Qualcomm: první zařízení se Snapdragonem 805 v květnu

Qualcomm kraloval v loňském roce highendovým smartphonům a tabletům se svým Snapdragonem 800. Ani letos však neusíná na vavřínech a poté, co loni v listopadu představil nový, ještě výkonnější model Snapdragon 805, se představitelé firmy nechali na právě probíhajícím veletrhu CES v Las Vegas neoficiálně slyšet, že první zařízení s ním se objeví již v květnu.

Jaké zařízení bude tím prvním se Snapdragonem 805, není zatím jasné. Podle japonského zdroje, který s touto zprávou přišel jako první, je však mezi těmi, které se představily na CES 2014, jak je vidět na videu níže. Nemusí to však být zrovna tablet. Stejně tak by to mohl být některý ze špičkových smartphonů, které budou hrát úlohu vlajkových lodí výrobců pro tento rok. Zde se přímo nabízí nový Samsung Galaxy S5.

TIP: Qualcomm představil nový Snapdragon 805 s GPU Adreno 420

Na to, kde se Snapdragon 805 objeví jako první, si budeme muset ještě počkat, každopádně už nyní víme, co samotný čipset nabízí. Snapdragon 805 bude konkurovat především na CES 2014 představené NVIDIA Tegra K1. Je postavený na 32bitové architektuře a disponuje čtyřmi jádry Krait 450 s maximáním taktem 2,5 GHz. Výrazný nárůst výkonu pak můžeme čekat u grafického procesoru. Nové Adreno 420 má podle výrobce proti dosavadnímu Adreno 330 nabídnout až o 40 procent vyšší výkon.

Snapdragon by Qualcomm

TIP: Qualcomm Snapdragon 805 umožní lepší fotky. Podívejte se

Mimo to nový čipset nabízí i spoustu dalších vylepšení, které jsou zaměřeny například na kódování, dekódování a streamování videa v rozlišení 4K, které se pravděpodobně mohlo letos stát mezi výrobci velkým hitem. Další zajímavou novinkou je přítomnost speciálního koprocesoru pro vestavěný fotoaparát, který by jej neměl pouze zrychlit, ale i zlepšit obrazovou kvalitu a umožnit zajímvé funkce.

Zdroje: phonearena.com, rbmen.blogspot.ro, gforgames.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze