Řady Realme „Number“ se prodalo přes 40 miliónů kusů

1
Řady Realme „Number“ se prodalo přes 40 miliónů kusů
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Jedná se o telefony označené číslem
  • Konkrétně jde o Realme 1, 2, 3, 5, 6, 7 a 8
  • Na českém trhu se nabízely až modely od řady 5

Pod pojmem řada „Number“ si Realme představuje modely, které jsou primárně pojmenovány čísly. Vůbec první takový telefon, Realme 1, byl představen v polovině roku 2018. Tehdy však jen pro čínský trh, přičemž jsme o telefonech Realme ještě vůbec netušili. Obdobný případ panoval i v případě Realme 2 a Realme 3.

Realme „Number“
Prodejně nejúspěšnější řady mobilních telefonů, jejichž historie se začala psát v roce 2018

Na český trh doputovala až řada Realme 5 a všechny následující již nechyběly. Podle studie Strategy Analytics, o které informuje gsmarena.com, je řada Realme „Number“ vůbec druhou nejúspěšnější, hned po řadě Realme C. Současně je Realme „Number“ čtvrtou nejprodávanější řadou, která byla na trh uvedena na trh od roku 2018. Lépe se daří jen dvěma řadám od Oppo a Vivo.

Realme Number
Prodeje jednotlivých modelový řad Realme „Number“

Největšího prodejního úspěchu s přehledem dosáhla řada Realme 5. Následuje řada Realme 8, u které by mělo značnou roli hrát to, že ve větší míře nabídla podporu 5G. Právě proto se očekává, že se skvělé prodejní úspěchy dostaví s nastupující řadou Realme 9. Z té jsme se zatím dočkali jen modelu Realme 9i.

Diskuze ke článku
David Holman
David Holman
Realme 8 je v poměru cena-výkon super telefon v této cenovce. Záměrně jsem však vybral verzi bez 5G, která je očesaná s jedinou výhodou, o kterou při ceně dat ještě minimálně dva roky stát nebudu. Až teprve ve chvíli, kdy začnou odpojovat 4G to začnu řešit. Dříve to pro mne nemá žádný smysl a význam.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze