Qi bezdrátové nabíječky se naučí nabíjet rychleji

3

Bezdrátové nabíjení, které se dostává do stále více smartphonů, nabízí možnost pohodlného dobíjení bez potřeby nosit s sebou kabely. Stačí jen odložit telefon na nabíjecí podložku, která může být zabudována třeba do nábytku. Jediná nevýhoda tohoto způsobu nabíjení je nižší rychlost. To se však nyní změní.

Wireless Power Consortium oznámilo, že provedlo některé změny ve specifikaci ve standardu bezdrátového nabíjení Qi, který je nejrozšířenější. Tyto změny se týkají nejen zpětné kompatibility, ale i vyššího výkonu. Bezdrátové nabíječky Qi by měly brzy podporovat 15W rychlé nabíjení, což je téměř stejně rychlé jako drátové nabíjení.

Qi bezdrátové nabíjení

Mnoho výrobců již nabízí kabelové rychlé nabíjení, které dokáže nabít akumulátor na 60 procent za 30 minut. Nejnovější specifikace Qi umožní výrobců rozšířit tuto možnost i na bezdrátové nabíjení.

TIP: Vylepšení standardu Qi umožní bezdrátové nabíjení na větší dálku

Kromě změny specifikace schválilo konsorcium i novou sadu zkušebních postupů a nástrojů, které jsou potřeba k ověření, že jsou nové produkty v souladu s aktualizovaným standardem Qi a kompatibilní se současnými produkty. V současnosti je nová specifikace k dispozici členům Wireless Power Consortium. První produkty podle nového standardu by se mohly objevit na trhu v příštím roce.

Zdroje: wirelesspowerconsortium.com, ubergizmo.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Arnošt
Nabijeme rychle tvojí mámu
Otto
Nechápem, prečo je všade, aj an takýchto odborných miestach taký hype rýchleho nabíjania, aj bezdrôtového, keďže to negatívne ovplyvňuje životnosť batérie.
?
Otto smiem sa spýtat prečo to negatívne ovplyvnuje živtnosť batérie alebo aspon kde si sa to dozvedel, pretože ja som čítal že je to hlúposť iba to spotrebováva viac energie než bežné nabíjanie. Ale článok ktorý som čítal ja nemusí byt pravdivý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze