Podívejte se na novinky, které se chystají pro Windows 10

4

Microsoft stále pokračuje ve vývoji Windows 10 a Insider programu. Na internet nyní unikl build 10558, který přinese několik zajímavých novinek. Kromě nových Skype aplikací přináší i novinky v prohlížeči Edge a samotném systému včetně některých nových ikon, vylepšení Start menu a kontextových menu.

V případě aplikací Skype se jedná o náhradu dosavadního Skypu. To u prohlížeče Edge se jedná pouze o vylepšení. Novinkou je funkce Tab Previews, která zobrazí náhled stránky při najetí kurzorem na záložku, což je celkem praktické. Druhou novinkou je pak možnost ukotvení vývojářského panelu, který se otevře po stisknutí klávesy F12. Po této funkci vývojáři dlouho volali.

Poslední build rovněž umožňuje otevřít během stahování přímo z prohlížeče složku, kam jsou soubory stahovány. Nový Edge obsahuje i některé vylepšené prvky uživatelského rozhraní, jako je nová ikona pro webové poznámky.

Windows 10 Build 10558

Změn v uživatelském prostředí se dočkalo i kontextové menu, kterému byla ve Windows 10 vyčítána nekonzistentnost se zbytkem systému. Už v nedávných sestaveních došlo k výrazným vylepšením a další se objevila i v buildu 10558.

Microsoft zlepšil kontextové menu v nabídce Start. Přidána byla nová ikona pro volbu „Uvolnit z nabídky Start“ a také některé nové ikony pro možnosti změnit velikost (malá, střední, široká, velká). Vedle kontextového menu v nabídce Start zlepšil Microsoft také desktopové kontextové menu, kde jsou možnosti trochu tenčí. Stále však ještě vše není dokonalé a konzistentní.

Windows 10 Build 10558

Do Windows 10 se vrací i jedna z funkcí, která zde už byla, ale Microsoft jí před vypuštěním Windows 10 v červenci vynechal s vyjádřením, že ještě není připravená pro široké nasazení. Aplikace je nyní možné znovu ukládat na jinou jednotku nebo na SD kartu.

Zdroje: microsoft-news.com, microsoft-news.com, microsoft-news.com

Diskuze ke článku
ada
A kdy budou tyhle novinky dostupne pro normalni verzi w10 ?
N7610
S win 10 jsem spokojen ,ale vadí mě že když chci zvětšit písmo v nastavení ,tak po zvětšení mám rozmazané písmo ,dělá vám to také ??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze