Výborně, Nokie 8, 6, 5 a 3 dostanou o rok delší podporu

8
Výborně, Nokie 8, 6, 5 a 3 dostanou o rok delší podporu
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Nejstarší novodobé Nokie dostaly prodlouženou softwarovou podporu
  • Vybrané modely z roku 2017 obdrží záplaty až do října 2020

Pokud bychom měli v dnešní době vypíchnout výrobce chytrých telefonů, který je ukázkovým příkladem softwarové podpory, byla by to značka Nokia, respektive společnost HMD Global. Nejde jen o zařazení do programu Android One a nasazování čistého Androidu. Především se jedná o skutečné plnění slibů, kdy výrobce slíbil pro své modely dvouletou bezpečnostní podporu a dvě významné softwarové aktualizace. Toho všeho se již dočkaly předloňské Nokie 8, Nokie 6, Nokie 5 a Nokie 3.

Do dnešních dní dostávají jmenované modely měsíční aktualizace s novými bezpečnostními záplatami, což mělo definitivně skončit letos na podzim. Výrobce však nyní informoval, že softwarová podpora bude o rok prodloužena. Dojde jen k drobné změně. Zmíněné modely nebudou dostávat aktualizace měsíčně, ale jedenkrát za tři měsíce. Změna se nejprve dotkne Nokie 3, která bude čtvrtletní aktualizace dostávat od září 2019 do září 2020. Počínaje říjnem dojde i na Nokie 8, 6 a 5, které budou aktualizace bezpečnostních záplat v tříměsíčním cyklu dostávat do října 2020. Výjimku bude tvořit Nokia 2, u které podpora prodloužena nebude a poslední aktualizaci obdrží v listopadu 2019.

Diskuze ke článku
Josef
Nokia již při představení těchto mobilu slibovala 2 roky aktualizace systému a 3 roky bezpečnostních aktualizací, tak nechápu proč o tom píšete jako by to byla novinka.
Roll
Dvouletou podporu by měl Goole vyžadovat ve smlouvě k použití jeho aplikací. Očividně to jde i u levných telefonů
VSA
Od střední třídy a výše ještě rok přidat tj. 3 roky od uvedení na trh +1 rok záplat a bude to myslím rozumný kompromis.
Michal O.
Samsung S7 z roku 2016 taky dostává bezpečnostní aktualizace každé 3 měsíce, to opravdu není nic speciálního.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze