První dojmy z 360° kamerek od Aceru

První dojmy z 360° kamerek od Aceru
  • Kamerka Vision360 určená do auta je skvělý nástroj pro kontrolu vozu a nabízí 4K rozlišení
  • Její protějšek Holo360 naopak zamíří na běžné uživatele, kteří chtějí přímo z kamerky sdílet a editovat svoje videa

Vision360

Nová kamerka do auta Vision360 je hezky zakulacené a sympatické zařízení, které se i pohodlně drží díky nízké hmotnosti, byť na to samozřejmě není kamerka stavěná. Svůj život stráví spíše ve speciálním držáku, který je velmi bytelný, plně nastavitelný a drží na místě jako přibitý, takže se o pád kamerky nemusíte určitě vůbec bát.

Navíc i propojení s ukázkovým smartphonem probíhalo bez problému, byť občas obrazový přenos ve 4K z kamerky škubl, ale to se dalo čekat. Koneckonců do začátků prodeje je ještě čas a software se může vyladit aktualizacemi.

Holo360

Holo360 je klasická 360° kamerka se 4K rozlišením a jedním esem v rukávu – nemusíte k ní mít připojený smartphone a můžete pomocí jejího dotykového displeje video stříhat a sdílet přes LTE. Díky tomu je však kamerka vcelku velká a tlustší v pase, nicméně hranaté tělo se drží vcelku pohodlně a hrany ani moc neřežou. Využití kvalitních materiálů pak dodává robustní pocit.

Přenášený obraz vypadal skutečně dobře, ale měli bychom výtku k plynulosti prostředí a ani framerate animací nebyl stabilní. Odhadujeme však, že v kamerkách běžel testovací/ukázkový režim, který ve finálním produktu nebude, což může vysvětlit pomalejší reakce a zádrhy systému. Navíc přijdou dozajista aktualizace a další vylepšení, než Acer kameru vypustí na trh.

Diskuze ke článku
Woji Naceste Cz
Woji Naceste Cz
Holo360 - ma gps? co propojeni se streetview?
Petr Bašta
Petr Bašta
V české republice nesmíte vozit nic pridelaneho na čelním skle takže zabezpečení proti pokutě vás muže paradoxně přijít celkem draho.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze