LG V60 ThinQ je tady. Nabídne dva téměř 7palcové displeje

44
LG V60 ThinQ je tady. Nabídne dva téměř 7palcové displeje
Fotografie: lg.com
  • Novinka je vybavena procesorem Snapdragon 865 a Androidem 10
  • Samozřejmostí je odolnost proti pádům, vodě a prachu
  • Hlavní 64megapixelový fotoaparát doprovází ultraširokoúhlý objektiv
  • Prodej v Evropě by měl začít v březnu

Původní termín představení LG V60 ThinQ měl být na veletrhu MWC 2020, který však byl zrušen. LG se následně odmlčelo a dnes mírně nečekaně svůj nejnovější smartphone v tichosti představilo. Není překvapením, že se bude jednat o nejvybavenější kousek v portfoliu výrobce a současně bude nabízen s příslušenstvím v podobě tzv. Dual Screenu. Díky němu budete mít k dispozici hned dvojici 6,8palcových P-OLED displejů s Full HD+ rozlišením. Přímo do panelu je zakomponována čtečka otisků prstů. Menším zklamáním je výřez v displeji.

Případní zájemci budou jistě spokojeni s hardwarovou výbavou. Ta stojí na Snapdragonu 865 a 8GB operační paměti. Vhod jistě přijde i plnění standardu MIL STD-810G, což znamená, že telefon odolá i běžnému pádu. Spolu s tím se hodí i stupeň krytí IP68, tedy zvýšená odolnost proti vodě a prachu. LG nadále klade důraz na kvalitní zvuk a na mysli nemáme pouze stereo reproduktory. Nechybí ani 32bit Hi-Fi Quad DAC převodník a čtykanálový mikrofon, samozřejmě ani 3,5mm jack. LG bude nabízet dvě varianty lišící se interní pamětí. Základem bude 128 GB, náročnější uživatelé sáhnou po 256GB verzi. V obou případech nechybí slot pro až 2TB paměťovou kartu.

LG V60 ThinQ

Novinka je osazena nejnovějším Androidem 10 a zvládne rychlá data v síti 5G. Baterie v těle telefonu má kapacitu 5 000 mAh, což je velmi dobrá zpráva. Živit totiž případně bude i zmíněný Dual Screen, kterému baterie opět chybí. Na druhou stranu výdrž jistě nebude špatná. Už nyní je telefon poměrně těžký, hmotnost se zastavila na 214 gramech, přičemž Dual Screen přidá ještě dalších 134 gramů, v součtu bude zařízení mít 348 gramů. V Dual Screenu je pak také ještě vnější černobílý displej s úhlopříčkou 2,1 palce.

Na zadní straně se dle obrázků nachází více fotoaparátů. Bližší zkoumání však odhaluje, že klasické snímače jsou pouze dva. Hlavní disponuje 64 megapixely při světelnosti f/1.8. K ruce má 13megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát se záběrem 117°. Dále LG zmiňuje ještě Z Cameru, což je senzor ToF pro lepší práci s hloubkou ostrosti. Citelně tak chybí teleobjektiv a LG se na rozdíl od konkurence nepouští do závodu se zoomováním.

Rozšiřující příslušenství Dual Screen

LG V60 ThinQ bude nabízeno v modré a bílé variantě, přičemž na evropských trzích by se mělo objevit již během března. Zda se s ním setkáme i u nás, není jisté. Vzpomeňme, že předchůdce V50 ThinQ se na český trh oficiálně nikdy nedostal. Nedávno naskladněné kusy pochází pouze z dovozu. Cenu výrobce v tuto chvíli neprozradil.

Technické parametry LG V60 ThinQ

Kompletní specifikace
Konstrukce169,3 × 77,6 × 8,9 mm, 214 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejPOLED, 6,8" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 865, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 650
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostzáří 2020, 25 999 Kč
tisková zpráva
Diskuze ke článku
Khan
Ja hlavne nechapu proc to cpou do zakladniho baleni.
End
Úžasný model u nás bude přece by vydal LG G9 ale není... Specific pricing and availability details are yet to be shared, but LG says it will cost less than the existing LG V50 ThinQ 5G, which originally retailed at $999. Hopefully that means a price point in the region of $899 or lower is planned. Takže uvidíme kolik.
Khan
Vhod jistě přijde i plnění standardu MIL STD-810G, což znamená, že telefon odolá i běžnému pádu--- No to bych se neodvazil tvrdit. Tohle ten standard u Lg netestuje. Aspon sem nikde info o padech nenasel. Jen otresy, velke zmeny teploty a podobne.
Petr
LG si jede dál svoje nesmysly. V příslušenství nikdy nezklame.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze