Připravuje se Honor 8 Lite (aktualizováno)

5

Na internetu se ukazuje podoba připravované novinky Honor 8 Lite. Oproti Honoru 8 bude novinka hůže vybavená a s nižší cenou. Přijde například o duální fotoaparát, USB-C a pohánět jej bude slabší procesor. Chybět ale nebude čtečka otisků prstů.

Aktualizováno 1. 2. 2017

Několik hodin po prozrazení připravovaného Honoru 8 Lite se odkrývá i funkční výbava a další fotografie. Novinka nabídne 5,2palcový Full HD displej se 2.5D zakřivením, osmijádrový procesor Kirin 655 a 3 GB paměti RAM. Interní úložiště bude mít kapacitu 16 GB, avšak chybět nebude ani slot pro paměťové karty. Čtečku otisků prstů nalezneme na zadní straně pod čočkou 12Mpx fotoaparátu se světelností f/2.2. Přední kamera nabídne rozlišení 8 Mpx. Honor 8 Lite tak bude převlečeným Huawei P8 Lite (2017), jen s o trochu horší světelností fotoaparátu. Cena je stanovena na 269 euro, tedy 7,5 tisíce korun. K dispozici bude hned ve čtyřech barevných variantách.

Honor 8 Lite

Původní informace z 1. 2. 2017

I když Honor 8 nepatří mezi předražené smartphony, cena 11 tisíc korun nemusí být pro každého. I z tohoto důvodu Honor představí hůře vybavenou variantu s přízviskem Lite, která cenu stlačí pod 9 tisíc korun. Honor 8 Lite zcela určitě přijde o výhody duálního snímače, ale čtečka otisků prstů na zadní straně však nechybí. Potěší také stejná designová linka, která se u modelu Honor 8 opravdu povedla. I nový model má být k dispozici hned v několika barevných variantách – modré, zlaté, bílé a černé.

TIP: Recenze Honor 8 – Lesklý fešák za skvělou cenu

Honor 8 Lite

Z fotografie je také patrné, že Honor 8 Lite nabídne microUSB, což je opravdu škoda, neboť se USB-C zanedlouho stane standardem. Nezapomeňte, že dnes je poslední den, kdy můžete zakoupit Honor 8 v černé barvě se slevou 1 000 Kč.

Zdroje: phandroid.com, winfuture.de, suomimobiili.fi

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Črevá sú recyklované z P9 Lite ale celkovo tento telefón sa mi zdá krajší po vizuálnej stránke. Samozrejme v bielej alebo čiernej tá modrá mi nejak nesedí.
Jab
Kirin 655 je proti 650 opravdu jen kosmetické vylepšení, alespoň co se dívám na parametry. Leda tedy podporuje dvě čočky fotoaparátu. To mi přijde skoro zbytečné tyhle nové modely uvádět na trh, kde už je Honor 7 lite a P9 lite. Huawei v tom dělá spíše jen bordel (viz i Huawei P8 Lite (2017)). Snad P10 lite přinese lepší parametry. Páč tohle je zklamání.
Kubz_X
Vypadá skoro jako připravovaný Huawei P8 Lite 2017
Douglass
Málo inovativní, foťák horší, cena vyšší. Za mě zklamání a myslím že nebudu sám. Jedinou výhodu co měl Honor, potažmo Huawei byla dobrá cena a tu s tím každoročním zdražováním velmi brzo ztratí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze