První dojmy z Nokie 6 na MWC 2017 (video)

Společnost HMD Global, které má právo na značku Nokia, nám představuje na veletrhu MWC 2017 jedno zařízení za druhým. Nokia 6 sice není žhavou novinkou, ale dosud nám unikala. To se nyní mění a my vám tak můžeme zprostředkovat první dojmy, samozřejmostí je i videopohled a galerie přímo z MWC 2017 v Barceloně.

Nokia 6 – MWC 2017

Nokia 6 má dvě varianty – výkonnější s 64GB interním úložištěm a 4 GB RAM a méně výkonnou s 32GB interním úložištěm a 3 GB RAM. Ve videopohledu přímo z MWC 2017 v Barceloně máme k dispozici výkonnější verzi. Ta vypadá skutečně skvěle, ale má jeden problém. Když se v Nokii (v HMD Global) snažili tuto verzi odlišit, tak se rozhodli pro několikanásobnou anodizaci hliníku. Záda telefonu jsou tedy jako sklo a velmi ochotně uchovají každý otisk prstu. Otisky jsou navíc téměř nevyčistitelné a nevypadá to dobře. Ovšem tento nedostatek může vyřešit jednoduše, navíc i ušetříte asi dva tisíce korun, vyberte si levnější variantu, která nemá lesklá záda a nabídne hned několik barevných variant.

TIP: Nový začátek je tady, Nokia 6 s Androidem představena

Na Nokii 6 potěší hliníkové unibody tělo (platí pro obě varianty). Pokud odhlédneme od otisků prstů na zadní straně, tak telefon vypadá dobře, je z kvalitních materiálů a není mu po designové stránce co vytýkat. Naopak výtky se najdou u hardwaru. Na spodní straně je stále microUSB konektor a i vnitřnosti telefonu nijak neohromí. Výkonem jsme ve střední třídě a je to vidět. Ovšem Nokia to ví, na nic si nehraje a nasazuje Android 7.1.1 a Pixel launcher. Můžete tedy počítat s aktualizacemi a čistým Androidem. Nám se čisté prostředí líbí a navíc je i určitou zárukou, že se telefon za pár měsíců nijak extrémně nezaseká.

Nokia 6

Nejen když budete brouzdat operačním systémem Nokie 6, tak ucítíte poměrně ostré hrany. 5,5palcový displej ukazuje, že držení nebude úplně pohodlné, trochu lepší by to ale být mohlo, konkurence to umí.

Nokia 6

Pokud hledáte telefon střední třídy s čistým prostředím, kvalitním zpracováním, zárukou aktualizací softwaru a jste ochotni oželet některé neduhy, tak se Nokia 6 jeví jako dobrá volba. Mimo zmíněného microUSB a ostřejším rámečkům jsme na ni nic zásadního nenašli. Co se týká ceny, ta bude záviset na variantě. Výkonnější lesklý model vyjde na 9 tisíc korun. Pokud vám postačí 3 GB RAM, 32GB interní úložiště, nebo se chcete vyhnout zádům, která jsou jako magnet na otisky prstů, tak ušetříte ještě dva tisíce.

Technické parametry Nokia 6

Kompletní specifikace
Konstrukce154 × 75,8 × 7,9 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 430 MSM8937, CPU: 4×1,2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 505
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:15 hodin
Dostupnostsrpen 2017, 6 499 Kč
Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Vyleštiť to nejde ani za boha :D :D :D Vojta je pán :D
Vladimír Jícha
Vladimír Jícha
Kecy o záruce kvalitního zpracování a častých aktualizacích si nechte na příští rok, pak se uvidí. Zatím to je obyčejný telefon střední třídy s očekávanou cenou výrazně nad úrovní střední třídy. Za tyhle peníze můžu mít LeEco Le Max 2 s SD820, Xiaomi Mi5, LG G4 (pořád ještě lepší než tahle Nokia) nebo Vernee Apollo.
Honza “Nedos” Nedvěd
Honza “Nedos” Nedvěd
Kolem nokií zatím kecy v kleci. Záruka aktualizací, jak to můžete tvrdit?
PavelD
Snapdragon 430 v této cenové kategorii je trochu málo. 2 roky starý LGG4 ho utáhne na nudli. Jediné plus vidím v 4GB RAM a 64 GB interní paměti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze