První telefon se Snapdragonem 695 v Evropě, takové bude Realme 9 Pro

6× aktualizováno
První telefon se Snapdragonem 695 v Evropě, takové bude Realme 9 Pro
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Realme 9 Pro+ nabídne 65W nabíjení
  • Nasazen bude 6,43" Super AMOLED displej
  • Představení proběhne 16. února

Aktualizováno 14. 2. 2022

Realme nadále pokračuje v odhalování specifikací chystaných modelů řady Realme 9. Již víme, že Realme 9 Pro+ bude nabízet procesor Dimensity 920, který v AnTuTu dosáhne na více než 500 tisíc bodů. Nově bylo skrze Facebook oznámeno, že Realme 9 Pro nasadí jako první telefon v Evropě Snapdragon 695. Připomeňme, že premiéra proběhne již pozítří, ve středu 16. února.

Realme 9 Pro

Aktualizováno 11. 2. 2022

Dnes se můžeme prvně podívat na Realme 9 Pro+ v barevné variantě „Light Shift“, a to díky Vikash Jyoti, který na Twitteru zveřejnil fotografie. Spatřit lze telefon, který na slunci skutečně mění barvu, což Vikash Jyoti demonstruje tím, že nechá slunce svítit jen na část zadní strany.

Aktualizováno 10. 2. 2022

Realme dnes na Twitteru potvrdilo, že model 9 Pro+, a zřejmě i 9 Pro, bude vybaven novou nadstavbou Realme UI 3.0, která je mimochodem založena na nejnovějším Androidu 12.

Kromě toho jsme se dočkali také vydání krátkého videa, ve kterém se výrobce zaměřuje na schopnosti 50megapixelového fotoaparátu Sony IMX766 s optickou stabilizací obrazu.

Aktualizováno 3. 2. 2022

Realme nadále prozrazuje informace o Realme 9 Pro a Realme 9 Pro, tentokrát skrze Facebook. Dnes jsme se dozvěděli, že oba modely budou vybaveny fotoaparátem Sony IMX766 s optickou stabilizací obrazu. Konečně by také telefony Realme ze střední třídy mohly skutečně lépe fotit. Oznámen byl taktéž termín představení, řada Realme 9 se oficiálně ukáže 16. února.

Realme 9 Pro+

Aktualizováno 2. 2. 2022

O chystané řadě Realme 9 Pro již informuje i samotný výrobce, který se rozpovídal o velmi specifické vlastnosti, která z telefonů udělá „chameleona“. Barevné provedení Sunrise Blue v obou telefonech s přívlastkem 9 Pro bude obsahovat designový prvek „Light Shift“, díky kterému se zadní obal promění z modré na červenou barvu jen pět sekund po kontaktu s přímým slunečním nebo ultrafialovým světlem. Když na telefon přestane světlo dopadat, změní se barva zpět na modrou. Oficiálně byla prozrazena také tloušťka telefonů 7,99 mm a hmotnost 182 gramů. Zdá se tedy, že Realme 9 Pro i Realme 9 Pro+ budou vzhledově zcela identická.

Realme 9 Pro

Otázkou zůstává termín představení, samotný výrobce zmiňuje, že k tomu dojde v nejbližších dnech. Server telepolis.pl uvádí, že například polská premiéra proběhne 16. února a je možné, že ve stejný den se dočkáme i na českém trhu.

Aktualizováno 1. 2. 2022

Prozatím nevíme, kdy bude kompletní řada Realme 9 představena, avšak dnes viceprezident společnosti Madhav Sheth prozradil klíčovou funkcí nejvyššího modelu 9 Pro+. Ten nabídne AMOLED displej a jako vůbec první telefon od Realme bude umět měřit srdeční frekvenci, a to skrze čtečku otisků prstů, která bude integrována do displeje.


Původní informace z 20. 1. 2022

Realme už v letošním roce uvedlo Realme 9i jako pomyslný předvoj očekávané řady. Je nasnadě, že dojde i na další zástupce této řady. Server smartprix.com již zmiňuje první informace o Realme 9 Pro a Realme 9 Pro+. Druhý jmenovaný dokonce potvrdil samotný výrobce a vůbec prvně se v řadě „Realme Number“, která se těší skvělým prodejům, objeví i varianta Pro+. Mohlo by se zdát, že verze Pro+ bude jednoznačně nejvybavenější, avšak prozatím to dle spekulací vypadá komplikovaněji.


Odlišnost najdeme u procesoru, kdy má verze Pro+ disponovat MediaTekem Dimensity 920, zatímco varianta Pro nasadí Snapdragon 695. Oba využívají 6nm výrobní proces. Verze Pro+ by měla mít 6,43" Super AMOLED displej s 90Hz obnovovací frekvencí, avšak klasická varianta Pro by mohla mít Super AMOLED panel s 6,59" úhlopříčkou a 120 Hz. Rozdíly mají být i v baterii a nabíjení. Realme 9 Pro má nabízet kapacitu 5 000 mAh a 33W nabíjení, Realme 9 Pro+ sice menší baterii s kapacitou 4 500 mAh, zato však o poznání svižnější 65W nabíjení.

Jak to nakonec s výbavou dopadne, to bychom se měli dozvědět ještě během 1. čtvrtletí, kdy by mělo Realme představit zbývající modely nové řady, a to Realme 9, Realme 9 Pro a Realme 9 Pro+.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No konečně, ještě IP a lepší SW podporu..
Ben Ben
Ben Ben
Cirkusak hadra...
Pc Wifi
Pc Wifi
no nekecej, objevily soudruzi OIS... skoro rovno zazraku :o)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze