám už žádná soutěž neunikne! Sledujte mobilenet.cz na Facebooku, Twitteru a Instagramu!

Diskuze ke článku
Petr Phoenix
Petr Phoenix
Tu se nejedná o to kdo jakou banku má , ale o to která má nejlepší aplikaci. Takže vždy má navrch ta, která má nejvíce klientů, kteří hlasují. Bohužel pokud má klient jen jednu banku, nemůže vědět, která je nejlepší. Tím pádem vždy musí vyhrát ta s nejvíce klienty. Pokud má banka 4,5 mil a nebo má jen 250tis a hlasuje 5% je to víc jak jasné. Škoda soutěž a hlasování o ničem.
Jiří Prokop
Jiří Prokop
Spořitelna, kdo to ještě používá?? :-)
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Jako hlavní úskalí a také důvodu, proč jsem sám nehlasoval, vidím fakt, že naprostá většina uživatelů zná ''tu svoji'' aplikaci, maximálně jednu dvě další. Kdo z hlasujících zjišťoval jak vypadá konkurence, jak se ovládá a podobně? Takže to spíš vidím jako anketu ''kdo co používá'', než ''co je nejlepší''.
Jan Veselý
Jan Veselý
🤣aplikace George jako jednička? Je mi na zvracení,

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze