Nejlevnější ohebné véčko? Podívali jsme se na Doogee Flip X

9
Nejlevnější ohebné véčko? Podívali jsme se na Doogee Flip X
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Cena by se měla na českém trhu pohybovat kolem 15 tisíc korun
  • Šetřilo se na procesoru, nasazen je Helio G99 od MediaTeku
  • Jednalo se zřejmě o prototyp a kvalita zpracování nebyla nejlepší
  • Ohebný displej typu AMOLED poskytne 6,9" úhlopříčku

Vyhlížíte cenově dostupné telefony s ohebným displejem? Řešením bude možná novinka Flip X od Doogee, kterou jsme si mohli krátce vyzkoušet na barcelonském veletrhu MWC 2024. Bohužel nižší cena bude zřejmě vykoupena poměrně výraznými ústupky.

Véčko za 15 tisíc? To je Doogee Flip X, přijde i do Česka

První ohebný telefon s logem Doogee volí cestu véčkové konstrukce, která nabírá na popularitě. Výrobce se však nesnažil o originální vzhled a spíše zužitkoval úspěchy konkurence. Zvenku vám tak Flip X připomene Motorolu Razr 40 Ultra, uvnitř je zase vzhled velmi podobný Samsungu Galaxy Z Flip5. To sice nepotěší, ale vyloženě na škodu to být nemusí. Měli jsme možnost zkoušet pouze prototyp, jehož dílenské zpracování mělo poměrně značné rezervy. Kloub se totiž lehce viklal a nepůsobil tak dobře jako u zavedených značek. Nelíbilo se nám také lícování vrchního dílu s boky telefonu. Na obhajobu výrobce je třeba dodat, že má ještě čas některé věci samozřejmě vychytat. Ze stánku Doogee však model Flip X později zmizel a můžeme se jen domnívat, proč jej výrobce musel stáhnout

Po rozevření se před vámi rozprostře vcelku standardní 6,9" AMOLED displej. Je tedy velký, dostatečně jasný a ohyb není příliš viditelný. Odhadujeme, že panel dodává Samsung. Jistě by vás zajímal i venkovní velký displej. Nás také, nicméně na vystaveném kousku bohužel nefungoval. O chod systému, kterým je mimochodem starší Android 13, se stará nepříliš oslňující procesor Helio G99 od MediaTeku. Tomu napomáhá 8GB RAM a k dispozici je 256GB úložiště. Těšit se můžete na podporu práce dvou nanoSIM.

Doogee Flip X

Sestava fotoaparátů čítá hlavní snímač s 50 megapixely, kterému sekunduje ultraširokoúhlý objektiv s 5 megapixely. Čelní kamerka v průstřelu displeje má pak 20 Mpx. Baterie v útrobách má vcelku standardní kapacitu 3 800 mAh. Nabíjení bude umožněno 18W výkonem po drátu. Z další výbavy můžeme zmínit boční čtečku otisků prstů nebo podporu NFC a s tím spjatého bezkontaktního placení.

Ačkoliv budí Doogee Flip X trošku rozporuplné pocity, velká část z nich pramení, že jsme měli možnost zkoušet prototyp, případně předprodukční vzorek. Na každý pád společnost počítá s uvedením na český trh ještě letos. Cena by se měla pohybovat kolem 15 tisíc korun, což by znamenalo vůbec nejnižší částku za nový ohebný mobil. Jen nepatrně dražší je aktuálně Motorola Razr 40.

Technické parametry Doogee Flip X

Kompletní specifikace
Konstrukce170,4 × 74 × 7,7 mm, ? g, konstrukce: rozevírací
DisplejAMOLED, 6,9" (? × ? px)
Fotoaparát50 Mpx
ChipsetMediaTek helio G99, , GPU: ano
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 13
Akumulátor3 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2024, 15 000 Kč
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Takovej šmejd. To chceš za 15k 😁 O hw nebo sw úplně zbytečné mluvit...
Tomáš Šťastný
Tomáš Šťastný
Doogee jsem kdysi vlastnil a to model Mix 1. Děkuji, nikdy víc.
Vydržel pár měsíců a pak jednoho dne zhasnul a konec...
Designově to byl na tu dobu krasavec, ale dílenské zpracování nebo systém vážně děs. Z těchto "papírově skvělých značek" jsem se už naštěstí poučil.
Martin Mtx
Martin Mtx
Proč nemáte ani jednu fotku zavřeného telefonu s rozsvicenym vnějším displayem?
To byl nefunkční? Představovat Véčko a opomenout tohle mi nepřijde profesionální....
Pc Wifi
Pc Wifi
no tak bud si kupis zebrak v klasickem provedeni se stejnymi parametry za ... rekneme 6 klacku nebo vecko za 15 :o))) to je jako mazec... je to blbej vtip nic jinyho, vubec to nemelo vyjit na svetlo sveta nikdy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze