Větší iPhone 6 by mohl mít landscape režim (16× aktualizováno)

V letošním roce se dočkáme nového iPhonu, který možná ponese označení iPhone 6. Uniklé fotografie předního skleněného panelu ukazují, že Apple již podlehne trendu zvětšování displejů. Pro zájemce o velký displej nabídne verzi s 5,5" displejem. Pro ti, co preferují spíše kompaktnější rozměry, zde bude verze s úhlopříčkou 4,7 palce.

Aktualizováno 9. 9. 2014

Do představení nových iPhonů zbývají již jen hodiny. Dnešní aktualizace se týká případného většího iPhonu s 5,5palcovým displejem. Právě jeho velikost by měla zapříčinit, že se bude prostředí iOS 8 chovat jako na tabletech iPad. Mělo by být možné využívat jej i v landscape módu, což usnadní práci. Například aplikace kontakty bude rozdělena na dva sloupce, stejně tak kalendář. Vždy tak rovnou uvidíte vybraný kontakt nebo den. Závěrem ještě nejnovější spekulace. Větší iPhone 6 s 5,5palcovým displejem by se mohl jmenovat iPhone 6 Plus.

Nepřehlédněte představení nových iPhonů 6

Větší iPhone s 5,5palcovým displejem by mohl mít landscape mód a takto by to mohlo vypadat

Aktualizováno 2. 9. 2014

Do představení iPhonu 6 zbývá už jenom týden, ale to nezabránilo tomu, aby se na internet dostaly další fotografie telefonu, tentokrát s funkčním a zapnutým displejem. Sice jsou fotografie pouze dvě, ale vzhledem k tomu, že je odhalení tak blízko, to nevadí. Jedná se o 4,7" variantu s rozlišením 1704 × 960 pixelů, údajně vybavenou 2 GB RAM a novým, 64bitovým dvoujádrovým čipsetem A8 na frekvenci 2 GHz. Samozřejmě nevíme, jestli se jedná o fotky skutečného iPhonu a je možné, že se jedná o nějakou maketu. To stejné se dá říct i o specifikacích, jelikož se poslední dobou mluví o tom, že by měl iPhone 6 mít pouze 1 GB RAM. K odhalení má dojít 9. 9. 2014.

Nejnovější uniklé snímky

Aktualizováno 22. 8. 2014

V novém, a pěkně hutném, úniku informací si můžeme prohlédnout snímky přímo z budovy Foxconnu. Ty ukazují a popisují rozměry nového iPhonu do posledního detailu a porovnávají ho i s iPhonem 5s. Model N51 má být iPhone 5s, se svými rozměry 123,8 × 58,6 × 7,6 mm a hmotností 112 gramů. Druhý prototyp označený N61 by měl být nový 4,7" iPhone 6 s rozměry 138,14 × 66,97 × 6,9 mm a neznámou hmotností. Trojici vizualizací uzavírá prototyp N56 ve dvou variantách, tou první má být 5,5" iPhone 6 s rozměry 158,0 × 77,12 × 7 mm a celkem vysokou hmotností 168,5 gramů. Druhý prototyp má rozměry 158,07 × 77,79 × 7,1 mm a hmotnost vysokých 184,6 gramů.

Kompletní rozměry nových iPhonů

Zajímavý je poté opět až třetí snímek, který potvrzuje, že u nového 4,7" a 5,5" modelu bude fotoaparát vystupovat před zbytek konstrukce. Máme tak pravděpodobně k dispozici kompletní informace o rozměrech nových iPhonů. Určitě nás mrzí, že se Applu nepovedlo zarovnat fotoaparát se zbytkem těla, ale doufáme, že k tomu je pádný důvod a fotoaparát bude opravdu špičkový.

Aktualizováno 21. 8. 2014

Představení iPhonu 6 můžeme pravděpodobně čekat již příští měsíc. Ze zkušeností s předchozími modely můžeme očekávat, že ani iPhone 6 nenabídne slot na paměťové karty a k dispozici bude v několika verzích s odlišnou kapacitou interní paměti.

Zatímco současná vlajková loď Apple iPhone 5S nabízí maximálně 64 GB, nová verze by mohla nabídnout až dvojnásobek. Alespoň to naznačují uniklá schémata. Není jasné, zda Apple nabídne další cenovou hladinu nebo odstraní jednu z prostředních nebo spodních hladin.

Aktualizováno 6. 8. 2014

Apple iPhone 6 se představí zřejmě již příští měsíc a bude téměř jistě větší, než současné modely. Kvalitní fotografie se nyní objevily na Twitteru a potvrzují starší úniky. Novinka bude více zaoblená nebo nabídne jinak tvarovaná tlačítka.

Apple iPhone 6

Aktualizováno 18. 7. 2014

Po zhruba týdnu tu máme další únik týkající se budoucího iPhonu. Ožehavou otázkou bude výdrž, neboť nový iPhone zřejmě nabídne větší displej. Na dnešní fotografii unikla baterie, která prozrazuje svou kapacitu. Mělo by jít o 1 810 mAh, což s ohledem na spekulovanou velikost displeje 4,7 palce, není mnoho. Pro porovnání uveďme, že iPhone 5s se 4palcovým displejem, nabízí 1 560 mAh a Huawei Ascend P6 se 4,7palcovým displejem 2 000 mAh. Apple se vždy snažil zachovávat slušnou výdrž svých přístrojů a bude zajímavé sledovat, jak to v praxi dopadne.

Aktualizováno 10. 7. 2014

Nejnovější obrazové úniky týkající se budoucího iPhonu (nebo iPhonů), zachycují zadní kryty, které jsou výhradně z kovových materiálů, v černé a stříbrné variantě. Úniky pocházejí z ruské společnosti Feld & Volk, která produkuje luxusní verze iPhonů. To by mohlo být vodítkem, že úniky opravdu ukazují budoucí podobu. Shoda panuje také v rámci designu. Kryt jsou opět zaoblené. Za pozornost stojí oddělené logo Apple na zadní straně, které by mohlo znamenat podporu NFC a bezdrátového nabíjení, neboť by přibyla další plocha, kterou by signály prošly.

Aktualizováno 1.7.2014

S tím, jak se blíží představení a začátek masové výroby nových iPhonů 6 přibývá úniků informací. Zatím posledním jsou fotografie čelních panelů, které ukazují v černé i bílé verzi varianty s úhlopříčkou 4,7 a 5,5 palců. Nový drobný otvor, který se objevil u větší varianty vlevo od reproduktoru a u menší verzi nad reproduktorem by podle spekulací mohl být buď kamerou pro FaceTime nebo senzorem okolního osvětlení.

Aktualizováno 27. 6. 2014

Po několika dnech opět slyšíme o budoucích iPhonech. Unikla informace, že větší z novinek, tedy iPhone s 5,5palcovým displejem, by měl nabídnout úložiště až o velikosti 128 GB. To je celkem logické, neboť se zařadí mezi tabletofony, u kterých uživatelé požadují co největší prostor pro různá data. Další novinka se týká fotoaparátu. Ten by měl nabídnout optickou stabilizaci obrazu, avšak jen pro model s 5,5palcovým displejem. Menší verze bude údajně bez stabilizace obrazu.

Aktualizováno 16. 6. 2014

Na nejnovějších fotografiích od australského bloggera Sonny Dickinsona se ukazují modely iPhonu 6 ve dvou variantách. První má 4,7" displej a druhý dostal 5,5" displej. Nejedná se však o funkční vzorky, ale o jakési napodobeniny výsledného produktu. Na fotografiích se zobrazuje zlatá varianta a na bočních snímcích lze vidět porovnání tloušťky nového modelu se starým. To, jak moc jsou modely skutečné, se zatím nedozvíme. Kompletní galerii s mnoha dalšími snímky naleznete zde.

Porovnání starého modelu a 5,5" verze

Aktualizováno 13. 6. 2014

Apple iPhone 6 je znovu na scéně. Tentokrát na údajné fotce spolu se Samsungem Galaxy S5 a my si tak můžeme udělat lepší představu o tom, jak bude nový iPhone se 4,7palcovým displejem velký. Rozlišení displeje by mělo být 1 704 × 960 pixelů. Samozřejmostí pak bude prostředí iOS 8. K představení by mělo dojít 19. září.

Aktualizováno 26. 5. 2014

Po čtrnácti dnech o sobě znovu dává vědět nový iPhone 6. Máme k dispozici videopohled na maketu budoucího iPhonu. Opět se potvrzují zaoblené tvary, oblé a protáhlejší tlačítka či velmi tenký profil telefonu. Tloušťka by měla činit přibližně 6 milimetrů. Na druhou stranu Apple zřejmě nebude řešit výšku ani šířku telefonu, neboť pakliže by se podoba potvrdila, rámečky kolem displeje jsou dosti velké.

Aktualizováno 12. 5. 2014

Dnešní aktualizace se nese v porovnávacím duchu. Na několika fotografiích je srovnávána údajná maketa budoucího iPhonu se 4,7palcovým displejem s aktuálním iPhonem 5s. Můžeme vidět, že pokud se podoba s maketou potvrdí, bude nový iPhone větší a zaoblenější. Zároveň však bude mnohem tenčí. Změní se vzhled tlačítek, která budou protáhlejší a odemykací tlačítko se pravděpodobně posune na pravý bok.

Maketa Apple iPhone 6 vedle iPhonu 5s

Aktualizováno 9. 5. 2014

Po několika dnech se opět vyrojily spekulace ohledně další generace iPhonu. Znovu se hovoří o 4,7palcovém displeji a poprvé se dozvídáme, že by k představení mělo dojít již v srpnu. To je o měsíc dříve, než kdy byl loni představen iPhone 5s.V září by se měl dle nepotvrzených spekulací ukázat ještě větší iPhone, který by měl nabídnout 5,5palcový displej.

Aktualizováno 30. 4. 2014

O budoucím iPhonu 6, či případně iPhonu Air, název v tuto chvíli není potvrzený, se v posledních dnech hlasitě hovoří. Dnes se na internetu objevily fotografie, na kterých je zachycena pravděpodobná podoba těla iPhonu. Maketa odhaluje velmi tenké tělo, spekuluje se o tloušťce zhruba 6,7 milimetrů, dále vidíme podlouhlá tlačítka, o kterých jsme vás informovali níže. Celkově bude iPhonu zřejmě opravdu větší, což by potvrzovalo spekulace o 4,7palcovém displeji.

Aktualizováno 29. 4. 2014

Znovu ožívají spekulace o chystané novince, Apple iPhone 6. Tentokrát se vychází z páté generace iPodu Touch, ze které by se budoucí iPhone mohl inspirovat. Opravdu by tak měl nabídnout tenké tělo a změnou by měla projít boční tlačítka. Ta by již neměla být kruhová, ale spíše oválného tvaru.

Apple iPhone 6 – možná podoba tlačítek

Aktualizováno 17. 4. 2014

Další únik o budoucím iPhonu 6 je tady. Tentokrát se jedná opět o fotografii, na které jsou však údajně zachyceny baterie do budoucího iPhonu. Na tom by asi nebylo nic zvláštního. Původní baterie v současných modelech uživatel ani nevidí. Zajímavé však je to, že uchycení baterií se nachází na horní straně, což je netypické. Spekuluje se, že za touto změnou stojí nasazení většího displeje, který si žádá více místa. Zda je to správná indície se však dozvíme zřejmě až při představení nového modelu.

Aktualizováno 1. 4. 2014

Po několika dnech o sobě iPhone 6 dává znovu vědět, tentokrát se jedná o živou fotografii, která údajně pochází z procesu výroby. Snímek není kvalitní, avšak pokud by se potvrdil, zdá se, že by se jednalo o iPhone s větším displejem. Musíme však mít na paměti, že Apple může připravovat několik prototypů a ve výsledku tak může budoucí iPhone vypadat jinak.

Původní informace z 26. 3. 2014

Americký Apple se snaží udržet své novinky pod pokličkou, nicméně vše se povede utajit jen málokomu a málokdy. Aktuální spekulace se týkají fotografií, na kterých je údajně zobrazen budoucí iPhone 6 vedle současného modelu 5s.

Rovnou můžeme říci, že pokud by se fotografie ukázaly jako pravdivé, bude další generace iPhonu o pořádný kus vyšší a také širší. Tloušťku prozatím odhadovat příliš nelze. Velikost displeje není známa, ale odhadem by se mohla jeho úhlopříčka přiblížit k 4,5 palcům. Více informací v tuto chvíli není známo, stejně jako případné datum představení.

Nepřehlédněte představení nových iPhonů 6

Zdroje: 9to5mac.com, phonearena.com, pocketnow.com, nowhereelse.fr, nowhereelse.fr, pocketnow.com, economictimes.indiatimes.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Nespokojenec
Vyrobci si musí uvedomit že zvetšování,zvyšovani výkonu,RAM nad 2GB,atd je zbytečne.Spíše se maji zaměřit na optimalizaci svych zařizeni,,harware,software.Různe fičury jsou s 90% nepotřebne.Náč mi bude Gear Fit naramek+ meřič tepu u S5 kdyz nesportuju.A když už náhodou utíkám tak jedine proto že me honi hlídač s peny kvuli máslu co jsem zapomel zaplatit.
Láďa
Vůbec nechápu tu hysterii kolem iphonu. Už jen ta neuvěřitelná blbost dát za takovou hovadinu skoro 20tis.
Michal
Jen ať se nenechají ovlivnit konkurencí. Nač zvětšovat, když vše funguje tak, jak má. Ale, jak říkal Jobs... Lidé nevědí, co chtějí, dokud jim to neukážeme. Kdo ví, jak by to bylo s větší velikostí displeje u iPhonu. Z počátku jsem u iP5 sám nevěřil, že lidé přijmou zvětšení pouze do výšky, né do šířky a úspěch to bez pochyby mělo. Applu věřím, ať udělá, co udělá, s největší pravděpodobností to úspěch mít bude.
Lubos
Opět Low-Endovy telefon za cenu 20-25 tisíc. Bože kdy už ty iovce a Skove ovce pochopí ze jiní výrobci umějí lepší telefony s kvalitní úpravou systému a jiných funkcí. A rozumnější cenu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze