Sony Xperia L1
recenze

Sony Xperia L1

Nejlevnější Xperia se nemusí stydět
11

Známý japonský výrobce nejen telefonů se v posledních letech soustředí především na dražší modely a s Xperií L1 vstupuje do vod nižší střední třídy. Jedná se o jediný telefon Sony s cenovkou pod 5 tisíc korun. Kromě 5,5palcového displeje s HD rozlišením nabízí čtyřjádrový procesor, LTE, NFC nebo USB Type-C.

U Xperie L1 se Sony po čtyřech letech vrací k písmenu „L“. Nejedná se však o žádného nástupce tehdejší Xperie L, která patřila do střední třídy, ale o zcela svébytný model. Novinka se nepouští do designových výstřelků a spíše se inspiruje u modelu Xperia XA. Ve výbavě L1 nalezneme 5,5palcový IPS displej s HD rozlišením, čtyřjádrový MediaTek 6737 taktovaný na 1,5 GHz, 2 GB RAM a interní paměť 16 GB, ale například i NFC a Android 7. Za to všechno zaplatíte v průměru necelých 5 tisíc korun. Vyplatí se koupě?

Sony Xperia L1
Sony Xperia L1

Obsah balení

  • telefon
  • baterie
  • nabíječka
  • USB kabel
  • návod

Technické parametry Sony Xperia L1

Kompletní specifikace
Konstrukce151 × 74 × 8,7 mm, 180 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6737, CPU: 4×1,45 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor2 620 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:31 hodin
Dostupnostkvěten 2017,

Sony Xperia L1 – videopohled

Design a konstrukce: samý plast

I s 5,5palcovým displejem Xperia dobře padne do ruky. Mohou za to i poměrně úzké boční rámečky displeje, které Sony samo zdůrazňuje na produktových stránkách telefonu. Celkové rozměry telefonu jsou 151 × 74 × 8,7 milimetrů. Hmotnost se však vyšplhala na nezanedbatelných 180 gramů, a to přesto, že při konstrukci Xperie L1 nepodlehli designeři současnému trendu používat pro tělo co nejvíc kovu, ale navrhli celoplastový telefon.

Svým elegantním designem telefon nezapře rukopis Sony a líbit se bude především konzervativnějším uživatelům, kteří nehledají žádné výstřelky. To platí především pro černou variantu, kterou jsme měli na test. Do prodeje se pak ještě dostává bílé provedení. Boky jsou na rozdíl od spodní a horní strany zaoblené, což pomáhá pohodlnějšímu držení. Telefon dobře padne do ruky a nikde nic netlačí ani neřeže.

Bude se líbit především konzervativnějším uživatelům, kteří nehledají žádné výstřelky.

Přední straně dominuje 5,5palcový displej, který má po stranách již zmiňované úzké rámečky, takže pokud máte velké ruce, obsáhnete celou šířku displeje. Sice s menšími obtížemi, ale přece. Tam, kde však Sony rozhodně nešetřilo, jsou prostory nad a pod displejem, zvlášť když ovládací tlačítka jsou pouze virtuální na displeji, přitom na ta senzorová by pod displejem místo bylo.

Nad displejem má své místo výrazné logo Sony. Nalevo od něj je vidět čočka fotoaparátu a až u horní hrany najdete podlouhlý telefonní reproduktor. Oko se senzory pak není u černé verze, na rozdíl od bílé varianty s bílou přední stranou, vidět a nenarušuje vzhled telefonu. Své místo zde našla i barevná notifikační dioda, která nejde konfigurovat.

Podlouhlá záslepka na levém boku obsahuje dva sloty – pro nanoSIM a paměťovou microSD kartu. Záslepka je k tělu přichycena kouskem pružné gumy a na místě jí drží dvě drobné pacičky. I přes svou subtilnost však drží na svém místě pevně a nebáli bychom se, že ji brzy ztratíte. Na protější straně je pak klasická sestava v konzervativním rozložení. Podlouhlá hardwarová tlačítka vystupují pouze mírně, přesto jsou snadno nahmatatelná. Nijak se neviklají a dobře se tisknou.

Spodní hrana vlevo hostí průduch hlasitého reproduktoru. Uprostřed je konektor USB Type-C a napravo od něj výrazný otvor jednoho ze dvou mikrofonů. Ten druhý se nachází na horní hraně spolu s 3,5mm konektorem pro připojení sluchátek.

Na zádech naleznete v levém horním rohu pouze mírně vystupující čočku fotoaparátu, jíž doprovází jednotónová přisvětlovací LED. Uprostřed zad je pak světle šedý nápis XPERIA a nad ním symbol, který signalizuje přítomnost NFC. Jinak jsou záda zcela čistá. Značně zde postrádáme stále více rozšířenou čtečku otisků prstů.

Přestože má Xperia L1 pevnou konstrukci, nejedná se o unibody. Mezi jednotlivými panely jsou jasně patrné spáry, do kterých by se mohly chytat nečistoty. Použitý plast má matnou úpravu. Nejenže je příjemný na dotyk, ale ani se na něm nechytají otisky prstů. I přes použité plasty je však telefon pevný, nikde se nic neprohýbá a nevrže ani při silnějším stisku. Celkové dílenské zpracování telefonu je tak až na zmíněné spáry na dobré úrovni.

Líbilo se nám
  • povedený design
  • úzké boční rámečky
  • dobře padne do ruky
  • USB Type-C
Nelíbilo se nám
  • nemá čtečku otisků prstů
  • pouze virtuální navigační tlačítka

Displej: podprůměrné rozlišení

Použitý IPS displej má úhlopříčku 5,5 palce, kde Sony použilo pouze HD rozlišení, což nám dává jemnost 267 PPI. Při běžném používání to nepředstavuje zas až tak velký problém, hrubší rastr však zaregistrujete i pouhým okem. Použití alespoň Full HD by zde bylo na místě.

Pozorovací úhly jsou dobré, barevné podání však mírně ujíždí a bílá má nažloutlý nádech. Možnost úpravy vyvážení barev nebo teploty barev však v nastavení chybí.

Automatická regulace funguje spolehlivě. Přesto však má telefon problémy na prudkém slunci. I s nejvyšší úrovní jasu se neobejdete bez zastínění. Naopak ve tmě jsem problémy s oslněním nezaznamenal.

Displej chrání odolné sklo. Nejedná se však o Gorilla Glass, ale vlastní řešení Sony. Citlivost je dobrá a žádné problémy s dotykem jsem nezaznamenal. Displej je však spolehlivým lapačem otisků prstů a bez pravidelného leštění se tak neobejdete.

Líbilo se nám
  • dobré barevné podání
  • dobrá citlivost
  • bezproblémová automatická regulace jasu
Nelíbilo se nám
  • nízké rozlišení
  • horší čitelnost na přímém slunci

Zvuk: řada vylepšení

Hlasitý reproduktor hraje velice hlasitě a potěší i solidně prokresleným zvukem s rozeznatelnými basy. Telefon jsme testovali s vlastními uzavřenými sluchátky Sony MDR-ZX110W, které podávaly ještě lepší výkon než hlasitý reproduktor. Nastavení navíc obsahuje i několik profilů pro sluchátka. Kromě obecného profilu jsou zde speciální profily pro sluchátka MH1C, MH410, MH750, MH-EX300AP a STH-30 od Sony.

Sony Xperia L1

Zvuk si navíc můžete dále doladit. K dispozici máte nejen uživatelsky nastavitelný ekvalizér – se sluchátky můžete mít i částečně prostorový zvuk (VPT) a pro reproduktor lze využít technologii xLOUD, která vylepšuje jeho hlasitost. Pro další vylepšení zvuku telefon nabízí funkce ClearAudio+ a pokud přehráváte hudbu nebo videa z různých zdrojů, bude se vám hodit dynamická normalizace, která minimalizuje rozdíly v hlasitosti.

Líbilo se nám
  • solidně prokreslený zvuk
  • vysoká hlasitost reproduktoru
  • nastavitelný ekvalizér
  • technologie vylepšení zvuku

Baterie a výdrž: dva dny s klidem

Integrovaná Li-Ion baterie má kapacitu 2 620 mAh, což se papírově může zdát málo. Díky nižšímu rozlišení a slabšímu hardwaru však není telefon tak náročný. Při středně náročném používání, které zahrnuje neustálou synchronizaci střídavě přes mobilní data a Wi-Fi, se dostanete na dva dny používání. Režim STAMINA navíc dokáže uspořit energii omezováním výkonu telefonu a některých jeho funkcí, takže vám přidá pár hodin k dobru.

Sony Xperia L1

Provedli jsme rovněž náš standardizovaný test vybíjení, při kterém byly hodnoty jasu a hlasitosti nastaveny na 50 % a přes Wi-Fi bylo přehráváno video v kvalitě 720p. Sony Xperia L1 vydržela v tomto testu solidních 8 hodin a 55 minut. I přes nový USB Type-C se rychlonabíjení nekoná. Na 80 procent jí to trvalo 2 hodiny 26 minut, plného nabití telefon dosáhl za 3 hodiny 31 minut.

Líbilo se nám
  • slušná výdrž
  • režim STAMINA
Nelíbilo se nám
  • pomalé nabíjení

Hardware a výkon: na velké hraní to není

V případě čipsetu Sony tentokrát sáhlo po čtyřjádrovém MediaTeku MT6737T taktovaném na 1,45 GHz. O grafiku se pak stará grafický čip Mali-T720MP2. 2 GB RAM se dnes již berou více méně jako minimum pro plynulý chod. Při běžném používání vše běhá rychle a bez zasekávání. U náročnějších aplikací a her, které potřebují vyšší výkon a více operační paměti, telefonu dochází dech, ale dokáže se s tím poprat. Na některé reakce si sice počkáte a ne vše je úplně plynulé, v případě her musíte nastavit nejnižší detaily. Nikdy se však nestalo, že by telefon úplně zamrzl.

Sony Xperia L1

Provedli jsme rovněž několik benchmarků. V AnTuTu v6.2.7 Xperia L1 obdržela 37 553 bodů, v NenaMarku 2 pak 59,5 FPS. V Geekbench 4 získala Single-Core Score 674 bodů, v Multi-Core Score 1 872 bodů a v Compute Benchmarku 1 237 bodů. V benchmarku Quadrant to bylo 20 345 bodů a v 3DMarku v doporučeném benchmarku Sling Shot Extreme pak 186 bodů.

Interní paměť s kapacitou 16 GB je stejně jako 2 GB RAM v této cenové kategorii téměř standardem. Po prvním spuštění vám z ní nicméně zbývá přibližně 9,2 GB. Pokud by vám to nestačilo, můžete si úložný prostor navýšit pomocí microSD karty o dalších 256 GB.

Líbilo se nám
  • svižný chod při běžném používání
  • podpora microSD až s kapacitou 256 GB
Nelíbilo se nám
  • nedostatek výkonu pro náročnější aplikace a hry

Operační systém: přebarvený Nougat

Sony v Xperii L1 použilo Android 7.0 Nougat, který si mírně upravilo. Nejedná se o žádnou robustní nadstavbu, která by Nougat změnila k nepoznání. Změny jsou spíše kosmetického rázu a dodávají prostředí vzhled, který je typický pro telefony Sony. Případná aktualizace na chystaný Android O však není jistá.

Základ prostředí tvoří trojice domácích obrazovek. Tu, na kterou se dostanete tahem prstu zleva doprava, přitom tvoří seznam karet Google Now. Další domácí obrazovky se přidávají automaticky, když není dostatek místa na nové zástupce, přetažením zástupce nebo v nastavení domácích obrazovek. Do toho se dostanete klasicky dlouhým stiskem na libovolném volném místě.

Změny v systému přidávají vzhled typický pro telefony Sony.

Do nabídky všech aplikací se dostanete klasicky přes tlačítko Aplikace, které jako jediné z pěti zástupců ve spodní liště není možné odstranit nebo nahradit. Aplikace jsou zobrazeny v mřížce 5×4 a mezi jednotlivými obrazovkami se listuje posunem do stran. V nastavení si lze vybrat ze čtyř možností řazení. Kromě vlastního můžete zvolit to podle frekvence používání, názvu nebo data instalace.

Po vysunutí notifikační lišty se zobrazí prvních pět zástupců rychlého spuštění v miniaturní formě, takže máte více místa na notifikace. Kliknutím na šipku vpravo se pak rozbalí velká nabídka s posuvným regulátorem podsvícení a devíti zástupci, jak jsme byli zvyklí z předchozích verzí.

Multitasking se otvírá již tradičně krátkým podržení pravého virtuálního tlačítka. Naposledy spuštěné aplikace jsou seřazeny ve vertikálním seznamu. Tahem do strany je můžete jednotlivě zavírat. Nahoře pak najdete tlačítko „Zavřít vše“.

Další z hlavních novinek Nougatu představuje tzv. Multi-window režim. Umožňuje zobrazení dvou aplikací na rozdělené obrazovce v tzv. Multi-window režimu. V seznamu naposledy spuštěných aplikací stačí stisknout a podržet záhlaví okna aplikace a přetáhnout ho do lišty u horního okraje obrazovky. Mezi aplikacemi pak můžete měnit poměr velikosti jednoduchým tahem dělící lišty.

Kromě kosmetických úprav přidalo Sony do Androidu i některé své vlastní aplikace. Kromě těch praktičtějších, jako je například Smart Cleaner, který automaticky deaktivuje nepotřebné aplikace a promazává mezipaměť, straší zde však i bloatware. Ten reprezentují například aplikace Amazon Shopping, AVG Protection nebo Xperia Lounge a What's New. S výjimkou posledních dvou jmenovaných jdou aspoň bez problémů odinstalovat.

I díky tomu, že se nejedná o robustní nadstavbu, systém běží i na slabším systému spolehlivě. Během testování jsem se nesetkal ani s jedním zamrznutím, pádem aplikace nebo restartem.

Líbilo se nám
  • Android 7.0
  • svižný a plynulý chod systému
Nelíbilo se nám
  • bloatware

Fotoaparát: sráží ho pomalost

Na focení nabídne Sony Xperia L1 vzadu 13Mpx fotoaparát s clonou f/2.2 a přisvětlovací LED diodou. Ten přední pak má rozlišení 5 Mpx a clonu f/2.2.

Obslužná aplikace má jednoduché rozhraní, skládá se ze tří obrazovek: video, super auto a manuál, mezi kterými se přepíná ve vertikální poloze tahem do stran a v horizontální poloze tahem nahoru a dolů. V manuálním režimu můžete nastavit ostření, závěrku, expozici a vyvážení bílé. Sony navíc používá technologii Clear Image Zoom, která slibuje lepší výsledky než u klasického digitálního zoomu.

Obrazovou kvalitu vzhledem k ceně telefonu hodnotíme jako dobrou. Snímky jsou za dobrých světelných podmínek dobře prokreslené a mají věrné barevné podání i dobrou ostrost. Autofokus je bohužel trochu línější, takže si na zaostření počkáte. Na rychlejší scény, například při focení sportu, to není. Při nedostatku světla sice přibývá šumu a celkově se kvalita zhoršuje, ale stále je fotoaparát použitelný alespoň na momentky. Slušnou kvalitu mají za dobrých světelných podmínek i snímky z přední kamery. U té je však vliv nedostatku světla mnohem výraznější, protože postrádá jakoukoli možnost přisvětlení.

Sony Xperia L1 – testovací video, 1080p, exteriér

Video má maximální rozlišení Full HD s 30 snímky za sekundu. Jeho kvalita je přitom horší než u fotografií. Nejenže se zde projevují problémy se zaostřením, ale úplně dobrá není ani jeho plynulost.

Líbilo se nám
  • slušná kvalita fotografií
  • přehledná aplikace
Nelíbilo se nám
  • pomalé ostření
  • slabší video

Multimediální funkce: vlastní aplikace od Sony

Sony si přidalo do telefonu své vlastní aplikace, které nabízí mnohem více možností než ty od Googlu. Přehrávač hudby nabízí možnost přehrávání hudby uložené na Disku Google a propojení se Spotify, které je v telefonu rovněž předinstalované. Skrz nastavení aplikace se dostanete k nastavení zvuku, kde máte k dispozici ekvalizér a další vylepšení. V telefonu je rovněž předinstalovaná Hudba Play. Pokud by vám to nestačilo, najdete zde i FM rádio s RDS.

Pro správu a jednoduché úpravy fotek zde kromě Fotek od Googlu slouží i aplikace Album. V ní si můžete zobrazit fotky z Googlu, který je zde stále vedena jako Picasa, přestože tuto službu Google již dávno ukončil. Dále máte na výběr i propojení s Facebookem a Flickerem. Jinak aplikace nabízí různé možnosti zobrazení: Veškerý obsah, Fotoaparát Xperia, Složky, Videa, Místa a Oblíbené.

V aplikaci Album si přehrajete i video, ale k dispozici máte i speciální aplikaci Videa. Ta nabízí kromě přehrání místních videí uložených v zařízení i přístup k obsahu v domácí síti. Pokud máte domácí zařízení s Video & TV SideView, poslouží telefon i jako dálkový ovladač. Samozřejmost představuje i podpora titulků. Kromě toho je zde i YouTube a aplikace Filmy Play, která funguje jako půjčovna a obchod s filmy.

Líbilo se nám
  • propracované multimediální aplikace od Sony
  • podpora titulků u videopřehrávače

Výbava telefonu: nechybí GLONASS ani NFC

Aplikace Telefon a Zprávy nabízí jednoduché a přehledné rozhraní. Praktická je sekce Nouzové informace v kontaktech, kde si můžete uložit informace o sobě, jako jsou jméno, adresa, krevní skupina, typ alergie, kterou trpíte, užívané léky, dále zda jste dárcem orgánů a další poznámky týkající se zdraví. Zároveň sem můžete přidat nouzové kontakty, které mají být v případě potřeby kontaktovány.

Na správu emailů lze použít jak samostatnou aplikaci E-mail, tak Gmail, přes který nicméně můžete spravovat emailové schránky libovolného poskytovatele. Z dalších komunikačních aplikací tu pak najdete už pouze Google Duo pro videohovory, zatímco Google Allo chybí. Z organizačních funkcí pak máte k dispozici Google Kalendář a kancelářský balík od Googlu. Aplikaci na poznámky si nicméně musíte sami doinstalovat.

K zadávání textu nabízí Xperia L1 pouze populární klávesnici SwiftKey. Ta nabízí široké možnosti nastavení včetně změny rozložení a tlačítek. Na klávesnici se díky rozměrným tlačítkům píše dobře a bez překlepů i s velkými prsty. Pokud máte malé ruce, je nicméně vzhledem k 5,5palcovému displeji pohodlnější zvolit kompaktní rozložení, které klávesnici zmenší a posune k okraji.

Navigaci zajišťuje nejen americké GPS s podporou A-GPS, ale ke zpřesnění polohy napomáhá i konkurenční ruský GLONASS. Nalezení vaší lokace trvá pár sekund a nevadí ani, pokud jste v místnosti nebo jiném místě s horším výhledem na oblohu. Polohu přitom telefon drží spolehlivě bez výpadků signálu. Při pěší turistice navíc oceníte i elektronický kompas.

Jednou z oblastí, kde Xperia L1 skutečně exceluje, je konektivita. Samozřejmostí je tak LTE Cat 4 s maximální rychlostí 150 Mb/s při downloadu a 50 Mb/s při uploadu a samozřejmě podporuje všechna u nás používaná pásma. Z dalších bezdrátových možností připojení pak rovněž nechybí Wi-Fi ve verzích 802.11 a/b/g/n a Bluetooth 4.2 s A2DP a podporu aptX. Ve výbavě najdete i NFC.

Líbilo se nám
  • GLONASS
  • elektronický kompas
  • LTE ve všech našich pásmech
  • NFC

Zhodnocení: solidnost sama

V ceně kolem pěti tisíc korun je konkurence pěkně nabitá a pro Sony Xperii L1 bude obtížné se prosadit. Neznamená to však, že by se jednalo o vyloženě špatný telefon, i když dělá některé kompromisy.

Design má spíše konzervativnější charakter bez větších výstřelků, což platí zejména o jeho černé verzi. Osloví tak spíše konzervativnější uživatele. Použité plasty jsou dostatečně kvalitní, ale přece jen za tuto cenu nabízí někteří konkurenti celokovové tělo nebo alespoň kovový rámeček.

Sony Xperia L1

Jeden z největších kompromisů dělá Xperia L1 u displeje. Ten sice nabízí dobré barevné podání, ale přece jen pouze HD rozlišení na 5,5palcovém displeji skutečně není dost a na jemnosti zobrazení to poznáte. Stejně tak by si telefon zasloužil o něco silnější SoC, který by mu přidal na výkonu. Ten v telefonu přítomný postačí spíše méně náročným uživatelům.

Na druhou stranu však Xperia L1 nabídne díky těmto kompromisům mírně nadprůměrnou výdrž. Oceňujeme také dobrou reprodukci zvuku i kvalitní fotoaparát a široké možnosti konektivity včetně nového USB Type-C. Za své peníze sice nedostanete nadupaný přístroj, se kterým byste se mohli chlubit, ale solidní telefon, který si na nic nehraje a odvede to, co má.

Konkurence

O zhruba 500 korun méně zaplatíte za podobný Huawei Y6 II, který rovněž nabízí na 5,5palcovém displeji pouze HD rozlišení. Uvnitř však tepe osmijádrový procesor Kirin 620 taktovaný na 1,2 GHz. Má také o něco silnější akumulátor s kapacitou 3 000 mAh. Chybí však NFC.

Huawei Y6 II
Huawei Y6 II

Huawei Y6 II

Rozměry154,3 × 77,1 × 8,5 mm, 168 g
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 620, 8×1,2 GHz
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 3:02 hodin

Ušetřit přibližně 500 korun můžete i s obdobně vybaveným LG K10 (2017). To nabízí nepatrně menší displej s úhlopříčkou 5,3 palců. Stejně jako Xperia L1 disponuje HD rozlišením, takže má o něco lepší jemnost. Uvnitř tiká osmijádrový MediaTek 6750, nechybí ani plná podpora LTE nebo NFC.

LG K10 (2017)
LG K10 (2017)

LG K10 (2017)

Rozměry148,7 × 75,3 × 7,9 mm, 142 g
DisplejTFT IPS, 5,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ProcesorMediaTek 6750, 8×1,5 GHz
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor2 800 mAh, doba nabíjení: 3:14 hodin

Pokud by vám stačil o trochu menší 5,2palcový displej, tak za podobné peníze jako u Sony můžete mít ASUS ZenFone 3 Max. Ten má rovněž pouze HD rozlišení, ale díky menší úhlopříčce nabídne lepší jemnost. Proti Sony také nabídne atraktivnější vzhled, čtečku otisků prstů, dvojnásobnou interní paměť a výrazně větší baterku s kapacitou 4 130 mAh. Rovněž však postrádá NFC.

ASUS ZenFone 3 Max
ASUS ZenFone 3 Max

ASUS ZenFone 3 Max

Rozměry149,5 × 74 × 8,5 mm, 148 g
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek 6737, 4×1,25 GHz
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 32 GB, microSDHC
Akumulátor4 130 mAh, doba nabíjení: 2:26 hodin
sony-xperia-l1
Klady
  • bohatá bezdrátová konektivita
  • slušná kvalita fotografií
  • dobrá výdrž
  • kvalitní zvuk
  • dobré barevné podání displeje
  • USB Type-C
  • povedený design s úzkými bočními rámečky
Zápory
  • slabší video
  • pomalé nabíjení
  • slabší hardware
  • podprůměrné rozlišení displeje
  • nemá čtečku otisků prstů
  • pouze virtuální navigační tlačítka
Diskuze ke článku
Dave
Sony má ale jednu výhodu po letech bude narozdíl od ostatních fungovat.
Blue Sun
Blue Sun
180 gramů u plasťáku s podměrečnou baterkou je fakt trošku moc...
mental.disease
"Tam, kde však Sony rozhodně nešetřilo, jsou prostory nad a pod displejem"?!?

Pardon, ale musím tohto modelu zastať. Výška 151mm (5.5" 16:9) je veľmi dobrá hodnota. A to je prakticky Low-End. Takže 151x74 sú LUXUSNÉ rozmery:
Huawei P10 Plus ~153.5 x 74.2
HTC U11 ~153.5 x 74.2
Nokia 6 ~154 x 75.8
OnePlus 5 ~154.2 x 74.1
Pixel XL ~154.7 x 75.7
XZ Premium ~156 x 77
Moto Z2 play ~156.2 x 76.2
iPhone 7 plus ~158.2 x 77.9
Hexagon
Jaj zas rypanie do ramcekov, ten spodny vobec zly nie je a rozmery odpovedaju triede, v akej ten mobil je. Uznavam ze mu chyba citacka,ale to je tak vsetko. Ak vynechate toto dostanete telefon s modernym USB-C, solidnou konstrukciou a systemom ktory bude rychly aj po dlhsom case.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze