Testujeme Xiaomi Redmi Note 12 Pro+. Jaký je nejlevnější 200Mpx telefon na trhu?

První dojmy
27
Testujeme Xiaomi Redmi Note 12 Pro+. Jaký je nejlevnější 200Mpx telefon na trhu?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka vstupuje na náš trh v černém a modrém provedení za 11 999 Kč
  • Jedná se tak o nejlevnější smartphone s 200Mpx snímačem
  • Ve výbavě dále najdeme procesor Dimensity 1080 či 120Hz AMOLED displej

Milovníci čísel dnes mohou slavit, neboť na náš trh vstoupil smartphone s astronomickým rozlišením hlavního snímače, ale také (vzhledem k nasazení 200Mpx fotoaparátu) velmi přívětivou cenou. Jaké jsou naše dojmy z Redmi Note 12 Pro+?

Co najdete v balení?

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ nezklame, neboť v balení najdeme kromě datového a napájecího kabelu typu USB-A/USB-C rovněž 120W adaptér či silikonové průhledné pouzdro. Výbava je tak kompletní a uživatel nemusí investovat peníze do dalšího příslušenství, dokonce je na displeji již přímo z výroby předinstalovaná ochranná fólie.

Hranatý krasavec v bleděmodré

Na test dorazilo Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ v líbivém bleděmodrém provedení, které nejenže vypadá hezky, ale také vcelku dobře odolává otiskům na zádech. Ta, přestože jsou matná, umí vykouzlit pěkný odlesk na základě úhlu dopadajícího světla, navíc využívají prémiovější materiál v podobě skla. Novinka se příjemně drží, i když hmotnost přesahuje 200 gramů a je poměrně hranatá.

Může za to fakt, že telefon nemá zaoblené rámečky, jak je moderní (pouze boky zad se mírně svažují k plochým rámečkům), a samotný displej, který rovněž působí vcelku hranatým dojmem. Výrobce nasadil skutečně rozměrný 6,67" AMOLED panel s maximální 120Hz obnovovací frekvencí a podle našich krátkých zkušeností také zcela dostačujícím maximálním jasem. Čtečku otisků prstů byste v něm však hledali marně, ta je ve vypínacím tlačítku.

Toto řešení je díky ideální výšce umístění tlačítka v mnoha ohledech výhodné, neboť čtečku snadno nahmatáte například i během vytahování telefonu z kapsy a zároveň funguje možná ještě o něco spolehlivěji než optická čtečka otisků prstů v displeji. Na horní straně telefonu poté číhá kromě infraportu rovněž dnes již méně rozšířený 3,5mm jack, který je vítaným zpestřením pro všechny vyznavače klasických drátových sluchátek. Kladně lze vnímat také relativně příznivou cenu, v současnosti se totiž jedná o nejlevnější 200Mpx smartphone na našem trhu, který si výrobce cení na 11 999 Kč a můžete jej zakoupit například na MP.cz.

Ptejte se, co vás zajímá

Již brzy se můžete těšit na fotočlánek zaměřený na schopnosti hlavního, ale i dalších objektivů, stejně tak pro vás začneme připravovat další obsah, včetně podrobné recenze. Do té doby nám můžete klást dotazy či náměty ohledně všech aspektů smartphonu, které vás zajímají.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256+8 GB

Rozměry162,9 × 76 × 9 mm, 210,5 g
DisplejOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 1080, 2×2,6 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh, doba nabíjení: 0:18 hodin
Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
Funguje Always On Display a nebo jen ta 10 s imitace, která se nám zde rozmáhá?
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Jsou v MUI pořád reklamy? Už konečně zapracovali na optimalizaci? Jaký má ten 200 Mpix foťák ZOOM?
Zdenek Grunt
Zdenek Grunt
Zdravím, je použit čip Samsung ISOCELL HPX
200 MP, f/1.7, 24mm (wide), 1/1.4″, 0.56µm, PDAF, OIS

Zoom, tož bude otázka, dalším bude zda Mediatek zvládne to 200 mpx včetně DNG
Marhule Humule
Marhule Humule
Naposledy upraveno: 24. 3. 2023 09:16
No jsem na to celkem zvědavej. Moje poslední zkušenosti s Xiaomi, konkrétně s řadou 11, nejsou moc dobré. 11T neustálé restarty při navigaci. Note 11s problémy s přehráváním Youtube přes mobilní data. Wifi OK, ale jakmile se přepne na data, tak se najednou nic nenačítá. Pomůže restart. Také si nedělám iluze o kvalitě displejů co si nechávají vyrobit. Na Note 11 Pro 5G se to neskutečně maže a kamarád tam má po necelém roce vypálené stavové ikony a navigační tlačítka. To jsem jsem naposled viděl na Galaxy S8 co má kamarádka už léta. Na papíře všechno OK, ale nemůžu se zbavit pocitu že je to všechno druhá jakost. Možná jsem trochu zaujatý, ale když mi můj kamarád řekl že byl spokojenější s TCL 20L než s Note 11s, a ne jenom kvůli tomu youtube, tak už mi to přijde trochu moc náhod najednou...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze