První aktualizace Mavericks pro veřejnost, druhá pro vývojáře

2

Mavericks přinesl mnoho změn, ale ne všechny byly pozitivní. První aktualizace je již dostupná a opravuje to nejzásadnější, tedy aspoň to, čeho si většina uživatelů všimla. Maverics i přes mnoho vylepšení stále ukrývá některé bugy, které Apple zatím neřeší a podle současných informací se o nich nezmiňuje ani v OS X 10.9.2.

Aktualizace OS X 10.9.1 upravuje především Mail a často kritizované nastavení Gmailu. S aktualizací by vám již Gmail, ani Mail obecně, dělat problémy neměl. Mail byl na první verzi Maverics skutečně žalostný a problémy byly všude – vyhledávání v mailu, skupiny kontaktů, předčítání VoicOver a některé další detaily. To vše v Mailu nefungovalo, tedy aspoň do aktualizace na verzi 10.9.1.

První aktualizace je dostupná pro všechny majitele MacBooku retina, konkrétně modelu Late 2013. Aktualizace by měla přinést zlepšení stability a kompatibility těchto přístrojů.

Jen pár dní po vydání první aktualizace se uvolnila druhá, zatím jen pro vývojáře. Apple v ní žádá o kontrolu Mailu a VoiceOver. Zároveň zmiňuje hlavní novinku audio Face Time, tedy výsadu iOS 7. Naopak Apple se nijak nevyjadřuje k problémům s kernel task, který některým Macům dává zabrat více, než by bylo optimální. Kernel task zatěžuje procesor, využívá velké množství RAM a výrazně snižuje výdrž na baterii. U některých Maců téměř znemožňuje plnohodnotné využívání (kernel task si můžete zkontrolovat i vy v aplikaci Monitor aktivity). Druhou aktualizaci můžeme očekávat v lednu 2014.

Aktualizace OS X 10.9.1 je dostupná zdarma přes App Store – Aktualizace (Updates), případně přes tento odkaz.

Zdroje: macrumors.com

Diskuze ke článku
Logout
Taková šťouravá otázka: proč na serveru o mobilech píšete o aktualizacích desktopového OS X? Nijak to nesouvisí. A proč tu nepíšete o aktualizacích Windows nebo některé distribuce Linuxu? Vždycky jsem sem chodil za účelem čtení o jednom jediném tématu, právě proto, že mobilenet držel specializaci. Když si budu chtít číst o aktualizaci Mavericsu, můžu jít na desítku dalších serverů, myslím, že sem se to moc nehodí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze