Pro pány, dámy i děti. Novinky od Fitbitu jsou pro každého

Pro pány, dámy i děti. Novinky od Fitbitu jsou pro každého
  • Hodinky Versa nabídnou čtvercový design s LCD displejem, jehož jas dosahuje až tisíce nitů
  • Nechybí všechny chytré funkce, které bychom čekali včetně notifikací, měření srdečního tepu či voděodolnosti
  • Vydržet mají přitom až 4 dny na jedno nabití a budou se prodávat již v dubnu za 5 tisíc korun
  • Náramek Ace má malý OLED displej, výdrž 5 dnů a rovněž přináší řadu monitorovacích funkcí

Fitbit Versa

Po různých spekulacích je zde konečně oficiální odhalení chytrých hodinek Fitbit Versa a jako bonus k tomu Fitbit přihodil i chytrý náramek pro děti. Nejprve se však podívejme na hlavní chod v podobě hodinek Versa, u kterých nelze popřít inspiraci zařízeními společnosti Pebble, kterou Fitbit odkoupil. Zaoblená čtvercová vana hodinek je vyrobena z eloxovaného hliníku, přičemž důraz byl kladen na malé rozměry a pohodlné nošení. S tím souvisí i fakt, že Versa jsou podle všeho vůbec nejlehčími hodinkami Fitbitu.

Hlavním ovládacím prvkem bude samozřejmě dotykový LCD panel, jehož jas má dosahovat až tisíce nitů. Ovládat skrz něj budete operační systém Fitbit OS 2.0, který má nově zjednodušené obrazovky prostředí a najdeme v něm všechny tradiční funkce, jako jsou různé statistiky o pohybu a cvičení, upozornění, zápisník poznámek, kalendář, notifikace s možností rychlých odpovědí, ovládání hudby a mnoho dalších funkcí a aplikací.

Vhod může přijít i neustálé měření srdečního tepu, monitorování plavání díky voděodolnosti do 50 metrů či speciální SpCO2 senzor pro monitorování důležitých zdravotních indikátorů v budoucnu, například spánkové apnoe. Abyste mohli všechny tyto vychytávky používat, je ale nutná slušná baterie, která má dle slov výrobce udržet zařízení při životě více jak 4 dny na jedno nabití.

Fitbit se chce zároveň zaměřit více na ženy a představil zároveň monitorování zdraví pro ženy, aby porozuměly svému menstruačnímu cyklu a celkovému zdraví. Podle nedávného průzkumu společnosti Fitbit až 80 % žen neví, kolik fází má menstruační cyklus a více než 70 % žen není schopno určit přibližnou délku cyklu, což demonstruje nedostatek informací o zdraví žen. Pro všechny ženy starší 13 let, které využívají Fitbit aplikaci, bude dostupná celá řada funkcí, přičemž bude tato novinka dostupná pro hodinky Versa i Ionic.

Fitbit Versa
Monitorování zdraví pro ženy

Hodinky Fitbit Versa budou k dispozici v černé, stříbrné a růžové barvě s velkým množstvím umělých, kožených i ocelových řemínků. Ve speciálních verzích bude přitom i NFC pro bezkontaktní platby, ale GPS bude zprostředkována vždy přes připojený telefon. Jejich cena startuje na 5 tisících korun a na náš trh přijdou počátkem dubna.

Fitbit Versa

Konstrukce39,4 × 39,4 × 11,2 mm, 38 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (24 mm)
DisplejTFT IPS, 1,34" (? × ? px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS, Windows Phone
KonektivitaBluetooth: 4.0, ne, Wi-Fi, NFC
Akumulátor? mAh, nabíjení: micro USB, doba nabíjení: 2:00 hodin

Fitbit Ace

Druhou a o něco menší novinkou je chytrý náramek Fitbit Ace s malým OLED displejem, jenž je dle společnosti určen pro motivaci dětí ke zdravým životním návykům. Je navržen konkrétně pro děti od 8 let a zaznamenává automaticky kroky, aktivní minuty či spánek. Nechybí ani různá připomenutí k pohybu, odměny za pohyb formou odznáčku v mobilní aplikaci či možnost vyzvat své přátele či rodinu.

Rodiče se také nemusejí strachovat o zabezpečení soukromí svých dětí, jelikož je připojený rodinný účet Fitbit navržen v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů dětí (COPPA) a dalšími zákony. Vámi zvolený obsah hodinek můžete přitom před dětmi samozřejmě skrýt či jim používání náramku v některých ohledech omezit.

Náramek má také snadno vyměnitelné a odolné řemínky, nevadí mu pot či polití vodou a na jedno nabití má vydržet až 5 dní. Nemůžeme zapomenout ani na 10 motivů ciferníků. Na náš trh se dostane Fitbit Ace někdy v druhém čtvrtletí za zhruba dva a půl tisíce korun.

Fitbit Ace

Konstrukce? × 15,5 × ? mm, ? g, odolnost: IPx7
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, ?" (? × ? px)
Systém?, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 4.0, ne, ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: micro USB, doba nabíjení: 2:00 hodin

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze