Acer ukázal dvě sférické kamery. Na výlety i do automobilu

Acer ukázal dvě sférické kamery. Na výlety i do automobilu
  • Acer v rámci IFA představil dvě sférické kamery
  • Jedna z nich najde uplatnění i v automobilech
  • Obě kamery zašlou data skrze LTE a jsou více nezávislé

Acer dnes představil dvojici 360° LTE kamer – komplexní řešení v podobě modelu Holo360, který uživatelům umožňuje zachycovat, prohlížet, sledovat, upravovat a sdílet snímky, a to pouze s pomocí jediného zařízení a také automobilový model Vision360, jenž bude neustále připojený do cloudu.

Holo360

Acer Holo360 využívá mobilní procesor Snapdragon 625 a funguje na speciální platformě Qualcomm Connected Camera. Díky tomu, že Acer Holo360 kombinuje výkon dostačující pro střih videa v reálném čase, integrované LTE připojení a 3" dotykový displej pro ovládání, měl by poskytovat all-in-one řešení pro živé streamování 360° videa.

Holo360 nabídne optiku Panomorph, která je certifikovaná společností ImmerVision a zachycuje konzistentní snímky s vysokým rozlišením, a to v celém zorném poli bez zkreslení. Fotografie mají vcelku průměrné rozlišení 6,9K, potěší však záznam videa ve 4K. Uživatelé také mohou znovu prožít zachycené okamžiky s VR headsetem, který je dodáván samostatně.

Acer Holo360

Holo360 je postavené na operačním systému Android 7.1, který uživatelům umožňuje sdílet 360° fotky a videa přímo na sociálních sítích dle vlastního výběru a také přehrávat videa přímo v zařízení, aniž by bylo nutné ho párovat nebo synchronizovat s počítačem. To je jedna z velkých výhod například oproti konkurenčnímu řešení od Samsungu, kde je spárování s vybranými smartphony nutností

LTE kamera Acer Holo360 bude k dispozici ve čtvrtém čtvrtletí za cenu od 349 €, což je zhruba 9 tisíc korun.

Acer Vision360

Stejně jako Holo360, i Vision360 přináší kvalitní provedení obou kamer, které umožní nahrávat video v rozlišení až 4K. Při pohybu vozidla spustí případná srážka s objektem nahrávání záznamu, který obsahuje GPS souřadnice incidentu. To se hodí pro pozdější dokazování či kontrolu. Tento záznam je pak nejen uložen v zabezpečené oblasti interního úložiště, pro zachování důkazu je navíc záznam odeslán do cloudu skrze LTE. Pro zajištění bezpečnosti je kamera Vision360 namontovaná na čelní sklo a zarovnaná s očima řidiče, přičemž také zobrazuje aktuální rychlost vozidla.

Vision360

Prostřednictvím cloudové služby kamery Vision360 se při kolizích s vozidlem během parkování aktivuje nahrávání záznamu, zašle se upozornění na smartphone uživatele a video se nahraje do cloudu. Kamera Vision360 také uživatelům na vyžádání poskytuje vzdálené sledování a sledování polohy pro pocit klidu.

Podrobnosti o dostupnosti ani ceně prozatím nebyly specifikovány.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze