Přišlo Sony o klienta? Huawei P70 má údajně nabídnout vlastní fotoaparát

1
Přišlo Sony o klienta? Huawei P70 má údajně nabídnout vlastní fotoaparát
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Huawei by pokračoval v cestě kompletního osamostatnění
  • Údajně si připravuje i vlastní optickou čtečku otisků prstů

Huawei neprožívá úspěšné poslední roky, především pak kvůli sankcím, které mu zakazují obchodovat s americkými společnostmi. Z tohoto důvodu například z jeho telefonů zmizely Google služby a nepodporují 5G. Poslední dobou se však blýská na lepší, kdy Huawei využil čas a rozhodl se postupně osamostatnit a spoléhat sám na sebe. Například v řadě Mate 60 se výrobci již povedlo navrátit podporu 5G, která je dnes samozřejmě klíčová.

Další krok učinil Huawei v oblasti fotografování, kdy mu skončilo partnerství se společností Leica a představil vlastní řešení NPU pro platformu XMAGE. A v oblasti fotoaparátů se zřejmě odehraje další zásadní změna. Čínský výrobce již několik využívá pro své klíčové snímače dodávky od Sony se zvláštním designem se dvěma žlutými subpixely místo dvou zelených. Na sociální síti weibo.com se však od informátora Fixed Focus Digital objevilo sdělení, že mezi Sony a Huawei již nedošlo k obnovení smlouvy o dodávkách fotoaparátů. Navíc Huawei údajně již zcela vyčerpal veškeré zásoby, v nových telefonech se tak fotoaparáty Sony už neobjeví. Naopak by měly být nasazeny snímače vlastní výroby.

Ani to však nemá být vše a Huawei údajně pracuje i na vlastním řešení v oblasti optických čteček otisků prstů. Jak nový fotoaparát, tak zmíněná čtečka by se měla prvně objevit v chystané řadě Huawei P70, byť k oficiálnímu potvrzení ze strany výrobce v tuto chvíli ještě nedošlo. Je pravděpodobné, že právě těmto vlastním novinkám se výrobce bude na prezentacích věnovat nejvíce.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
A jak jinak to mohlo dopadnout? Trend k soběstačnosti není jen doména firmy Huawei, stále více subjektů hledá alternativy a možnosti jak přežít v době, kdy dojde k rozdělení světa do geopolitických bloků. Kdo na to doplatí, je zřejmé, "obyčejný uživatel"! Zatím není žádná zpráva o tom, že by politické reprezentace přešly na rozumné postoje, ve prospěch obyčejných občanů, naopak situace se stále zostřuje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze