I přes změnu designu je Sony Xperia XZ2 krásný telefon s nekompromisní výbavou

18
I přes změnu designu je Sony Xperia XZ2 krásný telefon s nekompromisní výbavou
  • Aktuální vlajková loď od Sony doznala výrazné změny designu
  • Hranatou cihličku nahradily zaoblené elegantní tvary, některé rysy však zůstávají
  • Ve výbavě není místo na kompromisy, Xperia XZ2 nabízí to nejlepší na trhu
  • Cena by se měla pohybovat kolem 20 tisíc korun, dostupnost již v březnu

Sony Xperia XZ2 je aktuálně nejvyšším modelem japonského výrobce. Dlouho očekávaný telefon přinesl nejen radikální změnu designu, ale také ultimátní výbavu, ve které nechybí nejspíš vůbec nic!

Sony Xperia XZ2 – MWC 2018

Design řady Xperia byl jedním z typických znaků Sony, a jeho fanoušci je právě proto měli tolik rádi. Sony se však tento rok rozhodlo pro výraznou změnu designu – hranaté tvary vzaly za své a na scénu přichází sice trochu tuctovější, ale zato elegantnější vzhled. Podle reakcí mnoha z vás se ze strany výrobce jednalo o špatný krok, ale vězte, že naživo telefon působí mnohem lépe a s klidným svědomím můžeme říci , že se nám líbí. Bohužel však souhlasíme s tím, že ztratil jistou dávku originality.

Často diskutovanou změnou je přesun čtečky otisků prstů z boku na záda telefonu. Ačkoliv jsme spekulovali, zda za to může nový design nebo finanční důvody, Sony nám toto rozhodnutí nakonec samo zdůvodnilo. Dle jejich vyjádření se čtečka přesunula zaprvé kvůli konstrukci – do tenkých rámečků by se tlačítko údajně nevešlo, ale to se nám příliš nezdá. Místo by se totiž jistě našlo. Druhý důvod je však již smysluplnější, a to sice problémy s americkými úřady. Těm se údajně nelíbilo umístění tlačítka na boku, a proto se výrobce rozhodl pro tuto změnu.

Myslíme si, že design je asi to jediné, co můžete na Xperii XZ2 kritizovat, protože vše ostatní je zkrátka TOP. Je zde ten nejvýkonnější hardware, fantastický displej, velice kvalitní a odolná konstrukce, skvělý fotoaparát se schopností 4K HDR videa nebo slow-motion Full HD 960 FPS. Sice chybí 3,5mm jack, ale Sony to (narozdíl od Applu) kompenzuje Bluetooth technologií LDAC pro přenos zvuku v kvalitě blížící se Hi-Res a navíc přidává drobná vylepšení, jako je bezdrátové nabíjení Qi.

Cenovka by měla atakovat hranici 20 tisíc korun, což je však vzhledem k výbavě naprosto pochopitelné. Na trh by měla novinka dorazit již v březnu a nám nezbývá než se těšit, až si ji v redakci naplno otestujeme.

Sony Xperia XZ2

Rozměry153 × 72 × 11,1 mm, 198 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát19 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 180 mAh, doba nabíjení: 2:16 hodin
Diskuze ke článku
Petr Dvořák
Petr Dvořák
Nekompromisní bez jacku? Co si představujete pod takým slovem, nekompromisní?
Marduch
Vojto, jak jste došel k hodnocení "skvělý fotoaparát". Minimálně na papíře to totiž žádné terno není. Duální foťák nikde, pokrok u světelnosti nikde (Sony za šera za konkurencí pravidelně zaostává), senzor i optika nejspíš totožné jako u předchůdce.. Nebo již máte vzorky s porovnáním?
Tomason
Na YouTube lze najít srovnání fotografií s Galaxy S9 a na Xperii vypadají lépe, ale uvidíme až budou první recenze.
Carda
Zlatý starý vzhled tohle je naprostá katastrofa a určitě tím naštvali spoustu fanoušků kteří radši zůstanou už XZ1 i ten compact co to má být vždyť je větší jak ty předchozí. Jo a zapoměl jsem zmínit Jack na sluchátka to zabili úplně a hlavně celé MWC :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze