První dojmy ze srolovatelné klávesnice LG Rolly

1

Na stánku LG na IFA 2015 jsme měli možnost vyzkoušet i důmyslný systém cestovní klávesnice. LG Rolly Keyboard je prakticky skladná, navíc se snaží udržet vysoký komfort. Povedlo se jihokorejskému LG konečně trefit do černého a máme zde klávesnici, jenž na pohodlné psaní mimo domov nebude mít konkurenci?

Při prvním kontaktu s rozbalenou klávesnicí LG Rolly byste ani nevěřili, že se jedná o srolovatelné příslušenství. Odezva kláves je na velmi vysoké úrovni, pocitově dokonce lepší, než mnohé klasické klávesnice. Psaní je tak až nečekaně pohodlné a rychle si na něj zvyknete. Nezkazí to ani fakt, že klávesy jsou trochu menší, než jste například zvyklí z klasické klávesnice, případně z notebooku.

LG Rolly Keyboard

Samotný design je velmi univerzální. Klávesnice se tak hodí nejen ke každému zařízení, ale také do každé situace. LG Rolly po stránce materiálu kombinuje polykarbonát a ABS plast, tedy i odolnost je zaručena. Navíc na cestách je klávesnice srolovaná a nehrozí jí žádná nebezpečí. Ze srolované klávesnice máte bleskurychle rozloženou pohodlnou klávesnici. Tím to ale nekončí, z LG Rolly lze vycvaknout stojánek, do kterého se vejde až 10palcový tablet.

LG Rolly Keyboard

LG Rolly je velmi praktická. Myslelo se zde skutečně na vše. Po rozbalení se klávesnice sama zapne, po zabalení se zase vypne. Ke komunikaci ji stačí Bluetooth 3.0 a tak ji snadno připojíte k Androidu, iOS, ale i k Windows. A co když máte zařízení dvě? Jednoduchou klávesovou zkratkou se přepnete na druhé zařízení díky podpoře duálního párování. Jak je předvedeno na oficiálním videu níže, po napsání článku na tabletu se jednoduše přepnete na telefon a odpovíte třeba jen na SMS.

Klávesnice nezklame ani výdrží, jedna mikrotužková baterie (AAA) by ji měla stačit na tři a půl měsíce provozu. Na cestách se navíc každý gram hodí a pouze jednu mikrotužkovou baterii ocení nejeden uživatel. Počítat musíte s pouze 156 gramy, a to není vysoká daň za pohodlnou klávesnici se stojánkem a celkově praktickým využitím. Pokud vás LG Rolly nadchla, stejně jako nás, na evropském trhu ji vyhlížejte tento podzim za cenu 3 200 Kč. Zatím bohužel není jasné, zda se dočkáme i české lokalizace.