První dojmy ze slibných notebooků Lenovo Yoga 720

MWC není je o telefonech či tabletech. Občas se nám dostane do zorného pole i nějaký ten notebook a na stánku Lenova byla zrovna těch spousta. Na mušku jsme si tedy rychle vzali dvě nové Yogy s označeními 720. Jedna nabízí 15,6palcový displej, zatímco druhá 13,3 palců. Obě ale sdílejí zajímavou výbavu.

Lenovo Yoga 720 – MWC 2017

Yoga 720 (15,6")

Začneme nejprve větším a vybavenějším kouskem, tedy 15,6palcovou verzí. Ta má 4K Ultra HD displej, takže jemnost je skutečně pěkná, ale jas nebyl zrovna z nejvyšších. Na maximální hodnoty nešlo ve světelných podmínkách na stánku občas nic vidět a pokud se dostanete pod trochu větší uhel pohledu, ostrý obraz se rychle rozplyne.

Pěkné bylo však kovové zpracovaní a poměrně útlý pas zařízení. Hmotnost se také nezdála nijak přemrštěná a na klávesnici se psalo skutečně příjemně. Navíc byl skvělý také touchpad, který se nám opravdu velmi zalíbil – byl příjemný, prostorný a odezva byla okamžitá. Otevírání displeje jednou rukou nebylo problém, a jelikož je to Yoga, můžete si notebook samozřejmě otočit do jakékoli polohy v oblasti 360°, přičemž displej krásně držel a ani se moc nehýbal.

TIP! Moto G5 a Moto G5 Plus: první dojmy z MWC 2017

Ztěžovat si nelze ani na běh sytému Windows 10 či odezvu dotykového displeje. Tomu určitě napomáhá především výborná hardwarová výbava. Naše konfigurace totiž v sobě měla Intel Core i7, 16 GB RAM a dedikovanou grafiku Nvidia GTX 1050 v mobilní verzi. To je pořádná porce výkonu, ale k dispozici budou samozřejmě i levnější a méně vybavená verze.

Opomenout nesmíme ani užitečnou čtečku otisků prstů pro zvýšenou bezpečnost či možnost dokoupit si pěkný stylus. Ten je opravdu velmi kvalitní, příjemně se drží a je citlivý na tlak. Psalo se s ním opravdu skvěle a má na sobě dokonce i dvě tlačítka. Lenovo jej však bohužel nepřidává v balení a v případě zájmu by vás vyšel zhruba na 1 500 korun.

Yoga 720 (13,3")

Krátce si řekneme také něco o menší 13,3palcové verzi, která je v mnohém totožná. Dotykový displej má stále vysoké 4K rozlišení s poměrně slabým jasem a námi vyzkoušená maximální hardwarová výbava je téměř totožná – jen nám zde chybí grafická karta Nvidia. Tělo notebooku je stále kovové a sdílí všechny přednosti jeho většího bratříčka, přičemž hmotnost byla velmi příjemná. Nebude tedy problém tahat menší Yogu všude s sebou.

Vyzdvihnout musíme opět dobře zpracovanou menší klávesnici, 360° otočný displej, prostorný a příjemný touchpad či třešničku v podobě čtečky otisků prstů. I menší Yoga navíc perfektně spolupracuje s výše zmíněným stylusem. Mrzí nás jen, že jsme si v ruchu MWC nemohli poslechnout zvuk s reproduktorů JBL, kterými oba modely disponuji.

Celkově v nás obě zařízení zanechala velmi dobré dojmy. Na závěr pouze připomeneme, že obě Yogy by se měly dostat na trh již do konce května.

Technické parametry Lenovo Yoga 720 (13")

Kompletní specifikace
Konstrukce310 × 213 × 14,3 mm, 1 315 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 13,3" (3 840 × 2 160 px)
ChipsetIntel Core i7-7500U, CPU: 2×2,7 GHz, GPU: Intel HD Graphics 620
PaměťRAM: 16 GB, disk: 1 000 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory3× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Home
Akumulátor48 Wh, udávaná výdrž: 7 hodin
Dostupnostduben 2017, 26 999 Kč
Diskuze ke článku
jdjeendje
lenovo mi nesmi do baraku. aktualne ohledne kvality a servisu nejvetsi zoufalci
All mobile
All mobile
Je vidět, že Čínský výrobce Lenovo se snaží a notebooky nevypadají vůbec špatně.
Ale pokud bych už měl dát desítky tisic za notebook tak raději zvolím jinou značku.Jako například DELL, ASUS atd. (ツ)
will
cena je vysoká. dotykové zařízení se systémem který na doteky není přizpůsoben je nesmysl. cena půjde rychle dolů.
Standa
Proč máte vypsanou maximální výbavu a u ní cenu za nejnižší model který je úplně jiný.
Lenovo je dost nekvalitní a ty ceny sou mimo - za cenu lepší konfigurace je rychlejší a kvalitnější MacBook - a kdo chce Windows tak ten na Mac železné šlape snad nejlépe.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze