Gigabyte GSmart G1355
recenze

Gigabyte GSmart G1355

Dual SIM s velkým displejem

Společnost Gigabyte se v několika uplynulých letech soustředila pouze na dualSIM telefony s Androidem. Po několika méně úspěšných modelech konečně přichází slušně vybavený GSmart G1355, který zaujme hlavně velkým 4,3 palcovým displejem s rozlišením 480 × 800 bodů. Co myslíte, povedl se?

O společnosti Gigabyte, jako o výrobci mobilních telefonů, možná slyšíte poprvé. Profiluje se spíše jako výrobce komponent do osobních počítačů, hlavně základních desek. V oblasti mobilních telefonů není ale překvapivě žádným nováčkem, v minulosti už stihla vydat téměř třicet různých modelů, na svou dobu mnohdy unikátních. Byl to například první komunikátor na světě s analogovou nebo digitální televizí či první dual SIM komunikátor s Windows Mobile 6.5. Zdaleka ne všechny modely se ale dostaly na český trh.

Gigabyte GSmart G1355: oficiální fotografie

V posledních dvou letech Gigabyte přešel z platformy Windows Mobile na Android, stihl už vydat pět telefonů s Androidem, čtyři z nich měly podporu dvou SIM karet. Další v řadě je dnes recenzovaný Gigabyte GSmart G1355.

Technické parametry Gigabyte GSmart G1355

Kompletní specifikace
Konstrukce128,9 × 69,8 × 11,5 mm, 163 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 15 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×800 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 1,02 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012, 6 500 Kč

Obsah balení

Krabice a obsah balení u telefonů Gigabyte jsou u každého modelu už dlouhou dobu stejné. Mimo telefonu zde najdete baterii, 4 GB microSD kartu, sluchátka, USB kabel, síťový adaptér, příručku pro rychlé seznámení s telefonem a záruční list.

Gigabyte GSmart G1355 – videopohled

Design a konstrukce: funkční a praktický

Design telefonu Gigabyte GSmart G1355 ničím vyloženě neurazí ani nenadchne, nemá žádné extravagantní prvky, je cílen spíše na praktičnost při každodenním používání. Líbí se mi, že kromě displeje a kapacitních tlačítek je celý kryt matný a lehce pogumovaný. Neulpívají na něm otisky prstů a neklouže v ruce.

Rozměry telefonu jsou 129,8 × 69,8 × 11,5 milimetrů, jeho hmotnost je už poměrně vysokých 163 gramů. Není to sice málo, ale pořád je to pro každodenní použití ještě snesitelné. Všechny hrany telefonu jsou zaoblené, nikde tedy nic neřeže ani netlačí do ruky a drží se na své rozměry překvapivě příjemně.

Tlačítko pro zapnutí se nachází na horní straně, v její levé části, v ideální poloze pro zmáčknutí ukazováčkem pravé ruky. Na opačném konci této strany je zdířka pro sluchátka. Tlačítka pro regulaci hlasitosti jsou klasicky na pravé boční straně. Na rozdíl od většiny jiných telefonů jsou fyzicky dvě, nejde tedy o jedno kolébkové tlačítko.

Micro USB konektor pro napájení či propojení s PC se nenachází překvapivě na spodní straně, nýbrž na straně pravé. Zde je ve spodním rohu též otvor pro poutko, s kterým se v současnosti setkáme jen u málokterého modelu.

Zadní strana se rozebírá tak, že nehtem zapáčíte v podlouhlém otvoru na horní straně a poté nehtem obkroužíte boční strany telefonu. Pod krytem se nachází vyměnitelná baterie, slot na microSD kartu a sloty na dvě SIM karty.

Pokud se na zadní stranu podíváte, najdete zde vystouplou čočku fotoaparátu a otvor pro reproduktor.

Samotná konstrukce telefonu je docela dobrá, občas se ale při silnějším stisku neubrání zavrzání. Jinak působí v ruce díky svým rozměrům hodně bytelně a robustně, což je kvůli jeho velkému displeji. Jak jsem již psal, nejde o žádného krasavce, při pohledu na něj byste ani neřekli, že jde o novinku z roku 2012. Jiní výrobci už mnohokrát dokázali, že i s takto velkým displejem může být telefon menší, užší a lehčí.

Baterie a výdrž: běžný průměr

Telefon je napájen vyměnitelnou Li-Ion baterií s kapacitou 1500 mAh (3,7 V / 5,55 Wh). U chytrých telefonů je toto běžná hodnota, ovšem každý model od různých výrobců dokáže s energií hospodařit jinak, takže se nedá předem odhadnout, jak dlouho vydrží. Provedli jsme několik testů, které o výdrži telefonu vypovídají více.

Prvním testem bylo přehrávání offline videa z paměťové karty při plném podsvícení displeje a připojených sluchátkách s 50% hlasitostí. Telefon se vypnul po 3 hodinách a 37 minutách.

V druhém testu jsme přehrávali online video z Youtube přes Wi-Fi a s přihlášením do 3G sítě, tentokrát při 50% jasu displeje, opět se sluchátky na 50% hlasitosti. Výsledný čas přehrávání byl 5 hodin a 20 minut.

Třetím testem bylo hraní 3D hry. Zvolili jsme motocyklový „simulátor“ Trial X 2. Výdrž baterie byla v tomto případě 2 hodiny a 11 minut.

Z testů můžete vidět, že výdrž telefonu je pouze průměrná a při „běžném“ používání jsem většinou nabíjel denně.

Zvukový výstup: pořádně hlasitý

Velký reproduktor na zadní straně dokáže velmi hlasitě a bez zkreslení přehrávat jakoukoli hudbu či zvuky. Zvukové podání je překvapivě kvalitní, nechybí mu ani basy, bez problémů si ho dovedu představit na pracovním stole jako například náhradu levného radiopřijímače.

Zvuk ze sluchátek naopak ničím nepřekvapí, jde o zcela průměrný přednes, u kterého chybí výraznější výšky. Nikde v aplikaci Hudba, ani v systémovém nastavení, jsem nenašel možnost upravení zvukového podání pomocí ekvalizéru.

Displej: konečně dual SIM s pořádnou obrazovkou

Displej s úhlopříčkou 4,3 palce a rozlišením 480 × 800 bodů už v současnosti není ničím zvláštním, ovšem u kolika dual SIM telefonů ho najdete? Pátral jsem v českých e-shopech, a mimo dnes recenzovaného Gigabyte GSmart G1355 jsem takto velký displej u žádného jiného dual SIMu nenalezl.

Displej má kapacitní dotykový panel, krycí sklíčko však není odolné Gorilla Glass, takže se k němu chovejte v rámci možností opatrně. Raději si pořiďte nějakou fólii na displej, nebo ho nenoste v kapse s ničím, co by ho mohlo poškrábat.

Jas (podsvícení) displeje můžete nastavovat ručně, nebo tuto funkci přenecháte čidlu okolního světla. Na slunečním světle není jeho čitelnost zase tak špatná. Displej má stejně jako Gigabyte GSmart G1345 speciální povrchovou úpravu, která vylepšuje podání barev a zlepšuje právě čitelnost na slunci.

Pod displejem je čtveřice dotykových tlačítek. Jsou to, zleva doprava, tyto: Menu, Domů, Hledej a Zpět. Tlačítka jsou podsvícená a jejich podsvícení je aktivní tak dlouho, jak je zapnutý displej.

Nad displejem najdeme několikabarevnou notifikační LED diodu, která vás informuje o nepřijatých hovorech, SMS, e-mailech, vybité baterii a podobně. Nemusíte vždy tedy zapínat displej, abyste si zkontrolovali, zdali vám něco neuniklo.

Hardware a výkon: chtělo by to trochu více

Gigabyte GSmart G1355 je postaven na čipsetu Qualcomm MSM7227T (Snapdragon S1, technologie výroby 65 nm), procesor běží na frekvenci 800 MHz. Ve srovnání s posledními konkurenčními modely to není sice moc, ovšem pokud netoužíte po nejmodernějších 3D hrách, bude vám to stačit.

Procesoru asistuje grafický modul Adreno 200, který si bez problémů poradí s 2D hrami (Angry Birds na telefonu běží plynule), u 3D her se sice trochu zadýchává, ale ty jednodušší také zvládne. Na novější 3D hry si však nechte zajít chuť.

Potěší velikost operační paměti (RAM), která je vzhledem ke staršímu čipsetu nadprůměrná - 512 MB. Pro uživatele je dostupných zhruba 399 MB, zbytek si vezme systém. Z této paměti jsem měl při běžném použití volných cca 292 MB, čili rezerva zde je, a to hodně veliká.

Interní paměti ROM je zde 1 GB, z této velikosti je pro uživatele dostupných zhruba 575 MB. Do této interní paměti se instalují aplikace, ale pokud by se vám místa nedostávalo, můžete je přesunout na paměťovou kartu.

Pro lepší představu o výkonu jsme na něm vyzkoušeli několik populárních benchmarků, abyste ho například mohli porovnat se svým Android telefonem.

  • NenaMark1 – 18,5 FPS
  • NenaMark2 – došlo k zatuhnutí během benchmarku
  • Smartbench 2012 – Productivity index 349, Gaming index 1641
  • Neocore – po spuštění se nezobrazuje se obraz

Při hraní 3D her se telefon znatelně zahříval v horní části zadní strany. Při dlouhodobém hraní (například když jsme testovali výdrž) už to bylo trochu nepříjemné. Ovšem ruku si nespálíte, toho se bát nemusíte.

Uživatelské prostředí: upravený Android 2.3.4

Až na modelovou řadu Nexus si prakticky všichni výrobci nějak upravují standardní prostředí OS Android. Ani Gigabyte není výjimkou, naštěstí míra úprav není nijak veliká, docela se blíží čistému Androidu. Nové verze Android 4.0 Ice Cream Sandwich se takřka určitě nedočkáme, výrobce by se o tom na webu určitě zmínil.

Pohotovostní displej se skládá z pěti obrazovek, mezi kterými se přesouváte posunem prstu doleva nebo doprava. Na každou z obrazovek si můžete umístit zástupce vašich nejpoužívanějších aplikací nebo widgety (miniaplikace). V základu najdete například hodiny, počasí, kalendář či rychlé přepínače různých voleb.

Pohotovostní obrazovka

Ve spodní části pohotovostních obrazovek jsou tři tlačítka, levé slouží pro telefonování (číselník a kontakty), prostřední pro vstup do menu a pravé pro seznam hovorů. Tyto tlačítka jsou zde napevno, nemůžete si místo nich umístit jinou ikonu.

Menu s ikonkami aplikací je koncipováno vertikálně, pohybujete se v něm tedy pohybem prstu nahoru nebo dolů. Při posouvání docházelo k drobným prodlevám, plynulost posouvání mohla být o něco lepší.

Menu

V menu najdete na spodní straně taktéž tři tlačítka. Pod levým se skrývají zástupci vašich oblíbených aplikací, pravé zase zobrazí aplikace jako seznam pod sebou, a vy můžete vybrané aplikace pohodlně smazat bez toho, abyste museli jít do Nastavení.

Pokud prstem přejedete po displeji odshora dolů, vyjede vám z horní stavové lišty notifikační obrazovka, ve které se zobrazují informace o nových zprávách, e-mailech a podobně. Též je zde rychlá volba zapnutí/vypnutí pro Wi-fi, mobilních dat, GPS, Bluetooth a automatické synchronizace.

Změny se dočkala i odemykací obrazovka, je koncipována do formy kruhu, podobně jako u nedávno recenzovaného Huawei Honor. Pohybem vlevo aktivujete fotoaparát, pohybem vpravo vypnete zvuk, směrem nahoru se přepnete do režimu telefonování a pohybem dolů odemknete telefon.

Celková plynulost systému není sice dokonalá, pohyb v menu by mohl být o něco rychlejší, ale není to žádný zásadní problém. Pokud by vám launcher od Gigabyte nevyhovoval, můžete si z Play Obchodu stáhnout mnoho jiných.

Fotoaparát a videokamera: průměrné snímky s hezkými barvami

Předchozí modely telefonů Gigabyte trpěly nejen slabší kvalitou fotografií, ale i hodně vybledlým podáním barev. Tento nešvar GSmart G1355 napravuje, barvy už jsou hezké, i když pro někoho už možná trochu přesaturované.

Kvalita fotografií též šla nahoru, v telefonu najdeme 5 Mpix snímač s automatickým zaostřováním a vysocesvítivou LED diodou pro osvětlení scény v šeru a tmě. Fotoaparát se ale stále nemůže rovnat kvalitou s telefony věhlasnějších značek, na snímcích je znát větší komprese obrazu a nižší ostrost u vzdálenějších objektů. Není to ale nijak tragické, zvlášť pokud fotografii zmenšíte. U snímků z větší blízkosti (makro) je ostrost naopak velmi dobrá. Celkově tak telefon lze pro občasné focení použít, nesmíte ale očekávat žádnou lepší kvalitu.

Přední kameru, používanou většinou pro videohovory, telefon neobsahuje.

Mimo fotografování umí telefon samozřejmě nahrávat i video. Musíte ale spokojit s nižším rozlišením, HD neumí. Video má rozlišení 640 × 480 bodů, při 15 snímcích za sekundu. Během nahrávání videa neumí kamera přeostřovat.

Kvalita videa je přímo úměrná jeho rozlišení. Dívat se na něj dá, ani se dokonce moc neseká a netrhá, jen při rychlých pohybech (švenkování) se obraz trochu deformuje.

Synchronizace, správa souborů, multimédia, FM rádio

Synchronizace vašich dat je realizována skrze Google účet, v základu není k telefonu dodávána žádná aplikace pro synchronizaci s počítačem. Na Google účtu máte uloženy kontakty, kalendář, e-maily, fotky. Z Play Obchodu si můžete stáhnout znova všechny zakoupené aplikace i hry, a to i v případě, že jste je zakoupili na jiném Android zařízení, stačí je mít zakoupené pod stejným účtem. Hudbu lze synchronizovat přes službu Google Music, kam můžete nahrát až 20 tisíc skladeb. Ostatní data můžete zkopírovat do telefonu například skrze dodávaný USB kabel, po připojení k PC se telefon jeví jako další disk.

Správce souborů

Na procházení souborů a adresářů, a pro jejich správu, je určena aplikace „Správce souborů“. Umí procházet adresářovou strukturu v interní paměti i na paměťové kartě a nabízí základní operace pro práci se soubory a složkami, jako například otevírání, sdílení, kopírování, mazání, přejmenování a podobně.

Pro poslech hudby slouží aplikace „Hudba“. Přehrává offline hudební soubory uložené v telefonu. Tradičně je k dispozici řazení dle skupin, alb, interpretů, žánrů nebo seznamů skladeb. Podporované formáty jsou MP3 a AAC.

Hudební přehrávač

Podporované formáty videosouborů jsou MP4 a 3GP, nic jiného se mi v integrovaném video přehrávači nepodařilo spustit. Pokud chcete v telefonu přehrávat například AVI, budete si muset z Play Obchodu nainstalovat nějaký alternativní přehrávač, třeba MX Video Player.

Dáváte-li přednost videu uloženému online, tak pro přehrávání můžete použít přeinstalovanou aplikaci Youtube, která zpřístupňuje obsah stejnojmenného video portálu.

Pro funkčnost aplikace FM rádio musíte nejprve připojit sluchátka. Následně můžete spustit automatické ladění, nebo zadat požadovanou frekvenci radiové stanice ručně. To platí ale pro první spuštění, nalezené stanice se zapamatují a uloží do seznamu, můžete si je pak pojmenovat. Během poslechu lze přepnout na hlasitý reproduktor, ale sluchátka je nutné mít stále připojena, slouží jako anténa. FM rádio údajně podporuje RDS (Radio Data Systém), ale osobně se mi nepodařilo žádné RDS informace z naladěných stanic zobrazit.

FM rádio

Telefonování: dvě SIM karty v akci

S telefonem Gigabyte GSmart G1355 si zavoláte v sítích GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz a v 3G sítích WCDMA 900 / 2100 MHz. První slot na SIM kartu podporuje 3G sítě, druhý slot pouze 2G.

Nastavení SIM karet

V pohotovostním režimu jsou aktivní obě SIM karty. Ovšem v průběhu hovoru, nebo datového přenosu, je aktivní pouze jedna. Co to znamená? Například pokud budete telefonovat skrze SIM1, nikdo se vám nedovolá na SIM2, číslo se bude hlásit jako nedostupné.

Stejně to funguje i u datového přenosu, ovšem tam to není tak znát. Většinou nepřenášíte tak dlouhé úseky dat, aby dlouhou dobu tu druhou SIM blokovaly. Pokud byste stahovali nějaký velký soubor, pak by se vám mohlo stát, že na druhé SIM zmeškáte nějaký hovor, ovšem pokud používáte mobilní data jen pro kontrolu e-mailů nebo IM komunikaci, většinou nikdy hovor nezmeškáte.

Pokud zrovna nechcete některou ze SIM karet používat, můžete si ji v Nastavení deaktivovat. Též zde lze nastavit, přes kterou kartu budete upřednostňovat hovory či data, ale nelze nastavit přes kterou kartu se budou standardně posílat SMS či MMS.

Chcete-li telefonovat, stačí stisknout ikonku se symbolem sluchátka, která se nachází buď ve spodní liště na pohotovostní obrazovce, nebo v menu (zde má popis Telefon). Na displeji uvidíte v horní polovině seznam kontaktů, ve spodní je číselník, kterým lze buď filtrovat zobrazené položky kontaktů nebo zadat přímo číslo.

Kontakty a telefonování

Hovor lze uskutečnit i přes ikonu Kontakty, kde kontakty můžete i upravovat, řadit je do oblíbených, případně si nechat zobrazit záznam hovorů. Ke každému kontaktu si můžete vybrat jiný vyzváněcí tón, nelze je řadit do skupin. Výchozí vyzváněcí melodii lze vybrat pro každou SIM kartu zvlášť.

Email, SMS zprávy, klávesnice

Jako v každém telefonu s Androidem, i zde najdeme dvě aplikace pro práci s e-maily. První aplikace se jmenuje E-mail. V ní si můžete nastavit přístup k běžnému POP3 nebo IMAP účtu, nechybí ani podpora Exchange. Druhým klientem je Gmail, který je propojen přímo s vaším Google účtem. Pokud máte účtů více, v aplikaci se mezi nimi můžete přepínat. Obě e-mailové aplikace vás dokážou ve stavové liště informovat o nových e-mailech. Buď skrze push notifikace, kdy jste informování okamžitě po přijetí nového e-mailu, nebo v definovaných časových intervalech.

SMS a GMail

SMS zprávy najdete společně s MMS pod ikonkou „SMS a MMS“. Zprávy se třídí do konverzací podle adresáta nebo odesílatele. Během psaní zprávy jste informování o napsaných / zbývajících znacích.

V nastavení systému máte na výběr mezi dvěma softwarovými klávesnicemi. První je klasická klávesnice Android, která je v telefonech s tímto operačním systémem standardně. Má jednoduchý a přehledný design se čtyřmi řadami kláves, ale prakticky žádné doplňkové funkce.

Klávesnice

Druhou klávesnicí, která je nastavená jako výchozí, je TouchPal. Na první pohled vypadá propracovaněji, než standardní Android klávesnice, na někoho ale může působit ze začátku nepřehledně. Jakmile si ale na ni zvyknete, už asi nebudete chtít měnit. Líbí se mi na ní, že velmi rychle lze zadávat druhotné znaky, které se pod většinou kláves nacházejí, a to pouhým stiskem klávesy a následným přejetím prstem směrem dolů. Též podporuje "Swype" - prediktivní zadávání textu jedním tahem. Obsahuje český slovník a automatické přednabízení slov (lze vypnout), rychlé psaní smajlíků a internetových adres, možnost hlasového rozpoznávání slov, speciální kurzorovou klávesnici pro pohyb v textu a práci s ním a mnoho dalších funkcí, na které přijdete až časem, jak ji budete používat.

Organizace času a kancelářské funkce

Pro organizaci času na telefonu Gigabyte GSmart G1355 slouží primárně aplikace Kalendář. Ta je propojena s vaším Google účtem, kde se všechny události zálohují, a na počítači si je můžete prohlédnout / editovat přes internetový prohlížeč ve webové aplikaci Google Kalendář.

Kalendář

Podporovány jsou čtyři pohledy – agenda, den, týden, měsíc. Škoda, že v měsíčním pohledu nevidíte na displeji u každého dne alespoň částečné názvy událostí. Je zde pouze vyznačeno, zdali se u konkrétního dne nějaká událost vyskytuje. Chcete-li měsíční náhled i s událostmi, stáhněte si z Play Obchodu například aplikaci Jorte, ta to umí a je zdarma.

V telefonu nenajdete žádnou aplikaci pro prohlížení Office dokumentů. Pokud se bez toho neobjedete, budete si muset nějakou stáhnout z Play Obchodu. Chybí mi zde i nějaká aplikace pro poznámky nebo úkoly.

Play Obchod

GPS navigace a internet

Dnes už jsou prakticky všechny chytré telefony vybaveny GPS modulem, můžeme je tedy bez problémů použít i pro navigaci. Ani Gigabyte GSmart G1355 není výjimkou. V nastavení si můžete zvolit, jaké způsoby zjišťování polohy bude telefon používat, mimo GPS modulu jsou zde na výběr ještě Wi-Fi a mobilní sítě. Nechybí ani asistovaná GPS, kdy jsou údaje o satelitech staženy z internetu, čímž se výrazně urychlí jejich nalezení a inicializace GPS.

Google Mapy

Pro účely navigace lze použít aplikaci Mapy, které v telefonu najdete zdarma. Jejich jedinou nevýhodou je, že mapy nejsou uložené offline, takže pokud tuto navigaci chcete používat, musíte mít aktivovaný nějaký datový tarif od mobilního operátora. V zahraničí to může představovat poměrně problém. Chcete-li opravdovou offline navigaci, budete si ji muset z Play Obchodu zakoupit.

Pro připojení k internetu můžete využít buď mobilní síť, dle úrovně pokrytí a technických možností vašeho operátora, pak se můžete připojit přes GPRS, EDGE a HSDPA. Mimo mobilní síť umí telefon samozřejmě ještě Wi-Fi ve specifikaci 802.11b/g/n. Během testování jsem nezaznamenal žádné problémy s Wi-Fi signálem.

Prohlížeč

Pro prohlížení internetových stránek slouží aplikace s prozaickým názvem Prohlížeč, opět jde o standardní aplikaci, kterou najdete v každém telefonu s Androidem. Podporuje všechny běžné webové standardy, kromě Adobe Flash. Prohlížeč umí najednou otevřít více oken, měnit velikost písma a přiblížení, automaticky přizpůsobit stránky či stahovat soubory.

Jestliže vám tento prohlížeč nebude vyhovovat, nic vám nebrání si z Play Obchodu stáhnout nějaký alternativní prohlížeč, například Operu nebo Firefox, a s příchodem Ice Cream Sandwich to bude i Chrome.

Závěr

Gigabyte GSmart 1355 není sice telefonem, který by náročné uživatele ohromil svým výkonem, ale umí to, co drtivá většina jiných Android telefonů ne – používat dvě SIM karty najednou. V minulosti jsem vyzkoušel všechny dual SIM telefony Gigabyte, a až současný model GSmart G1355 je ten, který bych doporučil zájemcům ke koupi. Pro běžného uživatele má zcela dostatečný výkon a neměl jsem s ním během několika týdnů testování žádné problémy. Má navíc rozumně nastavenou cenu.

Telefon je dále zajímavý velkým displejem s úhlopříčkou 4,3 a rozlišením 480 × 800 bodů a podobně vybavený dual SIM budete hledat jen těžko. Nemá sice nejnovější verzi Androidu Ice Cream Sandwich, ale ani o generaci starší 2.3.4 neurazí. Pokud vám jiné dual SIM telefony s malým displejem nevyhovovaly, pak G1355 bude to pravé pro vás.

prodejní balení

Konkurence

Gigabyte GSmart G1345

Jak už jsem se v recenzi zmínil, konkurenci bude hledat tento telefon díky velkému displeji docela těžko. Ve vlastních řadách je to předchozí model GSmart G1345. Ten taktéž operuje na Androidu 2.3 Gingerbread. Stejně tak má i jednojádrový procesor o taktu 800 MHz a paměť RAM 512 MB. Displej o úhlopříčce 3,5 palce nabídne rozlišení 320 × 480 pixelů.

Porovnání cen GIGABYTE GSmart G1345 mezi od .

Gigabyte GSmart G1345 - oficiální fotografie

Nokia C2-06

I společnost Nokia má několik dual SIM telefonů v nabídce, jen nejsou zdaleka tak dobře hardwarově vybavené. Pokud bych vybíral mezi telefony s dotykovým displejem, byla by to Nokia C2-06. Ta udělá radost těm, kterým vyhovuje vysouvací konstrukce. Přináší dotykový displej s odporovou technologií.Po vysunutí se objeví klasická alfanumerická klávesnice. Nejde však o chytrý telefon, ale „hloupý“ Series 40.

Porovnání cen Nokia C2-06 Touch and Type mezi od .

Nokia C2-06 - oficiální fotografie

Přečtěte si recenzi Nokie C2-06

Samsung Galaxy Y Duos

U telefonů značky Samsung je dual SIM alternativou model Samsung Galaxy Y Duos. Jde o alternativu ke Gigabytu GSmart G1345 pro ty, kteří mají raději zažité značky. Galaxy Y Duos nabídne 3,2 palcový displej s rozlišením 320 × 240 pixelů. Prostředí Androidu je obohaceno o nadstavbu TouchWiz. Ve výbavě figurují všechny klasické funkce, které mají společné všechny telefony s Androidem. Zmíním například rychlá data HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth nebo GPS. Poněkud horší je fotoaparát, který nabízí jen 2 megapixelové rozlišení.

Porovnání cen Samsung Galaxy Y Duos mezi od .

Samsung Galaxy Y Duos - oficiální fotografie
gigabyte-gsmart-g1355
Klady
  • FM rádio
  • Slot na paměťovou kartu
  • Dobře hrající hlasitý reproduktor
  • Podpora 2 SIM karet
Zápory
  • Zastaralý čipset a pomalejší procesor
  • Méně kvalitní fotoaparát
Diskuze ke článku
Kusaj
Pokud jde o konkurenci, tak by mě zajímal ZTE U960. Má trochu lepší výkon..Nemáte s ním někdo zkušenosti?http://www.etotalk.com/zte-u960-skype-video-call-multilanguage-dual-antennas-android-dual-sim_p2796.html
Policak
Nic mi nebrání stáhnout Firefox? No, vzhledem k tomu, že jde nainstalovat jen na zařízení s ICS, tak mi v tom asi něco brání a dost.
James
Dotaz:
Při datech na jedné sim kartě je druhá aktivní (tak jako u Samsungu?), nebo je nedostupná jako u předchozích modelů?
Kusaj
Nejsem si jist, ale to, ze druha sim je nedostupna, kdyz si prvni sim neco stahuje z netu je docela big problem. Pokud treba zrovna aktualizuje mail, stahuje pocasi atd., tak se nikdo nedovola,nedej boze,aby se pres prvni simku surfovalo na netu, pak je to uplne k zahozeni. Dokud tuhle chybu gigabyte neodstrani, tak to neni dual, ale jen 50% dual

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze