Na veletrhu IFA 2018 jsme si vyzkoušeli herní ASUS ROG Phone

1
Na veletrhu IFA 2018 jsme si vyzkoušeli herní ASUS ROG Phone
  • Herní novinka působí opravdu velice moderně a neotřele
  • Zaujme velký displej či zvýrazněné čelní reproduktory
  • Lákadlem je vzhled zadní strany se svítícím logem
  • Rovněž nepřeberné množství herního příslušenství
  • Výbava odpovídá naprosté špičce současnosti

Po delší době se výrazněji roztrhl pytel s telefony, které si říkají herní. Jedním takovým je například ASUS ROG Phone, se kterým jsme se mohli blíže seznámit na berlínském veletrhu IFA 2018.

ASUS ROG Phone je ultimátní herní dělo. Vyzkoušeli jsme ho v Berlíně (IFA 2018)

Novinka působí velmi originálně, za což může ostřeji střižený design, různě zbarvené prvky nebo svítící logo na zadní straně. Barvu podsvětlení si můžete regulovat zcela dle libosti. Dechberoucí jsou pak čelní reproduktory, které hrají neuvěřitelně nahlas a s důrazem na hloubky. Herní zážitek pozdvihávají na novou úroveň.

Zážitek bude formovat také AMOLED displej, který má 6palcovou úhlopříčku a 90Hz obnovovací frekvenci. Telefon tak není přímo malý a nutno tedy počítat s většími rozměry. Při hraní se pohodlně drží a na pravém boku, respektive horní hraně při držení na výšku, se nacházejí senzorová tlačítka, která nahrazují triggery. S jejich pomocí můžete ovládat hry. Při dotyku reagují drobnými vibracemi, a vždy si tak můžete být jistí, že jste je skutečně stiskli.

Externí větráček bude součástí balení

Na opačné straně je poměrně nevzhledný otvor, který není ničím zakrytý a je i vcelku ostrý. Nedá se nic dělat, právě skrze něj se připojuje externí chlazení pomocí drobného větráčku. Tento větráček bude mimochodem součástí standardního balení. Po připojení se okamžitě aktivuje a začne telefon chladit. Opravdu příjemně fouká, je slyšet a kromě telefonu příjemně ochlazuje i vaše ruce. Samozřejmě není zapotřebí mít jej připojený stále. Na zadní straně telefonu jsou i vcelku masivní průduchy starající se o odvod tepla z telefonu. Ty mimochodem rovněž dotvářejí velice originální design celého zařízení. Na zadní straně se nachází také čtečka otisků prstů, jejíž umístění není vůbec šťastné. Je příliš vysoko a ukazováček dosedá úplně jinam.

Na zadní straně se nachází také duální fotoaparát, a jelikož je ROG Phone dítětem ASUSu, nepřekvapí, že zatímco hlavní kamerka je klasická a disponuje 12 megapixely, sekundární zadní kamerka je širokoúhlá.

ASUS ROG Phone je ale především herním zařízením. Z tohoto důvodu je například do červených barev zbarveno prostředí. Náročné hráče potěší speciální aplikace Game Center, ve které získáte okamžitý přehled o vytíženosti telefonu a například i teplotě procesoru. Přímo zde si lze také měnit podsvětlení loga na zadní straně a také regulovat rychlost otáček externího větráčku. Skutečně náruživí hráči ocení především možnost telefon osadit klasickým gamepadem. Ten se připojí na telefon z obou stran a zprostředkuje vám všechna potřebná tlačítka včetně pohodlných triggerů. Rozměry telefonu sice výrazně narostou, ale hraní her dostává zcela nový rozměr. V souvislosti s gamepadem musíme dodat, že již nebude součástí základní balení a případní zájemci si jej budou muset dokoupit.

ASUS ROG Phone
Speciální aplikace Gamecenter

To ale ještě stále není vše. Další příslušenství představuje TwinView Dock, který přidává sekundární 6palcový AMOLED displej. Díky němu bude možné například speciálně upravené hry rozdělit na dva displeje, případně mít na jednom displeji otevřenou hru a na druhém například chat s dalšími hráči. TwinView Dock vylepšuje také chlazení a přidává další dva reproduktory. Zajímavá informace se týká výdrže. Samotný ASUS ROG Phone disponuje baterií s kapacitou 4 000 mAh a TwinView Dock přidává další baterii s kapacitou 6 000 mAh. I tato forma příslušenství bude uživatelům k dispozici ve formě přikoupitelného hardwaru.

ASUS ROG Phone

Pakliže vás bez nadsázky „herní dělo“ ASUS ROG Phone zaujalo, jistě jej již vyhlížíte na pultech obchodů. V prvé řadě pro vás máme dobrou zprávu. Tato velmi zajímavá novinka se dostane i na český trh, a to ještě v tomto roce. Konkrétní termín prozatím není známý. Cena rovněž ještě nebyla oficiálně odhalena, avšak měla by se pohybovat kolem 25 tisíc korun. Zbývá doplnit, že jasno není ani kolem toho, zda se na českém trhu objeví 512GB verze.

ASUS ROG Phone

Technické parametry ASUS ROG Phone

Kompletní specifikace
Konstrukce158,8 × 76,2 × 8,7 mm, 200 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejAMOLED, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,96 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 512 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/d, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostlistopad 2018, 22 990 Kč