První dojmy z Alcatelu U5, telefonu za babku

1

V Barceloně se to nehemží jen těmi nejdražším a nevýkonnějšími stroji. Často tu narážíme také na velmi levné kousky a jedním z nich je nepochybně i nový Alcatel U5. Telefon, který chce získat na svou stranu ty z vás, kteří chtějí za smartphone utratit co nejmenší obnos. Zda se mu však povedlo nabídnout i něco zajímavého, jsme si museli ověřit.

Alcatel U5 – MWC 2017

Jak už bylo řečeno, nový Alcatel U5 bude bojovat o své místo na trhu v té nejnižší cenové kategorii. Oficiální cenu zatím neznáme, ale odhadujeme, že nepřevýší 3,5 tisíce korun, což tento přístroj hází přímo proti nové Nokii 3. Nutno říci, že po vyzkoušení Nokie působí U5 tak trochu zastarale, ale někteří lidé možná nic extra zkrátka nepotřebují.

Předně se jedná o plastový telefon ze staré školy. Rámečky kolem přinejlepším průměrného 5palcového displeje jsou poměrně velké a v bradě telefonu nalezneme hezky velká senzorová tlačítka. Zadá jsou lehce texturovaná, telefon nikde nevrzal a celkem příjemně se držel, byť nám ergonomii značně ovlivňoval připojený kabel.

TIP! Nový Alcatel U5: mizerný displej a fotoaparát bez autofocusu

8Mpx fotoaparát s bleskem není žádný zázrak, ale potěšilo, že i na takto levném zařízení zachoval Alcatel LED blesk i pro přední 5Mpx kamerku. Lehký zmatek však vládne ve specifikacích. Procesor MediaTek, 1 GB RAM a 8 GB interního úložiště jsou jasné, ale máme smíšeně zprávy o baterii a systému. Na stánku jsme si mohli vyzkoušet pouze verzi s 2 050mAh baterií a Androidem 6.0, zatímco v tiskové zprávě se hovořilo o 2 200 mAh a Androidu 7.0.

Uvidíme, jaká verze bude nakonec pravdivá, ale můžeme si alespoň říci, že Alcatel U5 půjde na trh někdy v průběhu jarních měsíců a podporovat bude nejen LTE, ale dokonce i VoLTE a VoWi-Fi.

Technické parametry Alcatel U5

Kompletní specifikace
Konstrukce140,7 × 71,8 × 10 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6737, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017, 2 500 Kč
Diskuze ke článku
brejn
VoLTE a VoWi-Fi je nám bohužel k ničemu pokud to není standard obecně podporovaný operátory.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze