První dojmy z levného tabletu Alcatel A3 10

8

Mimo telefonů se nám v Barceloně dostanou do rukou také tablety. Jedním z nich je i levný model Alcatel A3 s 10palcovým displejem, dvěma stereo reproduktory a Androidem 7.0. Nemohli jsme si tedy nechat ujít příležitost a podívali jsme se, jak to s levnými tablety letos u Alcatelu vypadá. Buďte u toho s námi.

Tablet je již na první pohled pořádně dlouhý a jeho obraz tak působí širokoúhle a v době, kdy jsou běžné menší poměry stran, i trochu nezvykle. Konstrukce je celá z plastu, který má vroubkovaný povrch, takže nebyl problém tablet pevně a jistě uchopit. Navíc je také díky plastu také lehoučký a nebyl problém jej držet v jedné ruce i delší dobu.

Na přední straně jsou umístěny dva stereo reproduktory, které by se mohly zasloužit o celkem dobrý zvuk pro takto levné zařízení. Jsou však umístěny přesně uprostřed stran tabletu a velmi snadno se při horizontálním držení ucpaly. Když už jsem u předního panelu, zmíním i samotný 10palcový displej. Ten má pouze HD rozlišení a pozorovací úhly na tom nebyly nejlépe. Při sebemenší změně uhlu se obraz rychle ztrácel, a to i na maximální jas.

Alcatel A3 10 – MWC 2017

Co jsem ovšem viděl velmi rád, je Android 7.0. Na tabletu se zkrátka hodí nový multitasking v Nougatu mnohem více než na telefonu, i zde spolehlivě fungoval. Otázkou však zůstává, jak použitelný v praxi bude, jelikož náročnější aplikace by v kombinaci s multitaskingem formou dvou otevřených aplikací najednou mohly dát hardwaru pěkně zabrat.

Procesor MediaTek, 1 GB RAM a 16 GB interního úložiště nejsou úplně nadupané specifikace, ale ty snad Nougat nebude ani potřebovat. Závěrem také upozorním, že je možné rozšířit paměť pomocí microSD karet a tablet podporuje rovněž LTE, což může pár lidí přesvědčit ke koupi. Oficiální cenu sice neznáme, ale podle výbavy bychom ji odhadovali na cca 4 tisíce korun, přičemž do prodeje se dostane 10palcový tablet Alcatel A3 někdy na jaře.

Technické parametry Alcatel A3 10

Kompletní specifikace
Konstrukce260 × 155 × 9 mm, 465 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 10" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát5 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 8735, CPU: 4×1,1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor4 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostprosinec 2017, 4 990 Kč
Diskuze ke článku
marek
To snad není pravda. Kolik ještě lowend výrobků Alcatel představí!? Vždyť všechny letos představené Alcately mají výrazně nižší specifikace než Alcately loňské.
Kamil
Tak hlavně, že se v těch nových názvech někdo vyzná :) Nevím co Alcatel dělá, všichni čekali na nástupce skvělého Idolu 4S, místo toho tu máme 20 zařízení nejnižší třídy. Když už Alcatel (nejen) loni ukázal, že může soupeřit s nejvyspělejší konkurencí (a v něčem ji i překonávat), tak bylo logické, že v tom budou letos pokračovat. Pro mě největší zklamání MWC je bohužel Alcatel.
Nick Cave
i FHD na 10p displeji je málo.. a 1GB RAM též

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze