Prohlídka stánku Sony na MWC 2018: v hlavní roli Xperia XZ2 a XZ2 Compact

3
Prohlídka stánku Sony na MWC 2018: v hlavní roli Xperia XZ2 a XZ2 Compact
  • Stánek Sony byl velice příjemný, i když personál už tolik ne
  • Hlavní slovo měly samozřejmě nové modely Xperia XZ2 a XZ2 Compact
  • Velký prostor dostala také prezentace audio a foto schopností novinek

Stánek Sony se nám osobně velmi líbil, nabízel příjemné prostředí i světlo a celkově byl velmi útulný. Prezentace Sony je tradičně velmi dobrá, ale stejně jako minulý rok jsme měli trochu problém s personálem.

Typická japonská disciplinovanost totiž často hraničí až s pohrdáním a výsledkem tak například bylo, že jsme nemohli ani nafotit nové telefony bez zabezpečovacího zařízení, ačkoliv je opravdu všichni z personálu běžně nosili u sebe v kapse.

Prohlídka stánku Sony – Xperia XZ2/XZ2 Compact, sluchátka Xpearia Ear Duo a další (MWC 201

Jinak jsme si však na stánku Sony mohli prohlédnout mnoho zajímavých produktů, které se motaly především kolem nových modelů Xperia XZ2 a CZ2 Compact. Velký prostor měla například sluchátka a Hi-Res audio obecně.

Sony se tím snažilo zviditelnit, že jejich nové smartphony právě Hi-Res audio podporují, a to i přesto, že přišly o 3,5mm jack. Apple by se rozhodně mohl poučit, že i bez 3,5mm jacku je možné přehrávat zvuk ve vysoké kvalitě například přes Bluetooth (ano, narážíme na absenci aptX nebo LDAC u produktů Apple).

Část stánku pro sebe měla zabraná instalace pro demonstraci schopností fotoaparátu a nahrávání videa. Mohli jsme si na vlastní oči prohlédnout schopnost záznamu 4K HDR videa nových Xperií a přímo je porovnat s jinými modely. A zcela upřímně – rozdíly byly ohromné! Apple iPhone X například jednoznačně patří mezi nejlepší zařízení pro focení a záznam videa z terénu, ale prokreslení náročných scén s velkým dynamickým rozsahem jednoznačně lépe zvládla nová Xperia.

Velký úspěch měla část, kde jste si mohli nechat vytvořit 3D sken svého obličeje nebo celé hlavy a následně nasdílet na Facebook. Přesnost byla skoro neuvěřitelná a jen těžko si lze představit, že takový výsledek má na svědomí fakticky jen speciální software. Záznam totiž probíhá skrze obyčejný telefon s klasickým fotoaparátem!

Podělte se s námi v diskuzi níže, který produkt se vám na stánku Sony líbil nejvíce.

Diskuze ke článku
Dave
Jako nejdřív jsem se toho novýho vzhledu zděsil ale když to vidím takle aspoň na videích tak ty telefony vypadají dobře hlavně ta zelená XZ2 a vybavený jsou opravdu hodně dobře a za cenu 20k je to dobrá koupě.
Řezňýk
Nebýt tam těch nápisů Sony, tak bych řekl, že je to nějaký stánek s hračkami ve vietnamské tržnici.
Dan
Takže ta třetí novinka co se píše v článku 25.2 asi teď už nebude co ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze