Razer jde hráčům naproti! Ovladač Razer Raiju Mobile uspokojí i ty nejnáročnější

6
Razer jde hráčům naproti! Ovladač Razer Raiju Mobile uspokojí i ty nejnáročnější
  • Razer Raiju Mobile je drahým herním ovladačem s nekompromisní výbavou
  • Přítomna jsou mapovatelná tlačítka i baterie s výdrží až 23 hodin
  • Podporovány budou všechny smartphony s Androidem 6 a výše
  • Spojení mezi ovladačem a smartphonem probíhá skrze USB-C či Bluetooth

Vyjma oznámení nového Razer Phonu 2, který oproti svému předchůdci nabídne propracovanější chlazení a o 50 % jasnější displej, si pro nás Razer připravil zajímavou herní periferii. Některé uživatele chytrých telefonů totiž hraní her na smartphonech nikdy nechytlo za srdce, přestože hrají rádi a mobilní hry dosahují čím dál tím vyšší kvality. Důvodem mohlo být, že na trhu scházel špičkový fyzický ovladač, který by dosahoval úrovně ovladače od PlayStationu nebo Xboxu.

A přesně na tyto hráče Razer cílí. Herní ovladač Razer Raiju Mobile toho má totiž hodně co nabídnout. Navíc (téměř) všem uživatelům OS Android. Pro správné fungování je totiž potřeba mít nainstalovaný Android 6 Marshmallow nebo vyšší. Spojení se smartphonem probíhá skrze USB-C či Bluetooth a k ovladači je vytvořena i speciální mobilní aplikace, skrze kterou bude možné vše nastavit do nejmenších detailů. A to včetně namapování tlačítek.

Přítomnost ovladače v rukou opravdu pocítíte, váží totiž poctivých 306 gramů a podle výrobce s ním můžete hrát až 23 hodin. Nedocenitelným se stane zejména pro hráče FPS her a Fortnite nebo PUBG se bude s tímto ovladačem hrát jedna báseň. Pokud jste vyzkoušeli upravenou verzi herního ovladače na PlayStation 4 od Razeru, bude vám rovněž povědomá technologie tlačítek „Mecha-Tactile“, která se postará o ještě lepší herní zážitek. Stojánek, do kterého vložíte váš smartphone, se dá naklonit až o 60 stupňů a cena tohoto herního ovladače bude činit 149 amerických dolarů (přibližně 4 tisíce korun i s daní). Datum dostupnosti Razer zatím neprozradil.

Diskuze ke článku
Jura
nevyplatí se koupit xbox s ovladačem :-D
Citelis
Nechci rýpat, ale ten stojánek je dost k ničemu ne? Razer phone nemá skoro žádné boční rámečky, většina her se hraje naležato. Nutně mi z toho plyne, že držáček zakryje nezanedbatelnou plochu displeje ... možná proto jsou všechny promo rendery bez vloženého telefonu :D
Milan
No já nevím, jakožto dávný hráč pc her se mi nyní ovládá hra lépe na telefonu, než třeba na gamepadu od konzolí. S tím zamířit, to je porod, naopak přes displej telefonu je to kupodivu snažší. Na něco je to asi dobrý, ale takové pubg by se mi s tím asi lépe nehrálo. Je to o zvyku, ale dnešní ovládání her je na dobré úrovni.
Daniel
4tácy?? Za ovladač?? To je snad vtip :D Nemáte nějaký tip na slušný ovladač s úchytem nad nebo mezi?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze