Rok 2022 patři ve světě mobilů dále Samsungu. Ostatním spolu s Applem uniká

7
Rok 2022 patři ve světě mobilů dále Samsungu. Ostatním spolu s Applem uniká
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Samsung drží téměř čtvrtinový podíl na trhu
  • Apple však zaostává jen mírně
  • Ostatní výrobci již ztrácejí

Agentura Canalys zveřejnila, jak se výrobcům mobilních telefonů dařilo v uplynulém roce 2022. Za celý rok si první příčku již tradičně udržel Samsung, který v roce 2022 držel 22% tržní podíl, což je o 2 procentní body lepší výsledek než za rok 2021. Jihokorejský výrobce tak může být relativně spokojen.

Výrobce telefonů Podíl na trhu 2022 pPodíl na trhu 2021
1. Samsung 22 % 20 %
2. Apple 19 % 17 %
3. Xiaomi 13 % 14 %
4. Oppo 9 % 11 %
5. Vivo 9 % 10 %
Ostatní 28 % 28 %

Na druhou stranu se Samsung nemůže zbavit největší konkurence v podobě Applu. Americkému výrobci se totiž dařilo také a rovněž meziročně navýšil tržní podíl o 2 procentní body, a to na 19 %. Méně veselo je u dalších výrobců, kterým možná lehce dochází dech. V TOP 5 totiž všichni už zaznamenali meziroční pokles, byť vždy o jeden či dva procentní body. Platí to tak o třetím Xiaomi, čtvrtém Oppo a pátém Vivu. Na všechny zbývající výrobce již zbylo pouze 28 % trhu.

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
oba vyrobci maji asi nejpomalejsi nabijeni v zakladu, okolo 25W... a prece to neni takovy handycap jak by se mohlo zdat. Nikdo moc nepada na prdel ze 120W apod. hodnot... cimpak to. Za me samsung zatim ok, brousim si zuby na S23+ :o)
Janek Fanek
Janek Fanek
Podle uvedené tabulky mají Samsung a Apple 37% podíl na trhu, ostatní tudíž zbytek 63%. To ale také znamená, že čínský podíl je vyšší než mají tyto 2 firmy dohromady. Je vidět, že i přes řadu omezujících opatření, čínské firmy stále drží prvenství. A není divu, když populace ČLR dosáhla v historicky krátké době obrovský úspěch v odstranění chudoby a podíl střední třídy dosahuje více než 45%, kupní síla je obrovská.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze