Zaoblená Motorola Edge+ v redakci: prémiový design, 90Hz displej a Snapdragon 865

13
Zaoblená Motorola Edge+ v redakci: prémiový design, 90Hz displej a Snapdragon 865
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka nás zaujala kvalitou zvuku
  • 6,7" OLED displej disponuje bleskurychlou čtečkou otisků prstů
  • Nechybí 3,5mm jack ani 15W bezdrátové nabíjení

Regulérní vlajková loď Motorola Edge+ přistála v naší redakci v líbivé barevné variantě Thunder Grey, která se vyznačuje modrošedými zády s logem výrobce a výrazným modulem fotoaparátu. V něm se ukrývá hned trojice senzorů v čele s 108Mpx snímačem, jenž skládá 4 pixely do 1, a výsledné fotografie tak mají 27Mpx rozlišení. Dále ve výbavě najdeme 8Mpx teleobjektiv s trojnásobným optickým přiblížením či 16Mpx ultraširokoúhý objektiv s úctyhodným rozsahem 117 stupňů a podporou režimu makro. Nechybí dokonce ani ToF senzor pro vylepšené portrétní snímky.

Motorola Edge+ – extrémní zaoblení a prémiový design

Na opačné (přední) straně nás upoutal 6,7" OLED displej typu „Endless Edge“, který se chlubí 90Hz obnovovací frekvencí. Díky tomu jsou všechny reakce extrémně svižné a pohyb prostředím plynulejší. Obrazovka schopná zobrazit až 1,07 miliard barev v sobě integruje rovněž čtečku otisků prstů, jež funguje bleskurychle. Neobvyklé 90stupňové zaoblení lze u aplikací potlačit (a obsah tak nezobrazovat až do oblasti okrajů), pokud chcete mít vše přímo před sebou. Během krátkého používání jsme neregistrovali žádné nechtěné dotyky.

Design telefonu podtrhuje spodní a horní strana, u které si můžeme všimnout menší prohlubně. Dále zde najdeme 3,5mm jack , USB-C a hlasitý reproduktor, jemuž dělá společnost sluchátko u horní hrany. Hlasitá reprodukce se přitom řadí k tomu nejlepšímu, co jsme si mohli v poslední době poslechnout – zvuk je bohatý, dostatečně hlasitý a nechybí mu basy.

O dostatek výkonu tady rozhodně není nouze.

Uvnitř telefonu pak tiká supervýkonný Snapdragon 865 s podporou 5G, kterému dělá společnost 12 GB RAM typu LPDDR5 a 256GB úložiště UFS 3.0. O dostatek výkonu tedy rozhodně není nouze a Motorola Edge+ majitelům bezpochyby zajistí svižný chod i v následujících letech. Škoda snad jen absence slotu pro paměťové karty.

Výkonný hardware si žádá také velkou baterii. Výrobce v tomto případě nasadil hned 5 000mAh akumulátor s podporou 18W drátového nabíjení a 15W bezdrátového. Nechybí dokonce ani 5W reverzní nabíjení, pomocí něhož si nabijete třeba bezdrátová sluchátka. Na první pohled nevýhoda v podobě pomalejšího drátového nabíjení se může projevit v delší životnosti akumulátoru. Na to, jak moc pomalé/rychlé drátové nabíjení je, se zaměříme v následujících dnech.

První dojmy zakončeme poznatky z oblasti softwaru. Po zapnutí na vás čeká nejnovější Android 10 s dubnovými bezpečnostními záplatami a podporou gest i tmavého režimu. Takřka čistý Android výrobce okořenil pouze několika užitečnými funkcemi Moto, mezi nimiž najdeme rychlé rozsvícení svítilny zatřepáním telefonem či aktivaci fotoaparátu rychlým pootočením smartphonu. Pochopitelně nechybí ani ambientní režim s prakticky zobrazenými notifikacemi.

První dojmy z nové Motoroly Edge+ předčily naše očekávání. Jedná se o prémiově zpracovaný telefon s originálním designem, špičkovým displejem a výkonem na léta dopředu. Zvědavi jsme také na fotoaparáty, které v následujících dnech podrobně otestujeme a přineseme vám srovnání s dalšími telefony. Pokud vás o novince cokoliv zajímá, neváhejte nám napsat do komentářů.

Technické parametry Motorola Edge+

Kompletní specifikace
Konstrukce161,1 × 71,4 × 9,6 mm, 203 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejOLED, 6,7" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, LED dioda, video: 6 144 × 3 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 865, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 650
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostkvěten 2020,
Diskuze ke článku
XYZ
Další dementní kecy.
lah
33 tisic za Motorolu 🤣🤣🤣🤣
Khan
No originalni design... no nevim nevim.
Carda
Další nudloidní hrůza.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze