První dojmy ze Sony Xperie E4g: LTE a NFC pro každého

Japonské Sony ještě před veletrhem MWC 2015 v Barceloně představilo Sony Xperii E4. Tímto modelem mnohé zklamalo, protože hned v několika technických specifikací udělalo značné ústupky. Dohnat se to pokusilo modelem Xperia E4g, který za málo peněz nabídne hodně muziky. V repertoáru mu nechybí ani často vyhledávaná podpora LTE či NFC. Podívejte se na první dojmy přímo z Barcelony.

Na příchod vylepšené Sony Xperie E4 jsme vás již upozorňovali. Nyní jsme si nový, menší a lepší model mohli vyzkoušet na vlastní kůži. Dokáže napravit reputaci Sony a vrátí důvěru zklamaným zájemcům o Xperii E4?

Sony Xperia E4g – první pohled z MWC 2015

Cenově se pohybujeme do 4 000 Kč. Materiály samotné tomu odpovídají a nečekejte nic jiného, než plast. Plastové tělo ovšem není na první pohled levné, telefon dobře padne do ruky a 4,7palcový displej jste schopni obsloužit jednou rukou. Ostatně to je také jedna ze změn oproti Xperii E4, která má 5palcový displej. Rozlišení zůstalo zachováno a na menším zobrazovači máme více pixelů na palec. IPS zobrazovač sice nemá ty nejlepší barvy, ale je dostatečně kvalitní, a to ze všech úhlů.

Uvnitř nalezneme Android ve verzi 4.4 KitKat a je škoda, že se Sony nepochlapilo a nový, byť levný, model nedostal nejnovější Android 5.0 Lolipop, který u mnohé konkurence najdeme. Samotné prostředí od Sony je ale příjemné, plynulé, ověřené a nemáme mu co vytknout.

Sony Xperia E4g

V dané kategorii se snaží Xperia E4g zaujmout podporou NFC a LTE, která není u konkurence není vždy běžná. Zbytkem hardwaru již sice příliš nezaujme, ale zároveň ani neurazí. Za dané peníze dostanete poměrně slušnou výbavu. Samozřejmě mnohé čínské a méně známé značky nabídnou i více, ale Sony má hezký design, dobře se drží a především má široké zastoupení a ověřenou kvalitu. Xperia E4g splňuje základní nároky, které od dané kategorie vyžadujeme, navíc přidává LTE a NFC.

Technické parametry Sony Xperia E4g

Kompletní specifikace
Konstrukce133 × 71 × 10,8 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6732, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T760
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:50 hodin
Dostupnostbřezen 2015, 3 799 Kč
Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Páči sa mi hlavne z predu má taký jednoduchý dizajn. Črevá nehodnotím keď Android tak max výkona aby som s tým nemal po čase trable...
anonym
Na tyhle 2 technologie jsou ujeti pouze redaktori mobilmanie, vetsinu lidi to absolutne nezajima. Alespon v CR.
sei
Ma prosim notifikacni LEDku? Diky.
dakr1
Na nekterych fotkach v levem rozku nahore zelene sviti LED. Takze podle toho usuzuju, ze asi bude mit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze