Project Soli má zjednodušit ovládání chytrých hodinek

Google je známý svými zajímavými a mnohdy i bláznivými projekty a koncepty, na kterých neustále pracuje a zdokonaluje je. Projekty Ara a Tango jsou toho krásným příkladem. Nyní se po roce opět ukazuje i Project Soli pro bezdotykové ovládaní a pokrok je skutečně znát. Vše je plynulejší, funkčnější a mnohem více doladěné.

Soli bylo představeno již v loňském roce, ale až nyní jsme se dočkali větší prezentace vylepšené verze. Přesto je však tato nová technologie snímající bezdotyková gesta pomocí miniaturních senzorů ještě daleko od uvedení na trh. I samotné uvedení funkční verze na trh by však bylo relativním úspěchem, hlavně s přihlédnutím k ostatním výrobcům, kteří se o podobnou technologii také pokoušeli a následně od ní velmi rychle upustili.

TIP! Na MWC nás pozvali do muzea. Vyzkoušeli jsme Google Project Tango

Project Soli

Za projektem stojí divize Googlu s názvem ATAP (Advanced Technology and Projects), která novou verzi předvedla na konci letošní konference Google I/O. Pokud chcete vidět Soli v akci, podívejte se na přiložené video a skočte do 29. minuty záznamu, kde vedoucí projektu ukazuje nové ovládání v praxi.

Na videu můžete vidět, že při ovládání nedochází k absolutně žádnému dotyku displeje. Pomocí přirozených pohybů ruky bude tak možné scrollovat skrz menu, pracovat s notifikacemi, ukazovat detailnější informace a mnohé další. Technologie však není určena pouze pro hodinky a jiné wearebles. Mohou jí využívat jakákoliv zařízení, do kterých je možná vměstnat všechny potřebné senzory pro sledování pohybů ruky.

Zdroje: techcrunch.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze