Průkopnický Fairphone představil sluchátka, na kterých si opravíte první poslední

2
Průkopnický Fairphone představil sluchátka, na kterých si opravíte první poslední
Fotografie: Fairphone
  • Neschází podpora multipoint připojení ani moderní Bluetooth 5.3
  • Celková výdrž činí až 26 hodin s aktivovaným ANC
  • Vyměnit lze baterii ve sluchátkách a pouzdru
  • Také je nabízena nadstandardní 3letá záruka

Často skloňovaná opravitelnost, tedy i to, jak environmentální daný produkt je, hraje důležitou roli takřka u každého nového výrobku. Některé značky přitom na tomto aspektu vyloženě staví, třeba nizozemský Fairphone, který nás již pěknou řádku let zásobuje netuctovými smartphony a další elektronikou. Do svého portfolia nyní přidal bezdrátová sluchátka, jejichž typickou slabinou je po několika letech používání zpravidla již výrazně slabší výdrž na nabití. Se sluchátky Fairbuds vás toto každopádně nemusí trápit, neboť si na nich bez pomoci servisů snadno vyměníte téměř vše.

Fairphone nastoluje nové pořádky

Na rozdíl od běžných sluchátek, která lze ve většině případech, dojde-li k jejich poškození či opotřebení (zejména baterie), pouze vyhodit (v lepším případě zrecyklovat), jsou Fairbuds kompletně opravitelná. Výrobce konkrétně garantuje snadnou výměnu 7 klíčových částí: baterie ve sluchátkách, silikonových náušníků, silikonového kroužku, víka od pouzdra, „základny“ od pouzdra, baterie v pouzdru a taká celého sluchátka (části, které se dávají do uší)

Díky této garanci tak mohou Fairbuds nabídnout téměř neomezenou životnost, která bude limitována pouze délkou dostupnosti náhradních dílů. Jak již bylo zmíněno, problém nebude představovat ani případná ztráta třeba jen jednoho sluchátka, které lze nahradit jiným. Vysokou odolnost pak výrobce garantuje i tím, že nabízí tříletou záruku, která je rovněž nadstandardní.

Multipoint propojení a dlouhá výdrž

Po stránce hardwarových specifikací, respektive zvuku, vsadil výrobce na 11mm titanové měniče a tři mikrofony na každé sluchátko. Dle moderních trendů neschází ani aktivní potlačení hluku, Bluetooth 5.3 či podpora multipointu, tedy možnosti mít sluchátka najednou připojena k dvěma zdrojům zvuku, mezi nimiž umí inteligentně přepínat.

Fairbuds

Odolnost má zajišťovat standard IP54, který si poradí s deštěm i potem v rámci sportovních aktivit. Co se výdrže týče, slibuje výrobce až 5 hodin poslechu s aktivovaným ANC a celkem 26 hodin poslechu se zohledněním několika nabití z pouzdra.

Sluchátka s doporučenou cenou 149 eur, tedy v přepočtu přibližně 3 800 Kč, můžete objednat na oficiálním e-shopu výrobce fairphone.com v černém a bílém provedení.

Diskuze ke článku
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Naposledy upraveno: 12. 4. 14:33
Skvělá je hlavně ta vyměnitelná baterie.

V mých Sony WF1000XM4 se odporoučela právě ta v levém sluchátku po cca roce a čtvrt používání - vrátily peníze...

Snad na tom budou WF1000XM5 lépe a nebude to zase jen zkouška novější generace na pár měsíců...

Co bych za to dal, kdyby tento přístup (snadno vyměnitelná baterie) razilo i Sony...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze