Asus Transformer 3 Pro naživo: jako Surface a ještě lépe

2

Microsoft Surface Pro je brán jako dnešní etalon výkonných konvertibilních zařízení s oddělitelným displejem. Nabízí elegantní jednoduchý design, výkon notebooku a přitom je to tablet s přídavnou klávesnicí. Asus nyní na veletrhu Computex 2016 ukázal jeho přímého konkurenta v podobě modelu Transformer 3 Pro, který ještě lepší a hezčí.

ASUS Transformer 3 Pro

Design Asus umí, to dokazuje u všech svých novinek. A převedl to i na Transformeru 3 Pro. Inspirace Surfacem je zjevná, Asus použil stejnou konstrukci stojánku. Ten jde ale vyklopit mnohem více, až do 170 stupňů. Variabilita položení je tak opravdu široká. Stojánek je pevný a dobře zpracovaný. To samé platí o špičkovém kovovém těle s matným povrchem, který je ozvláštněn diamantem broušenými hranami.

Asus Transformer 3 Pro (Computex 2016)

Tablet patří k těm největším, má totiž 12,6palcový displej s krásným rozlišením a jemností. Na svou velikost a výkonovou kategorii je ale tenký a lehký, konkrétně 8,4 milimetru a 795 gramů. I tak by ale měla být uvnitř baterie schopná živit tablet po dobu osmi hodin. Pro odemykání nového Transformeru se pak používá skener oční duhovky. Narozdíl od nižšího modelu totiž nemá čtečku otisků prstů. Kamerky mají rozlišení 13 megapixelů.

Potěší plnohodnotné USB, HDMI a USB-C, skrze které se zařízení také nabíjí. A pokud si chcete konektivitu rozšířit, můžete použít některý z adaptérů, který se prodává zvlášť a zapojuje se do USB-C konektoru. Větší vám nabídne i čtečku karet a kromě jiného i VGA konektor. Menší mobility dok pak zejména druhé USB. Asus k Transformeru nabízí i externí grafickou kartu nebo reproduktory.

Potěší i klávesnice, která má vysoký zdvih kláves, je podsvícená a polohovatelná ve dvou polohách. Má pevnou konstrukci a opravdu hodně pohodlně se na ní píše. Oproti klasickému notebooku žádný kompromis a opravdu mile nás překvapila.

Transformer Pro 3 je nejen hezký navenek, je i výkonný uvnitř. Až Core i7 procesor, 16 GB RAM a 1 TB SSD úložiště jsou na tablet úctyhodné hodnoty. Kvůli výkonu vyžaduje tablet chlazení, mřížky se nachází na horní straně. Základní verze za 30 tisíc korun pak bude začínat na Core i5 a čtvrtinových hodnotách paměti.

Cena a dostupnost v Česku zatím není známá. Měli bychom se ale dočkat začátkem podzimu.

Technické parametry ASUS Transformer 3 Pro T303UA-GN028R

Kompletní specifikace
Konstrukce298 × 208 × 8,3 mm, 795 g, konstrukce: s odnímatelným displejem, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,6" (2 880 × 1 920 px)
ChipsetIntel Core i7 6500U, CPU: 2×2,5 GHz, GPU: Intel HD Graphics 520
PaměťRAM: 8 GB, disk: 500 GB (SSD), paměťové karty: microSDXC
Konektory1× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Pro
Akumulátor39 Wh, udávaná výdrž: 9 hodin
DostupnostQ4 2016, 40 000 Kč