Prestigio MultiPhone PAP 4500 Duo
recenze

Prestigio MultiPhone PAP 4500 Duo

Dual SIM s velkým displejem

Ne všichni uživatelé vyžadují obří úhlopříčky displejů přes pět palců. Pro ty, kteří dávají raději přednost o něco menší úhlopříčce, nabízí Prestigio model MultiPhone 4500 Duo. Ten kromě displeje s úhlopříčkou 4,5 palce nabízí dvoujádrový procesor, Android 4.0, podporu Dual SIM a to vše za příznivou cenu.

Dnes testovaný MultiPhone 4500 Duo nabízí proti nedávno testovanému MultiPhone 5000 Duo o půl palce menšího displej, díky čemuž nabídne mnohem lepší ergonomii, ale jeho displej je pořád dostatečně rozměrný na pohodlné prohlížení internetových stránek nebo sledování videa. Přestože má MultiPhone 4500 Duo menší displej, nabízí vyšší rozlišení, takže je ve výsledku jeho obraz jemnější než u většího modelu. Další oblastí, kde má MultiPhone 4500 Duo navrch, je pak fotoaparát, který má na rozlišení 8 Mpx, zatímco MultiPhone 5000 Duo má pouze pětimegapixelový fotoaparát.

Technické parametry Prestigio MultiPhone 4500 DUO

Kompletní specifikace
Konstrukce135 × 69,2 × 9,6 mm, 158 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (540 × 960 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 29 FPS
ChipsetARM Cortex-A9, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX531
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 850 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:51 hodin
Dostupnost, ?

Obsah balení

  • mobilní telefon
  • USB kabel s nabíječkou
  • pecková sluchátka s mikrofonem
  • pouzdro
  • návody

Design a konstrukce

Rozměry telefonu jsou 135 x 69,2x 9,6 mm a hmotnost se vyšplhala na 158 gramů. Rozhodně by se tak Prestigio nedalo označit za malý telefon, ale díky zaobleným a mírně zkoseným hranám se alespoň v mužských velkých rukou drží poměrně dobře. V útlé ženské ručce nicméně vypadá trochu nepatřičně a také se uživatelům s menšíma rukama docela špatně drží.

Po stránce designu by se dalo Prestigio, alespoň v případě testované černé varianty, označit za poměrně nudnou a fádní placku, kterou nezachrání ani zkosené hrany. Bílá verze vypadá jednoznačněji elegantněji, ale černá je prostě nudná. Zatímco čelní strana je učiněným lapačem na otisky, tak boky a záda vyrobené z lesklého plastu jsou vůči ulpívání otisků překvapivě poměrně odolné.

Jediným výraznějším narušením černi je několik stříbrných prvků na zadní straně telefonu, případně vystouplá čočka fotoaparátu, kolem které je čtvercový stříbrný rámeček se zaoblenými rohy, vedle kterého se nachází přisvětlovací LED dioda. Pod fotoaparátem je výrazné plastické logo Prestigio, pod kterým se vyjímá ve stejné barvě plasticky vyvedený název výrobce. Dole pak výčet stříbrný podlouhlý průduch hlasitého reproduktoru.

Na levém boku na horní straně je dvojice tlačítek pro regulování hlasitosti a přímo proti nim je odemykací tlačítko. Všechna tlačítka se dobře tisknou a při držení telefonu jsou dobře dostupná. Na horní straně telefonu pak nalezneme 3,5 mm jack a microUSB konektor. Ocenil jsem, že při přímém pohledu shora prosvítá přímo skrze microUSB konektor světlo notifikační diody. To se hodí například ve chvíli, kdy máte telefon ve vnější náprsní kapse u bundy. Stačí jediný pohled, a aniž byste museli vytahovat telefon z kapsy a vidíte její blikání. Nejedná se zřejmě o záměr, ale spíše důsledek ne úplně těsně lícujících dílů, ale v důsledku je to praktická vlastnost.

Prestigio MultiPhone PAP 4500 Duo – videopohled

Notifikační dioda je jinak umístěná ve mřížce reproduktoru nad displejem. Celá čelní strana telefonu je pokryta odolným sklem Corning Gorilla Glass. Kromě mřížky reproduktoru, notifikační diody a nezbytných čidel se nad displejem nachází na pravé straně ještě čočka přední kamery.

Pod displejem se pak nachází trojice senzorových tlačítek, která se rozsvítí až s odemknutím displeje. Bohužel po chvíli zhasnou a rozsvítí se znovu, až když se některého dotknete. To ovšem znamená, že často budete tápat poslepu ve snaze trefit se právě na to, které potřebujete. Bojovat však budete občas i s jejich citlivostí, která není právě největší.

Co se týče konstrukčního zpracování, tak nemám, co bych telefonu vytkl. Je vidět, že v tomto ohledu si dal výrobce skutečně záležet. Navzdory tomu, že telefon je plastový, i při hrubším promačkání vše drží pevně na svém místě a neozývají se žádné nelibé zvuky.

Hardware

Co se týče hardwaru, dostal telefon dvoujádrový procesor MediaTek MT6577 taktovaný na 1 GHz, kterému sekunduje 1 GB RAM, což slibuje solidní výkon a v reálu tomu tak skutečně je. Reálná hodnota RAM je po zapnutí 645 MB. I to je však dostatečné množství paměti na drtivou většinu běžných činností a při běžném používání většinou zůstává kolem 600 MB volné paměti.

Interní paměť reprezentuje hodnota 4 GB, ze kterých vám však zbývají pouze necelé dva gigabajty. Naštěstí však telefon podporuje microSD karty až do kapacity 32 GB a můžete si i nastavit, aby se aplikace přednostně instalovaly právě tam.

Baterie a výdrž

Uživatelsky přístupná baterie je typu Li-Ion nabídne nijak oslnivou kapacitu 1850 mAh, což se negativně projevuje i na výdrži. Pokud telefon skutečně využíváte na maximum včetně připojení přes mobilní data, Wi-Fi a navigování, vydrží vám maximálně pár hodin a už odpoledne nebo večer hledejte nejbližší zásuvku. Samozřejmě, že se můžete dostat i na dva dny, ale jen za předpokladu, že vypnete veškeré datové přenosy.

Provedli jsme také standardizovaný test výdrž. Prestigio bylo přihlášeno na první SIM přihlášeno do sítě 2G a do sítě 3G na druhé SIM, bylo připojeno k zabezpečené Wi-Fi a přehrávalo se online video v kvalitě 720p. Na telefonu byl přitom nastaven jas na 50 procent a na 50 procent byla nastavena i hlasitost na připojených dodávaných sluchátkách. K vypnutí telefonu došlo po pouhých 3 hodinách a 33 minutách, což není příliš povzbudivý výsledek. U MultiPhone 5000 Duo došlo k vypnutí 4 hodinách a 34 minutách, tedy o 61 minut později.

V našem testu doby nabíjení se při přihlášených obou SIM kartách a připojeném zabezpečeným Wi-Fi telefon na 80 procent nabil za 2 hodiny a 13 minut. Kompletní nabití, pak zabere 2 hodiny a 51 minut.

Displej

Na rozdíl od nedávno testovaného MultiPhone 5000 Duo, který měl obyčejný TFT TN displej a na úhlopříčce 5 palců rozlišení pouze 800 x 480 pixelů, zařadilo v tomto případě Prestigio na vyšší rychlostní stupeň. Telefon dostal 4.5” IPS displej s rozlišením 960x540 pixelů a širokými pozorovacími úhly. Subjektivně je obraz na displeji krásně čistý a jednotlivé pixely nejsou ani při bližším zkoumání příliš patrné. Co se týče pozorovacích úhlů, tak i ty jsou na velmi dobré úrovni a nemám, co bych jim vytkl. Oproti dalším modelům Prestigio tak jde určitě o pokrok a displej lze označit za relativně povedený.

Zvuk

Audiofily Prestigio příliš nepotěší. Ne, že by byl zvuk produkovaný telefonem špatný. Rozeznáte v něm výšky i hloubky, ale problémem je hlasitost. Abyste něco slyšeli, budete muset často dát hlasitost na maximum. Přitom platí, že ať již přes hlasitý reproduktor, tak přes dodávaná i cizí sluchátka, čím vyšší hlasitost, tím méně kvalitní zvuk telefon produkuje.

Uživatelské prostředí

Prestigio potěší všechny uživatele, kteří neholdují grafickým nadstavbám Androidu 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Celý systém je opět prakticky čistým Androidem a úprav nalezneme minimum, a pokud, tak velmi decentních. Je docela škoda, že je použita starší verze vzhledem k tomu, že stále více telefonů na trhu dostává aktualizaci na 4.1 Jelly Bean nebo rovnou obsahují novější verzi operačního systému z výroby.

Po zapnutí telefonu nás po animovaném logu přivítá reklama na obchod s elektronickými knihami eReader Prestigio App a dostáváme se na odemykací obrazovku. Přetažením nahoru spustíme fotoaparát, doleva zprávy, dolů číselník a telefon odemkneme tahem doprava. Kromě toho se však tahem záložky odspodu displeje dostaneme i k ovládání hudebního přehrávače.

K dispozici máte pět obrazovek – dvě nalevo a dvě napravo od hlavní obrazovky - pro vaše zástupce a widgety. Tento počet je neměnný a všechny obrazovky mají nahoře vyhledávání Google, které není možné odstranit. Ve spodu obrazovky je pak skupina čtyř zástupců, která je společná pro všechny pohotovostní obrazovky.

Uživatelské rozhraní je shodné s nedávno testovaným MultiPhone 5000 Duo

Pokud by se vám zdálo přece jen pět obrazovek málo, můžete si jednoduchým přetažením zástupce přes jiný vytvořit složku, kterou si můžete libovolně pojmenovat. Tyto složky si přitom můžete vytvářet nejen na ploše, ale i ve spodním řádku čtyř ikonek. Fantazii se zde meze nekladou.

Hlavní menu je uspořádané v matici 4x5, je horizontálně orientované a rozdělené do dvou záložek na aplikace a widgety. Aplikace jsou řazeny podle abecedy a uživatel ho nemůže nijak ovlivnit. Nabídka naposledy spuštěných aplikací je shodná s čistým Androidem, informační lištu si však Prestigio naštěstí upravilo, když do ní přidalo spuštění bezdrátových funkcí, jasu, časový limit, automatické otočení a ovládání profilů vyzvánění.

Další věcí, které si Prestigio přidalo do Androidu, jsou bonusové aplikace, které zahrnují například firemní Prestigio eReader nebo, což je velkým plusem, plnou verzi OfficeSuite 7 nebo navigaci. Aplikace naleznete v telefonu buď předinstalované nebo pod položkou Prestigio Instalator, kde si vyberete, co chcete stáhnout a nainstalovat.

Díky tomu, že to Prestigio nepřehánělo s grafickými úpravami systému, a samozřejmě také díky solidnímu hardwaru a dobré optimalizaci, funguje prostředí vcelku svižně a příliš se nezadýchává. Paradoxně je plynulejší, než mnohé dražší telefony renomovaných výrobců, což dokazuje, že se s Prestigiem musí počítat. Samozřejmě, že se tu a tam setkáme s zásekům, ale k tomu dochází vesměs při používání náročných aplikací. Pří běžné práci funguje prostředí bez problémů.

Multimediální funkce

Hudební přehrávač obsažený v telefonu je základní a můžete se s ním setkat v řadě dalších telefonech s Androidem. Skladby v něm můžete třídit podle interpreta, alba, skladby, ale také si vytvářet své vlastní skladby. Při přehrávání se vám na zamykací obrazovce zobrazí pouze název skladby. V hudebním přehrávači však uvidíte i náhled alba a kromě názvu skladby i jméno interpreta. S čím si však přehrávač neporadí, je česká diakritika a písmena, a ta která nezvládne, nahradí nepěkně čínskými znaky, čímž si dobrý dojem z prostředí Prestigio trochu kazí. Při přehrávání máte možnost zapnout opakované nebo náhodné přehrávání a zvukové efekty. Nalezneme zde i uživatelsky definovaný ekvalizér, který kromě možnosti nastavit si všechny parametry, nabízí i 11 předpřipravených profilů. Je zde však i třeba 3D efekt nebo předvolba zpoždění.

Hudební přehrávač je shodný jako u ostatních modelů Prestigio.

Pokud by vám pro přehrávání hudby nestačil hudební přehrávač, nabízí telefon i FM rádio, které využívá sluchátka jako anténu. Můžete si v něm stanice ladit manuálně či automaticky a nechybí ani funkce RDS.

Videopřehrávač nabízí základní ovládání a poradí si s formáty MPEG-2, MPEG-4, M-JPEG, H.263, H.264, RMVB, VC-1, WMV. Nicméně zapomenout můžete na podporu externích titulků. Naštěstí v Google Play nenaleznete celou řadu alternativních přehrávačů, které titulky podporují. Vaše fotografie a obrázky, které mohou být ve formátech BMP, GIF, JPG, PNG, naleznete ve fotogalerii. Ta však příliš možností úprav obrázků nenabízí. Snímky můžete maximálně otočit nebo oříznout.

Mezi multimediální funkce patří i hry. V rámci instalačního balíčku si můžete stáhnout několik oddychovek, ale díky gigahertzovému dvoujádrovému procesoru a 1GB RAM si telefon bez problémů poradí i s náročnějšími 3D hrami.

Fotoaparát

Fotoaparát v telefonu nabízí rozlišení 8 megapixelů s automatickým ostřením a LED diodou. Prostředí fotoaparátu je stejné jako u dalších telefonů Prestigio a spoušť máte pod pravým palcem. Nad ní je náhled naposledy pořízeného snímku a ikona pod ním otevírá nabídku režimu snímání. Úplně dole v pravém bloku si vybíráte, jestli chcete fotografovat, natáčet video nebo pořizovat panoramata.

U fotoaparátu máte k dispozici obrovské možností nastavení a mnohé z nich zřejmě ani nevyužijete. Můžete přepínat, jestli pro fotografování a natáčení videa chcete používat přední nebo zadní kameru. Ta přední je však spíše taková nouzovka, protože nabízí rozlišení pouze 0,3 megapixelu. Můžete však i měnit rozlišení snímku, zapnout blesk, makro, samospoušť, HDR, nastavit vyvážení bílé, barevné efekty scény, ale v hlubším nastavení naleznete i například nastavení ostrosti, odstínu, sytosti, jasu, kontrastu, ISO, kompenzaci expozice, potlačení blikání nebo sériové snímání až 16 snímků.

Ani přes takové množství nastavení nejsou obrazové výsledky fotoaparátu dokonalé a nejlepší je nechat nastavení na automatice. Se zhoršujícími světelnými podmínkami jejich kvalita rychle klesá a nezachrání to ani LED dioda. Za dobrých slunečných podmínek jsou však výsledné snímky dobré a barvy jsou poměrně věrné. Pokud to však myslíte s fotografováním mobilem vážně, Prestigio příliš nenadchne.

Ukázkové fotografie

Co se týče záznamu videa, telefon nabízí rozlišení až 1280 x 720 pixelů s 29 snímky za vteřinu. Video je vcelku ostré a plynulé, ale i tady s klesajícím světlem klesá jeho kvalita. Videokameru sice nenahradí, ale pro bezprostřední zachycení zážitků je dostačující.

Prestigio MultiPhone PAP 4500 Duo (testovací video) – 480p, exteriér

Telefonní seznam

Telefonní seznam, do kterého se dostanete přes ikonu Lidé, je laděn do modré a bílé a je rozdělen do tří horizontálních obrazovek – skupiny, samotné kontakty a oblíbené kontakty. Kontakty si můžete řadit podle jména nebo příjmení a můžete i nastavit, zda se má zobrazit nejprve křestní jméno nebo příjmení. U kontaktů si můžete zobrazovat obrázek a přidat kromě telefonních čísel a emailových adres celou řadu dalších údajů. Jestliže je kontakt provázán s účtem na Googlu, tak uvidíte i jestli je kontakt právě online. Provázání s Facbookem či dalšími sítěmi ale ve výchozím stavu chybí. Nechybí ani možnost přiřadit ke kontaktu vlastní zvonění, což u skupin není možné.

K číselníku se dostanete po stisknutí položky telefon. Dostanete se na obrazovku, která je rozdělena na dvě poloviny. V dolní je samotný číselní a v horní výpis posledních hovorů. Druhá záložka je vyhrazena samotnému seznamu posledních hovorů, který můžete filtrovat na přijaté, volané nebo zmeškané. Poslední karta je pak věnovaná telefonnímu seznamu. Nahoře jsou oblíbené kontakty, pod nimi jsou nejčastěji používané kontakty a pod nimi všechny kontakty.

To, čím Prestigio ve svých telefonech boduje, jsou vyzváněcí profily, které se z většiny telefonů vytratily. Jak už jsem se zmínil v části věnované Uživatelskému rozhraní, jejich snadné přepínání je v informační liště. V základu telefon nabízí čtyři základní profily - obecné, tichý, schůzka a venku, které sice nemůžete editovat, ale můžete si vytvořit své vlastní profily vyhovující vašim požadavkům.

Nastavení systému a profilů je shodné s ostatními modely Prestigio.

Zprávy

Pro tvorbu zpráv nabízí Prestigio českou QWERTZ klávesnici, která má na velkém displeji dostatečně velká tlačítka a psaní je na ní proto velmi pohodlné. Zapnout si můžete hmatovou i zvukovou odezvu či automatická velká písmena. Klávesnice také napovídá a kromě slov, které si sami přidáte, používá i obsah vašeho adresáře. Při psaní je samozřejmě k dispozici i odpočítávání znaků a informace o počtu zpráv, do kterých se váš text rozdělí.

Pro elektronickou poštu máte v telefonu aplikace E-mail a Gmail a můžete v nich mít i více účtů. U obou přitom máte možnost rychlého nastavení pro Gmail nebo Yahoo. V případě Gmailu vám přitom zprávy chodí okamžitě, jakmile dorazí na server, v případě aplikace E-mail si můžete frekvenci kontroly nastavit dle libosti. Pro IM zde naleznete v základu aplikaci GTalk. Další si můžete jednoduše doinstalovat.

Organizační funkce

Zobrazení kalendáře v Prestigiu je vcelku zklamáním. Poměrně velký displej je jako stvořený na podrobné zobrazení. Přesto však jediné, čeho se při měsíčním náhledu dočkáte, je barevné odlišení událostí na jednotlivé dny. V případě týdenního náhledu pak z událostí uvidíte pouze prvních šest písmen. Nejlepší je tedy používat buď denní náhled, nebo agendu.

Na druhou stranu však kalendář nejen že umožňuje vybrat si kalendáře, které chcete zobrazit, ale pokud máte v kalendáři více účtů, můžete si všechny kalendáře nechat zobrazit hezky pohromadě. Při vytváření události si pak můžete vybrat konkrétní kalendář, do kterého se má přidat. V dalším nastavení si můžete skrýt odmítnuté události, zobrazovat číslo týdne, nastavit si začátek týdne i použít domácí čas.

Mezi dalšími organizačními funkcemi nechybí opakovaný budík, který umožňuje vytvoření tolik budíků, kolik potřebuje, nebo jednoduchá kalkulačka. To, co je však příjemným překvapením a co se v tomto cenovém segmentu jen tak nevidí, je už zmiňovaná plná verze kancelářského balíku OfficeSuite 7 Pro, který dovolí dokumenty MS Office nejen číst, ale také editovat nebo je rovnou vytvářet.

Prestigio eReader a instalátor aplikací je shodný s ostatními firemními modely.

Náruživí čtenáři naopak ocení aplikaci eReader Prestigio, která slouží jako prohlížeč PDF souborů a čtečka e-knih ve formátu epub a fb2. Pokud žádné nemáte, můžete si jich přímo z aplikace stáhnout mnoho zcela zdarma. Na 4,5-palcovém displeji je přitom čtení e-knih velice pohodlné.

GPS a navigace

V telefonu nechybí samozřejmě GPS, jehož rychlost připojení můžete zvýšit jednak určováním polohy Google, které používá zdroje jako informace o Wi-Fi a mobilní síti, ale je zde i možnost asistovaného GPS skrze GPS EPO a A-GPS. Přesto jsem však s citlivostí telefonu na GPS nebyl příliš spokojený.

Nastavení GPS umožňuje zapnout asistenci

Nalezení satelitů i při zapnutí veškeré asistence trvala většinou několik minut. Pouze výjimečně jsem se dočkal za méně než půl minuty. Pokud jsem při navigování ve městě ztratil signál, tak jeho znovunalezení jsem se dočkal až po přibližně čtyřech minutách, což opravdu nejsou dobré výkony.

GPS využijete zejména při navigaci a přes Instalátor Prestigio si můžete stáhnout navigační aplikaci Navitel Navigátor, která obsahuje podrobné mapy pro Evropu, Rusko, Turecko a Latinskou Ameriku s podporou navigace pro dopravní zácpy. Bohužel se však jedná pouze o zkušební verzi na 90 dní a pokud nechcete za navigaci platit, budete se muset porozhlédnout po alternativě. Tou jsou například Google Mapy a Google navigace, která se, přestože umožňuje stahování offline map, neobejde bez připojení k internetu.

Podporované sítě a datové funkce

Prestigio nepracuje pouze v síti GSM, kterou podporuje ve verzích 850/900/1800/1900, ale podporuje i konkurenční síť WCDMA ve verzích 900/2100. Co se týče datových funkcích, tak v síti GSM kromě GPRS a EDGE nabízí telefon i rychlejší HSDPA. Pro připojení můžete využít také Wi-Fi se standardy b/g/n. Citlivost na signál W-Fi je přitom velice dobrá a chytá se i poměrně slabém signálu. K počítači se propojíte buď přes klasický micro USB kabel nebo prostřednictvím Bluetooth 3.0 + HS.

K prohlížení internetu je připraven klasický androidí prohlížeč, který si však bohužel neporadí s Adobe Flash a musíte si jej doinstalovat sami. Prohlížení je však v něm svižné a bez sekání i při velkém počtu otevřených oken.

Funkce Dual SIM

Silnou stránkou Prestigia 4500 Duo a velkou konkurenční výhodou mezi smartphony střední třídy je funkce Dual SIM. Telefon nejen, že dokáže být na příjmu s oběma SIM kartami, ale zatímco první slot podporuje WDCMA nebo 2G, tak ve druhém slotu vám bude fungovat SIM karta v 3G. Přitom si můžete vybrat, který slot chcete mít jako hlavní a klidně tak můžete mít vloženou SIM kartu pouze v druhém slotu.

Možnosti nastavení jsou přitom široké. Můžete si nastavit, která SIM karta bude primárně sloužit k hovorům, datům, SMS zprávám či video hovorům nebo si můžete k jednotlivým SIM kartám přiřadit i konkrétní kontakty. V případě, že nic nenastavíte, telefon se vás pokaždé zeptá, kterou kartu právě chcete použít. Samozřejmě, pokud z jedné SIM kartě telefonujete, tak na druhé jste nedostupní, ale jestliže na jedné kartě stahujete data, stále zůstáváte dostupní na druhé kartě.

Závěrečné zhodnocení

Prestigio MultiPhone 4500 Duo je poměrně velký telefon, se kterým mohou mít především ženy s menšíma rukama trochu problém. Telefon má alespoň v černém provedení poměrně nudný design, ale za necelých šest tisíc nabízí velký kvalitní displej, čtyřkovým Android, rychlé prostředí, ale především boduje podporou dvou SIM karet a ocenit musím i vyzváněcí profily. Pochvalu zaslouží Prestigio i za aplikace, které k telefonu přidává, ať již se jedná o plnou verzi kancelářského balíku nebo kvalitní čtečku e-knih.

Za cenu přibližně šesti tisíc korun se však i zde musíme připravit na některé kompromisy. Tím hlavním je použití baterie s nízkou kapacitou a delší dobou nabíjení. Výdrž při intenzivním používání ani délka nabíjení nijak neoslní. Telefonu bych však i vytkl horší citlivost GPS, která zapříčiňuje, že musíte dlouho čekat na fix satelitů.

Pokud hledáte velký telefon s podporou dvou SIM karet je však Prestigio MultiPhone 4500 Duo i přes to, že je o několik stokorun dražší, rozhodně lepší volbou než nedávno testovaný Prestigio MultiPhone 500. Proti němu sice nabídne o půl palce menší displej, ale ten je novějším a kvalitnějším typem s lepšími pozorovacími úhly a vyšším rozlišením. Ocenit musím i dvojnásobnou kapacitu RAM.

prestigio-multiphone-4500-duo
Klady
  • příznivá cena
  • čtečka e-knih
  • plná verze OfficeSuite
  • kvalitní displej
  • vyzváněcí profily
  • podpora dvou SIM karet
Zápory
  • horší fotoaparát ve špatných světelných podmínkách
  • slabá výdrž
  • tichý zvuk
  • pomalý fix GPS signálu
Diskuze ke článku
Erik
chci se zeptat kdy už konečně něco napíšete nebo natočíte o HTC One
trip
jj, uz by to chtelo ten HTC One ;)
marus
pěkná recenze, popisuje všechno tak, jak má být. nicméně na trhu je v současné době inovovaná verze, která je označena 4500T a má tyto vlastnosti:
JB 4.1
navrtané otvory v zadní části těla telefonu u reproduktoru a ten pak hraje o poznání hlasitěji
2x1.2GHz
(víc si nepamatuju)

Bylo by dobré to v tabulce aktualizovat, neboť recenzovaná verze byla tou novější nahrazena. Jinak trpí klasickým problémem GPS, kterým trpí většina telefonů s čipem MT6577. Tady pomůže jen update fw výrobce...Mezi námi, ztráta signálu ve městě a nenalezení do 5ti minut, to pro mě znamená nefunkční GPS a klidně bych takový model reklamoval.
securid
Porovnat v recenzi foto s SIII a XZ a iPhone :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze