Redmi Buds 3 Pro
recenze

Redmi Buds 3 Pro

Výborná sluchátka za neuvěřitelnou cenu
8

Bezdrátová sluchátka se stávají zcela běžným doplňkem našich chytrých telefonů. Mnozí je však nadále mohou považovat za poměrně drahou formou příslušenství. Novinka v podobě Redmi Buds 3 Pro však ukazuje opak. Za nijak vysokou cenu nabízí vše potřebné, ještě dokonce něco navíc. Zláká vás například ANC nebo bezdrátové nabíjení?

Redmi Buds 3 Pro jsou nadějně vypadající bezdrátová špuntová sluchátka, která vás v první řadě osloví cenou, která se na českém trhu pohybuje kolem 1 500 Kč. Přesto vás dokážou zlákat vzhledem a výbavou, ve které nechybí dotykové ovládání, snadné párování či pokročilé funkce v čele s aktivním potlačením okolního hluku.

Technické parametry Redmi Buds 3 Pro

Hmotnost 55 gramů včetně pouzdra
(4,9 gramů / sluchátko)
Výdrž bez ANC 6 hodin (sluchátka)
28 hodin (s pouzdrem)
Možnost vypnutí ANC ano
Uživatelsky vyměnitelná baterie ne
Konektivita Bluetooth 5.2
Bezdrátové nabjení ano
Obsah balení sluchátka, plastové pouzdro, nabíjecí USB kabel
Barevné varianty černá, bílá
Cena 1 500 Kč

Obsah balení: nic podstatného nechybí

krabička je rozdělena na dvě části. V té první je pouzdro se sluchátky, ve druhé části najdete nabíjecí kabel a také náhradní špunty. Kromě nasazených špuntů získáte ještě tři další páry, což se hodí.

Redmi Buds 3 Pro
Líbilo se nám
  • vše potřebné připraveno

Konstrukční zpracování: nenápadně stylové

Sluchátka jsou schována v malinkém plastovém pouzdře, které má matný povrch a je příjemný na dotek. Pouzdro má spíše oválný tvar a snadno jej schováte do dlaně. Přenášení nečiní žádný velký problém, neboť pouzdro se sluchátky váží pouhých 55 gramů. Když už jsme u hmotnosti, zmiňme, že sluchátko váží necelých 5 gramů.

Redmi Buds 3 Pro

Výrobce se snažil o minimalistický design. Sluchátka tedy postrádají jakoukoliv nožičku a po vložení do uší se krásně schovají a zvenku nejsou takřka vůbec vidět. Z vnější strany jsou lesklé plochy, které jsou na pravém sluchátku dotykové a slouží k ovládání, o čemž si řekneme níže.

Pochválit musím celkovou ergonomii. Osobně se považuji za člověka, kterému v uších nedrží téměř žádná sluchátka a je jedno, zda jde o pecky či špunty. Redmi 3 Buds Pro však příjemně překvapila, když mi ani z jednoho ucha nevypadávala, a to ani při chůzi či běhu. Za zmínku stojí i velmi snadná výměna špuntů, která je otázkou několika málo vteřin. U jiných levných sluchátek můžete s nasazením špuntu i poměrně zápasit.

Se sluchátky se nemusíte bát ani základně sportovat. Pot ani déšť by jim totiž neměl vůbec vadit, neboť disponují stupněm krytí IPX4.

Líbilo se nám
  • povedené pouzdro
  • nenápadná, ale líbivá sluchátka
  • nízká hmotnost

Zvuk a ovládání: jednoduše a funkčně

Párování je velmi snadné. Postačí sluchátka vyjmout z pouzdra, čímž dojde k jejich zapnutí. Následně je můžete propojit s vámi zvoleným zařízením a následně klidně i s druhým. Pak sluchátka využívá primární zařízení. Jakmile však na jednom poslech/hovor ukončíte, můžete přirozeně přejít na poslech z dalšího zařízení, což je velmi praktické. Snadné párování se doplňuje se skvělým dosahem díky nejnovějšímu Bluetooth 5.2. Deklarovaný dosah 10 metrů splní s rezervou, nevadí ani stěny či dveře. Ani po několika metrech přitom nedochází k slyšitelnému snížení kvalitu hudby či hlasu.

Základní ovládání obstará pravé sluchátko, kdy dvojitým dotykem pozastavíte/spustíte přehrávání. Trojitý stisk vám dovolí přeskočit na další skladbu. Při příchozím hovoru slouží dvojité poklepání k přijmutí, trojité hovor položí, respektive odmítne. Samotná kvalita hovoru je na velmi slušné úrovni a hravě zastíní sluchátka v podobné cenové relaci.

Posledním ovládacím prvkem je dlouhé přiložení prstu na sluchátko, kterým přepínáte mezi režimem ANC a transparentním režimem. Ten propouští okolní zvuk přímo do sluchátek, což v praxi znamená, že vše uslyšíte i ve chvílích, kdy máte sluchátka v uších. Režim ANC, tedy aktivní potlačení okolního hluku, je u levných bezdrátových sluchátek velkou vzácností. Překvapí proto, že funguje velmi dobře a spolehlivě odfiltruje většinu hluku z okolí. Samozřejmě ale nemůžete Redmi Buds 3 Pro srovnávat s několikanásobně dražšími modely, které mají režim ANC ještě lepší.

Sluchátka také rozpoznají, že je vyjmete z uší a automaticky pozastaví přehrávané skladbu. Regulace hlasitosti však bohužel není možná, musíte ji provádět skrze telefon, případně další připojené zařízení (například hodinky či náramek). Závěrem musím vyzdvihnout, že reakce dotykové plochy je takřka vždy přesná, což je často jev nevídaný i na dražších sluchátkách.

Líbilo se nám
  • přesné ovládání
  • povedený režim ANC
  • velmi dobré možnosti propojení
Nelíbilo se nám
  • hlasitost na sluchátkách neupravíte

Baterie: slušná výdrž s překvapením

Každé sluchátko je vybaveno baterií o kapacitě 35 mAh a dokáží dle výrobce hrát až 6 hodin při vypnutém ANC a 50% úrovni hlasitosti. Pakliže si potrpíte na ANC a posloucháte spíše mírně hlasitěji, klesne výdrž na zhruba 3,5 hodiny, což je ale nadále výborné. Sluchátka lze totiž snadno opětovně nabít jen skrze pouzdro, ve kterém se nachází baterie s kapacitou 470 mAh. V součtu tak společně s pouzdrem získáte 28hodinovou výdrž při přehrávání hudby bez ANC a na 50% úroveň hlasitosti.

Redmi Buds 3 Pro

O dobíjení pouzdra se v prvé řadě stará dodávaný kabel a na těle pouzdra USB-C. Dobití je otázkou zhruba 2,5 hodin. Velkým bonusem je podpora bezdrátového nabíjení. Pouzdro postačí položit na bezdrátovou nabíječku standardu Qi, konkrétně logem Redmi dolů, a nabíjení do pár vteřin začne. Signalizuje jej malá dioda.

Líbilo se nám
  • velmi dobrá výdrž
  • USB-C
  • bezdrátové nabíjení

Zhodnocení: konkurence má problém

Mobilní telefony Redmi jsou známé velmi dobrým poměrem cena/výkon a sluchátka Buds 3 Pro hodlají tento oblíbený trend přenést i do dalšího segmentu. Za zhruba 1 500 Kč nabízí opravdu nevídanou porci funkcí. Chválit lze povedený vzhled či celkově skvělou ergonomii. Navíc kvalitně hrají, párování je snadné a dosah skvělý. Potěší velmi dobrá výdrž, navrch režim aktivního potlačení hluku a pomyslnou třešničkou na dortu je podpora bezdrátového nabíjení.

Redmi Buds 3 Pro

Konkurence

Ze známější konkurence můžeme vybrat Honor Magic Earbuds, které mohou oslovit zájemce o sluchátka s nožičkou. Současně nabízí také dobrou výdrž i režim ANC. Ačkoliv jsou o téměř tisíc korun dražší, nepodporují bezdrátové nabíjení.

Alternativou za takřka identickou cenu jsou Huawei Freebuds 4i, jejichž velkou výhodou je ještě lepší výdrž na nabití. Jedná se o opravdu blízkého konkurenta a zvažte je v případě, že se obejdete bez bezdrátového nabíjení.

Foto: Xiaomi

Klady
  • vynikající poměr ceny a výkonu
  • režim ANC a propustnosti
  • slušná výdrž
  • bezdrátové nabíjení
  • skvělý dosah
  • velmi pohodlné
  • solidní zvuková kvalita
  • matné poudzro
Zápory
  • skrze sluchátka nelze regulovat hlasitost
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Kvalitni recenze sluchatek... jen mi tam trosku neco chybi 🤣
Miloš Bíba
Miloš Bíba
A není hlavní disciplína sluchátek jejich zvuk? Kde najdu, kolik mají basů, jaké je podání výšek, středů a detailů a talové ty věci co se obvykle hodnotí?
Jan AVB001
Jan AVB001
Sluchátka jsou to zjevně kvalitní, chválí je napříč recenzemi. Zde další důkaz. Uvažuji nad nákupem. www*fonetech*cz*/redmi-buds-3-pro-recenze-nejlepsi-levna-bezdratova-sluchatka-s-anc/
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
To je všechno hezký, ale JAK HRAJÍ???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze