Prodeje iPhonů nadále klesají. Největší oblibě se těší iPhone Xr

13
Prodeje iPhonů nadále klesají. Největší oblibě se těší iPhone Xr
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Modely z roku 2018 představují přes 50 % prodejů iPhonů
  • Nejprodávanějším je pak iPhone Xr
  • Přesto dochází třetí čtvrtletí v řadě k poklesu prodejů

Dnes večer dojde k představení zbrusu nové generace iPhonů, avšak těsně před tím přinesla agentura Calanys, jejíž tiskovou zprávu cituje gsmarena.com, prodejní statistiky iPhonů za 2. čtvrtletí roku 2019. Apple v současnosti neprožívá dobré časy: jde o třetí čtvrtletí po sobě, kdy dochází k meziročnímu poklesu prodejů nových iPhonů. Za poslední kvartál činí pokles 13 %. Dle Canalysu Apple celosvětově dodal 36 miliónů iPhonů v období od dubna do konce června 2019.

Apple iPhone

Zcela nejoblíbenější je iPhone Xr, kterého se od října 2018 do června 2019 dodalo 47 miliónů kusů. Výrazně méně se dařilo dražším iPhonům Xs a Xs Max, kterých se od září 2018 do června 2019 dodalo jen 28 miliónů kusů. Apple navíc musí trápit fakt, že se zákazníci více zaměřují na starší modely. Za posledních 9 měsíců si totiž zmíněný trojlístek iPhonů ukousl 51 % podíl na dodávkách nových iPhonů. Pro srovnání uveďme, že situace před rokem, kdy byly současnými modely iPhony X, 8 a 8 Plus, činil jejich podíl 68 %.

Pro Apple je nejdůležitějším trhem USA s 35,5% podílem. Následuje Čína s 16 %, Japonsko s 9,5 %, Velká Británie s 4,5 % a Kanada s 3,3 %.

Diskuze ke článku
Tomason
Tak Apple může být rád, že jim ten nic moc hardware v XR někdo za ty peníze kupuje.
Podle mě je strop max 25 tisíc pro lidi, pak ty prodeje musí být doslova pár kusů u těch nejdražších modelů.
start
telefon neni zadny naklad snad pro nikoho s normalni praci a predevsim uz tolik lidi nema potrebu menit telefon kazdy rok. smartphony uz jsou ve fazi dospeleho trhu a nemaji co nabidnout.
End
Je vidět že lidi nejeví zájem o dráhy iPhone ale o levný že už lidí nejsou tak hloupí aby dávali za mobil tolik peněz a XR je toho důkazem. Proto letos to bude to samé.
Xwert Is
Xwert Is
No tak je to najlacnejší iPhone a má všetko to čo o 300 € drahší kúsok (+-) rozhodne tých 300 € navyše nie je adekvátne k tomu čo za tých 300 € zákazník dostane.
Apple nebude manipulovať s cenami keď sa mu to predáva aj tak..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze