Nový Alcatel U5: mizerný displej a fotoaparát bez autofocusu

5

Barcelonský veletrh si nenechala ujít ani čínská společnost TCL, která nám servíruje své novinky pod pro Evropany známou značkou Alcatel. Pomyslným základem je model U5, který bude určen všem začínajícím, případně méně náročným uživatelům. Zda však bude mít o model s mizerným pětipalcovým displejem a postarším Androidem zájem, je otázkou.

Článek zásadně aktualizován z důvodu změn ve výbavě modelu

Výrobce svou novinku prezentuje jako telefon pro velmi mladé uživatele, tzv. mileniály. Na právě dospívající generaci to zkouší s plastovým tělem novinky, která má zaoblené tvary a tloušťku těsně pod 9 milimetry. Na čelní straně se nachází 5palcový displej, který však zklame velmi nízkým rozlišením 854 × 480 pixelů.

TIP! Alcatel A5 LED: máte rádi světýlka?

V útrobách telefonu nalézáme průměrný čtyřjádrový procesor MediaTek MT6737M, který je doplněn jen 1GB operační pamětí a velmi základním 8GB úložným prostorem, ze kterého však pro uživatele zůstane jen něco málo přes 3 GB. Chuť si nelze spravit ani u systému, kde Alcatel nasadil postarší Android 6.0 Marshmallow. Utěšující zprávou bude například podpora dvou SIM karet. Výdrž telefon se bude pohybovat mezi jedním až dvěma dny, což je střízlivý odhad vzhledem ke kapacitě baterie, jež činí 2 050 mAh.

Hlavní fotoaparát láká na 5megapixelové rozlišení a přisvětlovací LED diodu, avšak zcela postrádá automatické ostření. Na čelní straně pak pro potřeby selfies operuje 2megapixelová kamerka, které dokonce nechybí dioda pro přisvětlení. Doba již notně pokročila a i do levných telefonů je nezbytně nutné dostat rychlé připojení k internetu. A tak i v tomto Alcatelu najdeme LTE, včetně podpory všech u nás využívaných pásem. Telefon je dokonce připraven pro využití VoLTE a VoWi-Fi. Alcatel U5 by se měl začít prodávat v průběhu jarních měsíců. Cena v tuto chvíli nebyla oznámena, ovšem odhadujeme ji kolem 2,5 tisíc korun. I přesto to však nový Alcatel U5 bude mít s ohledem na mizerný displej či fotoaparát velmi těžké

Technické parametry Alcatel U5

Kompletní specifikace
Konstrukce140,7 × 71,8 × 10 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6737, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017, 2 500 Kč
Diskuze ke článku
marek
Co je s řadou IDOL?
xxx
To si fakt v Alcatelu dělají prdel! Na CES představený 1 lowend na MWC 3 lowendy. Co to má být!?
kamil
Nejvýkonnější Alcately pro tento rok jsou:

tablet Alcatel Plus 12 (11,6" IPS FullHD, Intel Celeron N3350 Apollo, 4GB RAM, čtečka, pero N-Trig, USB-C, stereo)
mobil Alcatel Idol 4 PRO (5,5" AMOLED FullHD, Q-Snapdragon 820, 4GB RAM, čtečka, USB-C, stereo, 21Mpix)

Oba ale mají Windows 10.

Nejvýkonnější Alcatel s Androidem je stále loňský Idol 4S, který má v evropské verzi jen Q-Snapdragon 652, 3GB RAM, bez čtečky, zato QuadHD AMOLED displej a VR headset.

Nezapomněli v Alcatelu náhodou na vlajkovou loď s Androidem pro rok 2017?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze