První dojmy: zatopí dnes představená Motorola One Action outdoorovým kamerám?

První dojmy: zatopí dnes představená Motorola One Action outdoorovým kamerám?
  • Hlavním lákadlem je dedikovaný senzor pro natáčení ultraširokoúhlých videí
  • Nechybí ani pokročilá elektronická stabilizace
  • Uvnitř tiká čipset Exynos 9610 spolu se 4 GB RAM a 128GB UFS úložištěm
  • Novinka jde na trh již dnes s přívětivou cenovkou 6 999 Kč

Po úspěchu Motoroly One Vision, kterou jsme v naší recenzi pochválili za povedený design, kvalitní fotoaparát či velmi slušnou výdrž, se v naší redakci usadil další zástupce nové série telefonů Motorola One. Novinka s názvem Motorola One Action se, jak napovídá název, zaměřuje primárně na milovníky dobrodružství, které chce nalákat na dedikovaný senzor pro natáčení širokoúhlých videí.

Motorola One Action

Nejprve se však zastavme u designu, který se v porovnání s One Vision žádných výrazných proměn nedočkal, což je podle nás dobře. Výrobce tak i tentokrát sází na podlouhlý tvar s 6,3palcovým IPS LCD displejem o rozlišení 1 080 × 2 520 pixelů a filmovým poměrem stran 21:9, jehož horní levý roh obsadil „průstřel“. Telefon v ruce díky svému tvaru působí velmi příjemně a umístění čtečky otisků prstů na zádech je ideální. Pochopitelně nechybí ani USB-C a k dispozici je také 3,5mm jack.

Největší pozornost si však suverénně zaslouží trojitý modul fotoaparátu na zadní straně, který nijak přílišně nevystupuje nad okolní povrch a ukrývá v sobě 12,6megapixelový hlavní snímač o světelnosti f/1.8 a 5megapixelový bokeh senzor o světelnosti f/2.2. Velikou zajímavostí je dedikovaná kamerka pro natáčení ultraširokoúhlých videí o rozlišení 16 megapixelů a rozsahu 117 °, která je v těle zařízení otočena o 90 stupňů. Pro uživatele to v praxi znamená, že při natáčení širokoúhlých videí již nemusí telefon držet naležato, ale mnohem pohodlněji na výšku. Výrobce přihodil i pokročilou elektronickou stabilizaci, která z našich prvních dojmů nefunguje vůbec špatně a lze ji mohou manuálně vypnout/zapnout.

Dodejme, že Motorola model Vision Action tak trochu představuje jako možnou náhradu populárních akčních kamer typu GoPro, a snaží se tak přinést na trh opět něco nového, což rozhodně chválíme.

Uvnitř telefonu se nachází baterie o kapacitě 3 500 mAh, kterou lze nabíjet výkonem až 15 W. Dostatek výkonu obstarává čipset Exynos 9609, jemuž dělají společnost 4 GB operační paměti a rychlé 128GB úložiště typu UFS. Za svižný chod vděčíme rovněž zařazení telefonu do programu Android One. Výrobce slibuje tříletou softwarovou podporu s pravidelnými měsíčními aktualizacemi a dvěma velkými aktualizacemi systému.

Motorola One Action je k dispozici v modré Denim Blue a bílé Pearl White za sympatickou cenu 6 999 Kč (na slovenském trhu 269 eur), a stane se tak přímou konkurencí například pro Huawei P smart Z.

Motorola One Action

Technické parametry Motorola One Action

Kompletní specifikace
Konstrukce160 × 71,2 × 9,2 mm, 176 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 6,3" (1 080 × 2 520 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 9609, CPU: 4×2,21 GHz + 4×1,64 GHz, GPU: ARM Mali-G72 MP3
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2019, 6 999 Kč
Diskuze ke článku
αΩ
Bohužel slabší optiku, horší čip, a hlavně chybějící OIS hlavní kamery pouze 8Mpx fixfocusové šíro nevyváží ani omylem. Vision je mnohem lepší volbou (pro noční fotky tuplem :) a stále letošním Androš One králem! Srovnání i s Mi A3 zde:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9739&idPhone2=9647&idPhone3=9769
End
LG G8 umí 4K/60FPS u ultraširokoúhlých videí, umí to i Moto?
Carda
Tak Motorola je nový Sony? Sony ta ultranudle nevydělává tak proč si Motorola myslí že ty jejich ultranudle s dírou jo :D
Mio
Pan redaktor, ten bulvární nadpis jste si mohl odpustit nebo napsat odpověď v článku. Já se vás tedy ptám, v čem by měla tahle Motorola zatopit outdoorovým kamerám? A širokouhlý objektiv to zřejmě nebude, ten ve smartphonech nalézáme roky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze