Amazon odhalil Lenovo Yoga Book s 12,2" úhlopříčkou

1

Nabídka velkých prodejců dokáže občas překvapit, stejně tak nás překvapila 12,2palcová verze Yoga Booku od Lenova, která ještě nebyla ani oficiálně představena. I 12,2palcová verze disponuje unikátní Halo klávesnicí, ohebnou konstrukcí a dotykovým displejem. Funkční výbava však celkově vzato klesla, což by mělo platit i pro cenu.

Lenovo Yoga Book je jedním z nejzajímavějších konvertibilních zařízení na světě. Extrémně tenká konstrukce s řetízkovým kloubem ukrývá jak samotný displej, tak také klávesnici Halo, která je naprosto plochá a zpětnou vazbu simulují vibrace. Existuje jak ve variantě s operačním systémem Android, tak také s Windows, avšak vždy ve velikosti 10,1 palce a s rozlišením 1 920 × 1 200 pixelů.

Yoga Book 12

Jak se ovšem zdá, 10,1palcový model nezůstane dlouho sám, Amazon totiž odhalil 12,2palcovou verzi s rozlišením 1 280 × 800 pixelů (model YB-Q501F-GG), která se liší nejenom velikostí a rozlišením úhlopříčky. V jejím podání zmizí zajímavý řetízkový kloub a bude nahrazen dvojicí pantů. Rámečky okolo displeje se ztenčí, i když prostor pod displejem je na první pohled stále dosti nevyužitý. Vzhledem k tenčím rámečkům se i kamera pro videohovory přesunula na spodní hranu. Hmotnost se bude pohybovat okolo 1 kg, tloušťka by měla činit zhruba 1 cm.

Lenovo Yoga Book 12,2"

Z další funkční výbavy můžeme zmínit čtyřjádrový procesor Intel Atom X5 s taktem 2,4 GHz, baterii s kapacitou 10 500 mAh, USB 3.0, operační systém Android 6.0 Marshmallow a 2 GB LPDDR3 RAM. Interní úložiště by mělo nabídnout 128 GB. 12,2" verze bude tedy výkonnostně slabší, na druhou stranu i levnější.

Nové varianty se zřejmě dočkáme na nadcházejícím veletrhu MWC 2017 v Barceloně, cena 299 dolarů (tedy zhruba 9 tisíc korun včetně DPH) potěší.

Zdroje: amazon.com

Diskuze ke článku
ANO
Dost nechapu, proc by to nekdo vyrabel s chromym os, natoz aby to nekdo koupil ... navic za takovou cenu .... ale s androidem??? Fakt by me zajimalo, kdo vymysli ty specifikace ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze