Honor Band 6
recenze

Honor Band 6

Další generace skvělého náramku?
10

Honor Band 5 ve své době představoval jeden z nejlépe vybavených chytrých náramků s SpO2 senzorem, slušnou výdrží a kvalitním displejem. Podaří se novince navázat na úspěch svého předchůdce?

Pokud hledáte cenově dostupnější alternativu pro chytré hodinky a v ideálním případě nechcete o „wearables“ na vašem zápěstí při nošení vědět, může být zajímavou alternativou zbrusu nový Honor Band 6. Má tento elegantní náramek s nízkou hmotností a velkým AMOLED displejem vůbec nějaké nedostatky?

Technické parametry Honor Band 6

Kompletní specifikace
Konstrukce43 × 25,4 × 10,5 mm, 18 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,47" (368 × 194 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor180 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:20 hodin
Dostupnostduben 2021,

Obsah balení: kompletní

V bílé krabičce najdete kromě samotného náramku také kabel pro nabíjení a základní příručku.

Líbilo se nám
  • nic důležitého neschází

Konstrukční zpracování: odolné i elegantní

Honor Band 6 se i přes relativně velké množství funkcí designem řadí spíše k chytrým náramkům. Na první pohled vcelku nenápadný chytrý náramek se vyznačuje nízkou hmotností okolo 20 gramů a plastovým zpracováním, které však působí bytelně a rozhodně ne nijak lacině.

Levou stranu Bandu 6 zdobí logo výrobce, na pravém boku pak najdeme jediné fyzické tlačítko s červeným akcentem. Silikonový řemínek je hladký a uzavírá se běžnou přezkou. Zajímavostí je, že ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, je možné jej od těla náramku oddělit a teoreticky i vyměnit za jiný. S největší pravděpodobností však náhradní řemínky najdete pouze na serverech typu AliExpress a v ČR oficiálně dostupné nebudou. Kvalita zpracování je každopádně na velmi dobré úrovni a náramek je komfortní nosit i během sportování se zpoceným zápěstím.

Honor Band 6 se chlubí zvýšenou voděodolností do 5 ATM a na našem trhu bude k dispozici hned ve třech barevných variantách – černé Meteorite Black, šedé Sandstone Grey a růžové Coral pink.

Líbilo se nám
  • voděodolnost
  • kvalitní zpracování
  • nízká hmotnost
Nelíbilo se nám
  • diskutabilní vyměnitelné pásky

Displej: velká podívaná

Honor Band 6 je vybaven 1,47palcovým AMOLED panelem obdélníkového tvaru s příjemně zaoblenými okraji, který pokrývá celou přední plochu náramku. Displej má díky AMOLED technologii pěkné barvy, špičkovou černou i zcela dostačující maximální svítivost pro používání i za slunečného dne, a to i přestože jsem měl regulaci nastavenou na intenzitu 3 (maximum představuje intenzita 5). Automatická regulace jasu tedy chybí, což mě ale nijak neomezovalo. Naopak jsem byl rád za možnost zhasnout displej přikrytím dlaně.

Honor Band 6

Kromě nepřeberného množství různých ciferníků (kdy lze u některých z nich upravit ukazatele, které se na ciferníku zobrazují) je možné také upravit pořadí jednotlivých aplikací/widgetů v rozhraní náramku. Ovládání svajpováním je pohodlné a funguje přesně. Ačkoliv výrobce neudává žádné informace o nasazení ochranného sklíčka typu Gorilla Glass, nebyly na displeji ani po dvou týdnech používání žádné škrábance.

V neposlední řadě stojí za zmínku dostatečně jemné rozlišení 368 × 194 pixelů, díky kterému se rozhodně nemusíte obávat hrubého rastru. Někomu by mohla scházet funkce Always-On, která je však běžná až u dražších náramků/hodinek.

Líbilo se nám
  • velký AMOLED displej s jemným rozlišením
  • vysoký maximální jas
Nelíbilo se nám
  • někomu může scházet režim Always-On

Systém a výkon: je na něj spoleh

O chod náramku se stará proprietární operační systém, který se vyznačuje jednoduchostí, svižností a líbivým grafickým zpracováním. Kromě sportovních a zdravotních funkcí, na které se zaměřím v samostatné kapitole, nechybí hudební přehrávač (respektive dálkové ovládání přehrávání z telefonu), přehledný ukazatel aktivity (postupné naplňování „kroužků“) nebo aplikace/widget počasí, která zobrazí aktuální počasí. Uživatelé mohou dále využít funkci „svítilny“, vyhledání propojeného telefonu, budíku, stopek, časovače, dechového cvičení nebo zobrazování notifikací. Text notifikací náramek bez problémů zobrazí včetně české diakritiky, nelze na ně však nijak zareagovat.

Dále nechybí možnost upravení intenzity vibrací nebo možnost náramek použít jako vzdálenou spoušť fotoaparátu. Tato funkce je však kompatibilní pouze s telefony Honor a Huawei a displej nezobrazí náhled z fotoaparátu, ale pouze tlačítko spouště, případně nastavení časovače, což je i vzhledem k velké uhlopříčce jednoznačně škoda. Výčet funkcí doplňuje režim nerušit, který potlačí notifikace na přijaté zprávy či příchozí hovor. Během testování bylo prostředí náramku kompletně v anglickém jazyce, brzy by však měla dorazit aktualizace s češtinou.

Líbilo se nám
  • svižný chod
  • graficky povedené prostředí
  • velké množství doplňujících funkcí
  • vzdálená spoušť fotoaparátu
Nelíbilo se nám
  • vzdálené ovládání fotoaparátu by mohlo lépe využívat velký displej
  • v době testování prostředí pouze v AJ

Výdrž a nabíjení: dlouhá výdrž je samozřejmostí

Honor Band 6 je vybaven 180mAh baterií, která dokáže reálně zprostředkovat dva týdny používání na jedno nabití, které trvá zhruba hodinu. K dispozici je také možnost rychlého 10minutového nabití, která zajistí zhruba dvou až třídenní výdrž. Nabíjení probíhá pomocí magnetické kolébky podobně jako u dalších moderních chytrých náramků či hodinek.

Líbilo se nám
  • dostatečně dlouhá výdrž
  • rychlé nabíjení

Sportovní a zdravotní funkce: vše, co byste očekávali

Honor Band 6 je schopen měřit 9 různých sportovních aktivit (chůzi, běh a jízdu na kole venku/v interiéru, plavání v bazénu, eliptical, veslařský trenažér a „další“). I přes přítomnost venkovních sportovních režimů náramek nemá integrovanou GPS, takže je v těchto případech nutné mít Band 6 propojený s telefonem. Kvůli záznamu trasy je tedy nutné si s sebou vzít telefon, což není tak komfortní jako vyběhnout pouze s náramkem, na druhou stranu se dočkáte přesnějšího měření než v případě většiny wearables s integrovanou GPS.

Honor Band 6

Velmi užitečná je pak možnost během sportovních aktivit ovládat hudební přehrávač. Co se naopak během testování příliš neosvědčilo, to je automatická detekce sportovních aktivit. Náramek snad ani jednou sám správně nerozpoznal, když jsem několik minut běžel, takže je potřeba na zapnutí měření myslet a spustit jej manuálně. Snad bude tato funkce vylepšena pomocí aktualizace. Následné prohlížení naměřených hodnot ze sportovních aktivit je možné jak na náramku, kde najdete vcelku podrobné údaje včetně grafu srdečního tepu, grafu rychlosti i kadence, tak v aplikaci Zdraví, skrze kterou je nutné náramek spárovat s telefonem. Z ní lze také naměřené hodnoty exportovat, bohužel však pouze jako screenshot.

Kromě měření sportovních aktivit rovněž náramek dokáže monitorovat spánek, kdy minimálně čas usínání i vstávání odpovídal realitě, srdeční tep (kontinuálně 24/7), SpO2 nebo stres. Stejně tak umí náramek zobrazit notifikaci po uplynutí více než jedné hodiny sezení nebo automaticky testovat stres. Měření okysličení krve je nutné spustit manuálně a trvá zhruba 10 až 15 sekund. Na obrazovce náramku se následně zobrazí i srdeční tepová frekvence, což se může hodit.

Líbilo se nám
  • měření SpO2
  • během aktivovaného sportovního režimu lze ovládat hudební přehrávač
  • detailní hodnoty naměřených sportovních aktivit
Nelíbilo se nám
  • během testování nefungovala automatická detekce sportovních aktivit

Zhodnocení

Podobně jako u náramku Honor Band 5 mohu i Band 6 v podstatě jen chválit. Náramek má dlouhou výdrž, velký responzivní AMOLED panel, podporu měření zdravotních údajů, jako je okysličení krve nebo spánek, i povedené rozhraní včetně doprovodné aplikace. Vytknout lze tak snad jen diskutabilní výměnné řemínky nebo v současnosti nefunkční automatickou detekci sportovních aktivit. Absence GPS je s ohledem na nízkou cenu pochopitelná.

Honor Band 6

Honor Band 6 tak mohu vřele doporučit všem, kteří hledají povedený chytrý náramek, který má s výjimkou GPS veškeré funkce jako některé dvakrát až třikrát dražší chytré hodinky.

Konkurence

Skvělou alternativou může být chytrý náramek Xiaomi Mi Smart Band 6, který má ještě větší 1,56" AMOLED displej, více fitness režimů i monitoring SpO2.

Xiaomi Mi Smart Band 6

Konstrukce47,4 × 18,6 × 12,7 mm, 12,8 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,56" (152 × 486 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor125 mAh, nabíjení: USB A

Chcete-li ušetřit, zvažte nákup náramku Honor Band 5, který lze v současnosti zakoupit za cenu okolo 700 Kč. Nechybí mu SpO2, dlouhá výdrž ani AMOLED displej.

Honor Band 5

Konstrukce43 × 17,2 × 15 mm, 22,7 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 0,95" (240 × 120 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor100 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin

Zdroj foto: Petr Vojtěch, mobilenet.cz

honor-band-6
Klady
  • dobře zpracovaná mobilní aplikace
  • sportovní + zdravotní funkce
  • kvalitní AMOLED s velkou uhlopříčkou
  • povedený design
  • dlouhá výdrž a rychlé nabíjení
  • zvýšená odolnost do 5 ATM
Zápory
  • obtížně vyměnitelné náhradní řemínky
  • automatická detekce sportovních aktivit
Diskuze ke článku
He
He
Náramek mám už asi tak 3-4 měsíce koupil jsem si ho z Číny a češtinu jsem dostal už někdy po měsíci používání.. :)
Jan Rejlek
Jan Rejlek
Jako dvojče Huawei Watch fit bych čekal, že bude mít také GPS - tu v rámci exkluzivity pro Huawei odstranili?
Adam Veselý
Adam Veselý
Nevypadá špatně, za ty peníze mi přijde super.. já navíc nějak velkej sportovec nejsem, občas si zaběhám a libí se mi, že není moc velkej ani nijak extravagantní, takže z ruky nebudu muset sundavat ani do práce nebo tak..
Lipo Popo
Lipo Popo
Za cenu 1290kč jsem v Datartu koupil Huawei watch fit, s lepším a větším displejem, GPS modulem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze