Průhledné auto díky chytrým brýlím? Díky Qualcommu ano

Pokud si myslíte, že po nevelkém úspěchu Google Glass není již v technologickém světě mnoho místa pro chytré brýle, pak vás Qualcomm ve spolupráci s automobilkou Mini možná vyvede z omylu. Na Auto Show v Šanghaji společnosti představily svůj prototyp brýlí, které mají co říci k větší bezpečnosti za volantem.

TIP: Qualcomm na MWC 2015 přišel s revoluční čtečkou otisku prstů

Kreativitě se meze nekladou. Automobilka Mini ve spolupráci s Qualcommem o tom vědí své. Pravě tyto dvě zmíněné společností pracují na brýlích, které by nám měly pomáhat a přinášet důležité informace během řízení.

Qualcomm chytré brýle

Jen si to představte. Sednete si, nastartujete, zapnete si bezpečnostní pás a nasadíte si brýle, nikoli však podobné těm slunečním, ale spíše těm, které dnes můžeme vidět na očích fanoušků retro motorek.

Chytré brýle v podání společnosti Qualcomm a zástupců automobilky Mini byly představeny na Auto Show v Šanghaji. Brýle dokážou zobrazit navigační data, aktuální rychlost, omezenou rychlost na komunikaci či zprávy ze spárovaného telefonu. To vše brýle zobrazí v zorném poli řidiče, který se díky tomu můžete zrakem věnovat pouze dění před sebou. Nejvíce zajímavá je však funkce, která z prvků, přes které za normálních okolností nevidíte, dělá prvky transparentní, a vy tak vidíte překážky, které by bez použití brýlí byly ukryty vašim vozem.

V současné době se jedná o protoyp, ale již během několika týdnů bychom se měli dovědět další informace o tom, jak celý tento systém funguje a zda se ho někdy dočkáme i v sériové výrobě.

Zdroje: slashgear.com, theverge.com