BlackBerry KEY2 oficiálně zítra. Kompletní specifikace ale známe už dnes

6× aktualizováno
BlackBerry KEY2 oficiálně zítra. Kompletní specifikace ale známe už dnes
  • Nástupce BlackBerry KEYone bude mít omlazený a ostřejší design, který lehce odkazuje například na Passport
  • Zvětší se také dotykový displej, přijde duální fotoaparát a samozřejmě zachována zůstane hardwarová klávesnice
  • Po sérii certifikací konečně prošla i americkou FCC
  • Nové BlackBerry Key2 bude představeno 7. června

Aktualizováno 6. 6. 2018

Evan Blass zveřejnil v podstatě úplně kompletní specifikace chystaného BlackBerry KEY2. Známe tak rozměry, velikost displeje i hardwarovou výbavu včetně specifikací duálního fotoaparátu. Všechny údaje naleznete nejen v přiloženém obrázku, ale také již v našem katalogu.

BlackBerry KEY2

BlackBerry KEY2 Single SIM

Rozměry151,4 × 71,8 × 8,5 mm, 168 g
DisplejTFT IPS, 4,5" (1 620 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 4 096 × 2 304 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 660, 4×2,2 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 500 mAh, doba nabíjení: 1:32 hodin

Aktualizováno 4. 6. 2018

Pár dní před oficiální premiérou uniká další a vcelku kvalitní render. Ten nám může ukrátit čekání, neboť k oficiálnímu představení by mělo dojít již tento týden, konkrétně 7. června.

BlackBerry Key2

Aktualizováno 25. 5. 2018

Další telefon s hardwarovou QWERTY klávesnicí se blíží. BlackBerry aktuálně vypustilo oficiální video, ve kterém na Key2 láká. Můžeme vidět několik detailních záběrů na chystanou novinku. Elegantně zpracovaný zadní kryt, duální fotoaparát nebo samotnou klávesnici. Právě na ni lze spatřit zcela novou klávesu ve spodní řadě, na které je mřížka 3×3 body. K čemu bude tlačítko sloužit, není v tuto chvíli zřejmé. Může jít o vyvolání nabídky aplikací, případně nějaké nové funkce, které BlackBerry oznámí společně s telefonem.

Aktualizováno 21. 5. 2018

Už víme, že očekávaná novinka od BlackBerry nesoucí název Key2 se představí 7. června. Nyní na povrch vyplula zpráva, že po sérii certifikací jako TENAA, WFA, atd. konečně Key2 získalo i americkou certifikaci FCC, takže už skoro nic nebrání uvedení do prodeje. Těšit se můžeme například na Snapdragon 660 s 6 GB RAM, Android 8.0 Oreo, duální fotoaparát, novou vylepšenou hardwarovou klávesnici a samozřejmě na displej s netradičním poměrem stran 3:2 o velikosti 4,5 palce.

Cenově by mělo Key2 následovat svého předchůdce a pohybovat se kolem 17 tisíc korun.

Aktualizováno 14. 5. 2018

Aktuálně je již jasné, že budoucí novinka ponese název Key2. Prozradil to samotný výrobce na svém Twitteru, kde také uvedl, že premiéra proběhne 7. června v New Yorku. Již za necelý měsíc tedy uvidíme dalšího pokračovatele chytrých telefonů s hardwarovou QWERTY klávesnicí.

Aktualizováno 10. 5. 2018

Doposud jsme o chystané novince s QWERTY klávesnicí mluvili jako o BlackBerry Athena. Nyní se zdá, že koncovým názvem bude BlackBerry Key2. Pokud však čekáte příval nových informací o výbavě, budete dnes zřejmě lehce zklamáni. Chystaný telefon pouze prošel nebytnými certifikacemi pro Wi-Fi a Bluetooth. Pro nás to znamená, že by se měl termín oficiálního představení přiblížit.

BlackBerry Key2

Aktualizováno 30. 4. 2018

Po necelých třech týdnech o sobě opět dává vědět chystané BlackBerry Athena. Tentokrát máme k dispozici čtyři fotografie z čínského certifikačního úřadu TENAA. Znovu si tak očekávanou novinku s displejem o poměru stran 3:2 a QWERTY klávesnicí můžeme prohlédnout. O výbavě se však nové informace neobjevily, a tak musíme vesměs vycházet pouze z toho, co již víme od začátku dubna – například přítomnost USB-C konektoru a také 3,5mm jacku.

BlackBerry Athena

Původní informace z 10. 4. 2018

Na letošním veletrhu MWC nám TCL prozradilo, že hodlá výrobu svých smartphonů více oddělit. Zatímco Alcatel dostal na starosti levná zařízení, značce BlackBerry připadnou dražší modely, avšak zatímco Alcatel vychrlil letos už nespočet smartphonů, od BlackBerry zatím nepřišlo nic. Nyní se ovšem konečně jedna chystaná „ostružina“ ukazuje a jde hned o nástupce pozitivně hodnoceného KEYone.

BlackBerry Athena - KEYtwo/KEYone 2

Telefony BlackBerry pokračují stále v tradici kódových označení, a tak se můžeme tentokrát těšit na nový kousek s hardwarovou QWERTY klávesnicí pod názvem „Athena“. Zda se oficiálním názvem stane KEYtwo nebo KEYone 2 zatím nevíme, ale design telefonu je jasnou evolucí KEYone. Lze si však všimnout ostřejších rysů, které vzdáleně připomínají hranatý Passport ještě s BlackBerry OS.

BlackBerry Athena - KEYtwo/KEYone 2

Podle renderů se také zdá, že se lehce zvětší dotykový displej, byť jsou vidět bohužel stále senzorová tlačítka, která už mohlo BlackBerry vyměnit za softwarová, a získat tak více prostoru pro displej. Koneckonců se dají navigační tlačítka nahradit také hardwarovými klávesami, takže je to opravdu zbytečná ztráta prostoru. Na druhou stranu ovšem velmi rádi vidíme kolébku hlasitosti, zapínací tlačítko i speciální programovatelné tlačítko na pravé straně. Konečně se TCL poučilo.

Na závěr také upozorníme na duální fotoaparát na zádech, která vypadají příjemně texturovaně. Všimnout si lze také větší tloušťky, což by mohlo naznačovat velkou baterii a nechybí ani USB-C s 3,5mm jackem. Uvnitř bychom poté měli najít s největší pravděpodobností Snapdragon 660 a 6 GB RAM.

Zdroj: slashleaks.com, tenaa.com, launchstudio.bluetooth.com, gsmarena.com, bgr.in, gsmarena.com

Diskuze ke článku
m
i cakal som viac i co uz
Roman Matúš Labuš
Roman Matúš Labuš
Zúfalé tieto telefóny.
Dave
Ta kapacitní tlačítka pod displejem, k čemu takto, pokud chtějí u takovéhoto telefonu docílit co největšího displeje. Tlačítka dát jako součást systému a je to, bude to i vypadat líp.
Ab2x2
Už aby byl v prodeji, v rukou jsem měl keyone a bylo jsem nadšený. Tak snad bude k2 v základu už dualsim :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze