První dojmy z Alcatelu A5 LED: světelná show

2

Alcatel na MWC 2017 v Barceloně představil hned několik zařízení. V případě modelu A5 LED by telefon zřejmě zapadl mezi nespočet modelů střední třídy. Díky LED světýlkům na zadní straně tomu tak ale není a A5 LED minimálně zde na veletrhu poutá pozornost. Rozsviťte s námi pár LED světýlek v prvních dojmech přímo z Barcelony.

Alcatel A5 – MWC 2017

Alcatel A5 LED bez zadního panelu je zcela průměrné zařízení. Takový telefon by šel označit za šedou myš veletrhu. V Alcatelu ovšem vědí jak zaujmout, zařízení dají výměnné zadní kryty, příslušenství, trochu té modularity a pro hračičky přidají pár LED světýlek. A rázem je o zájem postaráno.

TIP: Alcatel A5 LED: máte rádi světýlka?

Alcatel A5 LED

Telefon po hardwarové stránce nezaujme, dokonce nemá ani Android Nougat. Pojďme tedy raději hned na zadní stranu telefonu. Zadní panel je odnímatelný a je jen na vás, zda se rozhodnete pro oblíbený LED kryt, nebo raději zvolíte stylové pouzdro, flipový kryt či výkonný reproduktor. My jsme si výměnu modulu vyzkoušeli a je to skutečně velmi jednoduché a rychlé. Pokud se na sejmutí zadního krytu chcete podívat, tak doporučuji naše video přímo ze stánku Alcatelu.

Největší pozornost ale jednoznačně strhl kryt s LED světýlky. Ty jsou zpestřením, ale také mohou mít praktickou funkci. Například vašim kontaktům můžete přidělit barvu, kterou má kryt svítit v případě, že vám daná osoba volá. Kryt vás barevně upozorní i na příchozí zprávu z Messengeru (modře) nebo z Whatsappu (zeleně). Samozřejmě si můžete i sami nastavit barvu zadních LED světýlek ,a to velmi jednoduše. Stačí fotoaparát namířit na barvu, jež preferujete a telefon ji zobrazí LED světly. Ideální v případě, že se chcete s telefonem sladit, stačí vyfotit vaše oblečení.

LED světýlka uvede do provozu také hudba. Pokud navíc telefonem zatřepete, tak změníte styl zobrazení, i to jsme si vyzkoušeli. Modularita a panel s LED světly dělají model A5 od Alcatelu zajímavým, do jaké míry ale oželíte tyto funkce před lepším hardwarem samotného telefonu? To je na vás, pokud chcete něco neobvyklého, tak se nám toto řešení líbí. Alcatel navíc dělá modularitu konečně cenově dostupnou. Model A5 vyjde na 5,54 tisíce korun a na českém trhu bude dostupný v květnu 2017.

Technické parametry Alcatel A5 LED

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 72,1 × 10,2 mm, 134 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6753, CPU: 8×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:32 hodin
Dostupnostkvěten 2017, 5 299 Kč