Příští Nexus 5 údajně vyrobí Motorola, dočkáme se koncem roku

19

Už od koupě mobilní divize Motoroly Googlem před dvěma lety se objevují spekulace, že jedním z důvodů, proč internetový gigant kupoval Motorolu, je, že bude vyrábět jeho referenční smartphony a tablety z řady Nexus. Přesto však poslední Nexus 4 vyrobilo LG a očekávalo se, že vyrobí i Nexus 5. Nyní je však všechno jinak a zdá se, že Nexus 5 vyrobí skutečně Motorola.

Když tento týden představilo LG svůj nový špičkový model G2, řada médií spekulovala, že by to mohl být dobrý základ pro nový Nexus 5. Taylor Wimberly, který se v minulosti osvědčil svými úniky o v té době nepředstavené Motorole Moto X, však přichází s jinou alternativou. Podle příspěvku, který publikoval na sociální síti Google+, bude výrobcem nového Nexus 5 právě Motorola a nebude to pouze překrytovaný Moto X s čistým Androidem.

Mělo by se jednat o zcela nové zařízení, které by se mělo představit v průběhu posledního čtvtrletí, tak jako několik posledních zařízení z řady Nexus. O případných parametrech nového smartphonu Wimberly mlčí, a budeme si na ně muset ještě počkat. Při pohledu na předchozí modely je však jasné, že by se mělo jednat o špičkový model s nadstandardní výbavou.

Motorola Moto X

Tip: Motorola Moto X: první model ve spolupráci s Googlem

V tomto světle se tak jeví pochopitelnější, proč Motorola do své Moto X nepoužila ten nejvýkonnější hardware na trhu a vyrobila "pouze" smartphone střední třídy. Zřejmě tak nechtěla přímo konkurovat budoucímu Nexusu 5 a zejména chtěla zajistit co nejširší rozšíření své novinky mezi běžné zákazníky, netoužící po úplné špičce. Těm bude určen zřejmě právě Nexus 5.

Zdroje: slashgear.com, androidcommunity.com, plus.google.com

Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
takze v EU sa nexusu nedockame....
Oliver
Ja už som z toho Nexusu popletený, ale fakt. Jeden vyrobil LG, ďalší vyrobí Motorola, ďalší myslím ten Samsung urobí, kto sa v tom má vyznať... :D
luke
Chyba v úvodním odstavci.. Souvětí o LG a nexus 4 a dalším modelem nedává smysl.
Petr
Jestli Motorola,tak at si ho strcej nekam.Americky firmy nepodporuju....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze