Odolná Sony Xperia go zvládne bez úhony i zimní radovánky (video)

14

Pokud patříte mezi milovníky nadcházejícího zimního období a všech radostí i starostí s ním spojených, pak určitě zbystřete. Dva zaměstnanci mobilního operátora A1 ze sousedního Rakouska totiž na jedné z tamních sjezdovek jako formu propagace otestovali odolnost outdoorového chytrého telefonu Xperia go od Sony.

Xperia go od Sony je jeden z mála ve velkém prodávaných chytrých mobilních telefonů s vyšší odolností proti přírodním vlivům. Ta se, jak možná víte, určuje certifikací IP, a Xperia go konkrétně za ní nese číslovku 67. Jednak se jedná o 100% prachotěsnost a druhak odolnost proti vniknutí vody, garantovanou až do hloubky 1 m po dobu ponoření 30 minut. Obě tyto činnosti Xperia go zvládá na jedničku, o čemž jste se ostatně mohli přesvědčit už v naší zářijové recenzi.

Sony Xperia go (fotografie z recenze)

Tip: Recenze Sony Xperia go – Kapesní mořeplavec

Moderátoři Hanno a Jochen, zaměstnaní u rakouského operátora A1,, na videu níže ukazují, že schopnosti odolné Xperie se netýkají jen dvou zmiňovaných vlivů. Telefon totiž doslova vyvezli (na kapotě automobilu) na pobyt v horách. Zde dokazují, že smartphone bez potíží zvládne i pobyt na lyžařské sjezdovce v teplotách hluboko pod bodem mrazu a závějích sněhu. Stejně tak telefonu nečinní problém pobyt v jedné z tamních horských restaurací. Ale dost už řečí a napínání, podívejte se raději sami.

Video

Technické parametry Sony Xperia go

Kompletní specifikace
Konstrukce111 × 60,3 × 9,8 mm, 110 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3,5" (480 × 320 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 800 px, 30 FPS
ChipsetST-Ericsson NovaThor U8500, CPU: 2×1 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 305 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2012,

Zdroje: blog.gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jura
Částačně zajímavý test (i reklama). Ovšem měli by tak za cca 3 měsíce udělat dodatek, aby ukázali, jestli telefon pořád funguje bez problémů. U "odolných" telefonů nebývá problém, že by podobné akce nezvládly, ale třeba po měsíci začne blbnou mikrofon nebo sluchátku, protože trochu vlchkosti se dostane všude. Jinak Xperia go určitě není špatný telefon z hlediska odolnosti, ale kvůli jeho výdrži se stává takřka nepoužitelným na dvou až třídení výlety do přírody.
Jan
Tak to nevim co maji za telefon ale ten muj Xpeia Go White.. staci ho otrit hadrem a hned jakmile sundam kryt je na baterce voda spise kapicky .. takze j to akorat Marketing nikdy bych s nim nedelal testy typu do sklenice ci natacel pod vodou je to nesmysl nezkousej te to prosim jinak budete mít po telefonu .
Tomasino
Já nechápu co pořád máte s tím kritizováním jš to outdorový telefon jak můžete vidět a To jestli máte po otření hadříčkem kapičky zezadu může být tím že nebyl pořádně zaklapnutý kryt
Petr
Je to hodně odolný telefon! Hlavně pokud se Vám s ním něco stane, jako mě, tak se neopravuje a vymění vám ho za nový. Důležité je, aby na telefonu byly všechna krytky - ucpávky. Běžně ho máčím v pivu, fotím pod vodou atp.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze